Vantage menyediakan episod terbaru siri The Vantage View yang membincangkan ekonomi kitar semula

(SeaPRwire) –   Siri video ini merupakan usaha bersama antara Vantage (atau Vantage Markets) dan Bloomberg Media Studios.

PORT VILA, Vanuatu, Jan. 19, 2024 (atau Vantage Markets), broker multi-aset berprestasi, gembira melancarkan episod kedua siri video, The Vantage View, berpusat pada ekonomi kitar semula.

Vantage unveils the latest hard-hitting episode of The Vantage View, discussing the circular economy
Vantage unveils the latest hard-hitting episode of The Vantage View, discussing the circular economy

The Vantage View terus memecahkan tanah baru, menekankan trend utama terkini dan subjek yang memikirkan yang sedang mentransformasikan landskap ekonomi, disokong oleh penyelidikan dan sokongan dari Bloomberg Media Studios.

Episod ini menampilkan Dr Seeram Ramakrishna, Profesor dan Pengarah Pusat Nanoteknologi dan Kelestarian,National University of Singapore. Dr Ramakrishna menjelajahi perbezaan antara ekonomi linear yang ekonomi moden berdasarkan, dan ekonomi kitar semula yang menawarkan manfaat yang lebih besar kepada masyarakat.

Dr Ramakrishna menyelami mengapa syarikat dalam sektor kewangan sedang mengambil amalan kitar semula untuk mempelbagai dan mengurangkan risiko, sambil menyajikan cara bagaimana pelabur runcit boleh melabur dalam ekonomi kitar semula dan membuat kesan dengan dolar mereka.

“Ekonomi kitar semula adalah alternatif lestari yang berkembang kepada cara konvensional berbisnes, dan ini sepadan dengan perjalanan ESG sendiri Vantage, termasuk sokongan kami untuk UNHCR dan Yayasan Vantage,” kata Marc Despallieres, Ketua Strategi & Dagangan di Vantage.

“Ekonomi kitar semula boleh mengurangkan ketergantungan mereka kepada sumber terhad, memperdagangkan risiko rantaian bekalan, dan mencipta lebih peluang pekerjaan. Kami juga berharap untuk merangsang pengguna untuk membuat pilihan lestari dalam kehidupan seharian mereka.”

Pelajari lebih lanjut tentang ekonomi kitar semula di .

Mengenai Vantage

 (atau Vantage Markets) adalah broker aset pelbagai yang menawarkan pelanggan akses kepada perkhidmatan lincah dan kuasa untuk perdagangan Produk Kontrak Untuk Perbezaan (CFDs) termasuk Forex, Komoditi, Indeks, Saham, ETF, dan Bon.

Dengan pengalaman pasaran lebih 13 tahun, Vantage melepasi peranan broker, menyediakan ekosistem perdagangan dipercayai, satu  dan platform perdagangan ramah pengguna yang memberdayakan pelanggan untuk merampas peluang perdagangan.

perdagangan lebih bijak @vantage

Mengenai Bloomberg Media

Bloomberg Media ialah syarikat media pelbagai platform terkemuka di dunia untuk perniagaan dan kewangan, yang menarik sumber editorial lebih daripada 2,700 pakar editorial secara global di lebih daripada 120 negara. Bloomberg Media ialah organisasi media menghadap pengguna Bloomberg L.P

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.