Water Gremlin Mengumumkan Penambahbaikan Proses Jualan Dengan Penerimaan Beberapa Tawaran Untuk Memperoleh Bahagian Amerika Syarikat dan Eropah

Water Gremlin Announces Advancement of Sale Process With Receipt of Multiple Offers to Acquire U.S. and European Divisions

Penjualan yang Diperhatikan Akan Menempatkan Perniagaan Untuk Masa Depan, Memastikan Pembuatan dan Pengedaran Kepada Pelanggan Seperti Biasa, Dengan Fokus Yang Sama Terhadap Kelestarian

Memulakan Prosiding Bab 11 Sukarela Untuk Menyelesaikan Transaksi Bernilai Tinggi

$10 Juta Komitmen Pembiayaan Debtor-in-Possession Untuk Menyokong Operasi Berterusan Semasa Proses

WHITE BEAR TOWNSHIP, Minn., 27 Oktober 2023 — Water Gremlin (“Syarikat”), pembuat komponen penting untuk bateri yang digunakan untuk menggerakkan sektor pengangkutan komersial, pengguna, tentera dan kerajaan serta infrastruktur, hari ini mengumumkan bahawa ia sedang menilai beberapa tawaran yang menarik daripada pihak berminat untuk membeli hampir kesemua aset bahagian Amerika Syarikat dan Eropahnya.

Untuk menyelesaikan transaksi bernilai tinggi dengan cara yang paling cekap, Water Gremlin dan syarikat-syarikat Amerika Syarikatnya memulakan prosiding Bab 11 sukarela di Mahkamah Muflis Amerika Syarikat bagi Daerah Delaware (“Mahkamah”). Water Gremlin Aquila Company S.p.A., bahagian Eropah Syarikat berpangkalan di Brescia, Itali, tidak terlibat dalam prosiding ini.

Bab 11 juga akan menyediakan forum yang sesuai untuk menyelesaikan tuntutan guaman berterusan yang berkaitan dengan penggunaan dahulu TCE oleh Syarikat dalam proses pembuatannya, yang secara sukarela dihentikan pada awal 2019. Sejak itu, Water Gremlin telah menaiktaraf kemudahan, operasi dan dasar serta prosedur kesihatan dan keselamatan untuk memenuhi semua piawaian peraturan, termasuk menggantikan TCE dengan proses pelapisan Gremlin GreenTM yang inovatif dan bebas dari pelarut.

Water Gremlin telah mendapat komitmen pembiayaan sebanyak $10 juta daripada SG Credit Partners, Inc. untuk menyokong pembuatan dan pengedaran berterusan semasa ia terus menawarkan penyelesaian berkualiti konsisten kepada pelanggan. Tertakluk kepada kelulusan Mahkamah, pembiayaan ini, bersama-sama dengan rizab tunai Syarikat, akan menyediakan likuiditi yang mencukupi untuk membantu Syarikat memenuhi komitmen kepada pekerja, pelanggan dan pembekal berharga semasa proses.

“Sejak penubuhannya hampir 75 tahun lalu sebagai pembuat pemberat ikan, Water Gremlin telah berkembang menjadi pemimpin dalam terminal bateri,” kata Bradley J. Hartsell, Presiden Water Gremlin. “Kami bangga bahawa teknologi UV kami yang digunakan dalam proses pembuatan kami sedang membantu merevolusikan industri dengan memenuhi permintaan untuk komponen bateri berkualiti tinggi yang dihasilkan secara lestari. Kami juga telah bekerja keras menilai pelbagai pilihan untuk meletakkan perniagaan kami dalam kedudukan terbaik untuk masa depan. Selepas kajian mendalam, kami menentukan bahawa penjualan adalah jalan terbaik ke hadapan bagi semua pihak — dan satu yang akan membantu Water Gremlin mencapai potensi penuhnya. Semasa proses ini, kami akan terus memberi tumpuan untuk melayani pelanggan dengan tahap kecemerlangan yang sama dan seperti biasa, berdedikasi kepada tenaga kerja berbakat dan masyarakat White Bear.”

Syarikat sedang memfailkan permohonan kepada Mahkamah untuk kelulusan untuk melantik pembelian awal dan memulakan proses bidaan bersaing di bawah Seksyen 363 Akta Muflis bagi kedua-dua bahagian.

Untuk memastikan peralihan yang lancar ke Bab 11, Syarikat juga sedang memfailkan siri permohonan biasa untuk mengekalkan operasi seperti biasa dan menepati komitmen kepada pihak berharga semasa proses. Permohonan “hari pertama” ini, dijangka diluluskan dengan segera oleh Syarikat, termasuk permintaan untuk membayar gaji dan memberikan faedah kepada pekerja secara normal. Syarikat bercadang untuk membayar pembekal secara normal untuk barangan dan perkhidmatan yang diterima dan dilaksanakan selepas penfailan.

Maklumat Tambahan

Fail-fail mahkamah dan dokumen lain yang berkaitan dengan prosiding Bab 11 boleh didapati di https://cases.stretto.com/WaterGremlin. Pembekal boleh menghubungi talian perbualan khas di +1 888-462-5121 (percuma panggilan) atau +1 949-681-6518 (antarabangsa) atau e-mel WaterGremlinInquiries@stretto.com.

Dorsey & Whitney LLP berkhidmat sebagai penasihat undang-undang kepada Water Gremlin, Intrepid Investment Bankers berkhidmat sebagai bank pelaburan, dan Riveron Consulting, LLC berkhidmat sebagai penasihat kewangan.

Tentang Water Gremlin

Water Gremlin ialah pemimpin teknologi dan pasaran dunia dalam terminal bateri. Ia ditubuhkan pada 1949 sebagai pembuat produk memancing rekreasi. Pada 1970, Syarikat meluaskan kepada pengeluaran terminal bateri. Water Gremlin menggunakan kejuruteraan, reka bentuk dan automasi khusus untuk menyampaikan penyelesaian kualiti konsisten untuk industri seperti automotif, pertanian, pengangkutan komersial, marin, telekomunikasi, rekreasi, dan operasi tentera dan kerajaan.

Maklumat Media

Maklumat Kewangan Media:
Kekst CNC
Sherri L. Toub / Jeremy Fielding
WaterGremlin@KekstCNC.com

Maklumat Media Tempatan:
Padilla
Tom Jollie
(651) 335-7897

SUMBER: Water Gremlin