VMO, Jabatan Negara AS, dan Universiti PTIT Bekerjasama untuk Menangani Penyelesaian Perubahan Iklim dengan Membuka Hab CCE di Hanoi, Vietnam

HANOI, Vietnam, 5 Okt. 2023VMO telah memasuki Perjanjian Persefahaman (MoU) yang penting dengan Jabatan Negara AS (DOS) dan Institut Teknologi Pos dan Telekomunikasi (PTIT), menandakan langkah penting ke arah menangani perubahan iklim dan menggalakkan inovasi. MoU tersebut merasmikan DOS ‘ Perikatan untuk Keusahawanan Iklim (CCE), perkongsian awam-swasta yang mencabar untuk menangani isu-isu iklim sambil menggalakkan pemerkasaan ekonomi di negara membangun.

Wakil Khas Dorothy McAuliffe melawat Hanoi, Vietnam, untuk menandatangani MoU untuk penubuhan hab inovasi Perikatan untuk Keusahawanan Iklim (CCE), hab pertama dan satu-satunya di Asia, bersama-sama dengan Lynne Gadkowski, Kaunselor Ekonomi DOS, Dr. Tran Quang Anh – Naib Presiden PTIT, dan Yusuf Saib, CEO VMO Amerika.

Majlis menandatangani turut disaksikan oleh pemimpin perwakilan Kementerian Maklumat dan Komunikasi, Kementerian Sumber Semula Jadi dan Alam Sekitar, dan perniagaan dalam bidang Reka Bentuk IC.

VMO Holdings 1 VMO, U.S. Department of State, and PTIT University Collaborate on Climate Change Solutions by Opening CCE Hub in Hanoi Vietnam

Fokus kami pada memerangi perubahan iklim dan inovasi semikonduktor

CCE bertujuan untuk memerangi cabaran iklim sambil menggalakkan keusahawanan yang memberi tumpuan kepada penyelesaian iklim. Dalam perkongsian ini, VMO, dengan kerjasama pihak berkepentingan utama yang lain, akan menyumbang kepakaran dan sumbernya untuk memacu inovasi dalam sektor semikonduktor, menyokong usahawan yang memberi tumpuan kepada kelestarian dan selaras dengan matlamat yang lebih luas untuk memerangi perubahan iklim.

Makmal CCE akan berfungsi sebagai hab untuk inovasi teknologi iklim dan pembangunan tenaga kerja semikonduktor. Makmal ini akan beroperasi dengan kerjasama PTIT sebagai tuan rumah venue fizikal dan memanfaatkan bakat keusahawanan pelajarnya. VMO, pemimpin dalam inovasi, akan memainkan peranan penting dalam membentuk landskap semikonduktor dalam Makmal CCE dengan menyediakan peralatan moden, mengubah bilik darjah menjadi ruang pintar, melantik pakar kami dalam kuliah, menawarkan biasiswa, menaja acara, menyokong pertandingan penyelidikan, dan mengalu-alukan intern dan rakan kongsi dalam program latihan domestik dan antarabangsa.

VMO Holdings VMO, U.S. Department of State, and PTIT University Collaborate on Climate Change Solutions by Opening CCE Hub in Hanoi Vietnam

Pelan operasi untuk Makmal CCE termasuk menubuhkan perkongsian, menganjurkan program dan acara, pembangunan kemahiran, penglibatan komuniti, dan pembangunan sumber dan infrastruktur yang berterusan. Makmal ini bertujuan untuk menggalakkan inovasi dalam teknologi iklim, mewujudkan tenaga kerja mahir, menggalakkan pertumbuhan keusahawanan, dan melibatkan masyarakat. Ia akan berfungsi sebagai hab untuk inovasi, pembangunan kemahiran, dan sumbangan bermakna kepada krisis iklim global.

Mengenai VMO

VMO adalah syarikat teknologi maklumat terkemuka dengan Pejabat VMO Amerika berpusat di Lembah Silikon, California. Kami memanfaatkan teknologi canggih seperti AI, Semikonduktor, IoT, Data, Blockchain dan banyak lagi dalam pelbagai sektor, termasuk Automotif, Keselamatan Siber, Fintech, Penjagaan Kesihatan, dan lain-lain. Kami mempunyai tenaga kerja seramai 1,400 kakitangan di enam buah negara. Kami komited untuk menggunakan teknologi untuk menangani cabaran global, dengan memberi tumpuan kepada memerangi perubahan iklim dan menggalakkan dunia yang lebih hijau dan mampan.

Media Kontak

VMO

Yusuf Saib, CEO VMO Amerika
Emel: yusuf@vmogroup.com
Telefon: +1 (408) 332-7115
LinkedIn: linkedin.com/in/yusuf-saib-489099227
Laman web: https://vmogroup.com

Jabatan Negara (DOS)

Avery Rodriguez, Pegawai Perkongsian
Emel: RodriguezAN2@state.gov
Laman web: https://www.state.gov/

Universiti PTIT

Trung Anh Do, (Ph.D.) Timbalan Ketua Pengurusan Sains & Teknologi dan Kerjasama Antarabangsa
Emel: anhdt@ptit.edu.vn
Laman web: https://portal.ptit.edu.vn/eng/

SUMBER VMO Holdings