Vantage Australia melancarkan episod terbaru siri The Vantage View yang menggamit, membincangkan ekonomi kitar semula

(SeaPRwire) –   Siri video ini adalah usaha bersama antara Vantage Markets dan Bloomberg Media Studios 

SYDNEY, Jan. 19, 2024 —  (atau Vantage Markets), broker multi-aset yang memenangi anugerah, gembira melancarkan episod kedua siri video, The Vantage View, berpusat pada ekonomi kitar semula.

Vantage Australia releases the latest hard-hitting episode of The Vantage View, discussing the circular economy
Vantage Australia releases the latest hard-hitting episode of The Vantage View, discussing the circular economy

The Vantage View terus memecahkan batasan baru, menekankan trend dan subjek berfikir yang mengubah landskap ekonomi, disokong oleh penyelidikan dan sokongan dari Bloomberg Media Studios.

Episod ini menampilkan Dr Seeram Ramakrishna, Profesor dan Pengarah Pusat Nanoteknologi dan Kelestarian, National University of Singapore (NUS). Dr Ramakrishna menjelajahi perbezaan antara ekonomi linear yang ekonomi moden berdasarkan, dan ekonomi kitar semula yang potensinya menawarkan manfaat yang lebih besar kepada masyarakat.

Dr Ramakrishna menyelami mengapa syarikat dalam sektor kewangan sedang mengambil amalan kitar semula untuk mempelbagai dan mengurangkan risiko jangka panjang, sambil menyajikan cara bagaimana pelabur individu boleh melabur dalam ekonomi kitar semula dan memberi kesan dengan wang mereka.

“Ekonomi Kitar selari dengan perjalanan ESG Vantage, meningkatkan sokongan kami untuk UNHCR dan Yayasan Vantage melalui amalan perniagaan mampan,” kata Jack Kelly, Ketua Penjualan untuk Vantage Australia. “Ekonomi kitar, dengan mengurangkan ketergantungan pada sumber terhad dan memitigasi kelemahan rantai bekalan, boleh mencapai keselamatan sumber yang dipertingkatkan.

“Ekonomi ini mempunyai potensi untuk menjana peluang pekerjaan baru dalam penyelidikan, inovasi, dan pendidikan. Serentak, ia memberdayakan pengguna untuk membuat pilihan mampan secara konsisten. Matlamat kami dalam membincangkan topik ini adalah untuk menggalakkan penilaian semula gaya hidup semasa, mengilhami perubahan yang berkekalan melalui anggapan dan impak yang disemak semula.”

Ketahui lebih lanjut tentang ekonomi kitar semula di .

Tentang Vantage

 (atau Vantage Markets) adalah broker aset pelbagai menawarkan pelanggan akses kepada perkhidmatan yang lincah dan berkuasa untuk perdagangan Kontrak Untuk Perbezaan (CFDs) pada Forex, Komoditi, Indeks, Saham, ETF, dan Bon.

Dengan pengalaman pasaran lebih 13 tahun, Vantage melepasi peranan broker, menyediakan ekosistem perdagangan yang dipercayai, dan platform perdagangan ramah pengguna yang memberdayakan pelanggan untuk menangkap peluang perdagangan.

trade smarter @vantage

Tentang Bloomberg Media

Bloomberg Media ialah syarikat media pelbagai platform terkemuka di dunia untuk perniagaan dan kewangan, yang menggunakan sumber editorial lebih 2,700 pakar editorial secara global di lebih 120 negara. Bloomberg Media ialah organisasi media pengguna Bloomberg L.P.

Vantage Global Prime Pty Ltd (ACN 157 768 566) (“Vantage”), terletak di 12/15 Castlereagh Street, Sydney, NSW, Australia, 2000, dan diberi kuasa dan dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti & Pelaburan Australia (ASIC) AFSL no. 428901.

Penafian: Bahan yang disediakan di sini tidak disediakan mengikut keperluan undang-undang untuk menggalakkan kebebasan penyelidikan pelaburan dan oleh itu dianggap sebagai komunikasi pemasaran. Walaupun ia tidak tertakluk kepada sebarang larangan berdagang lebih awal daripada penyebaran penyelidikan pelaburan kami tidak akan cuba mengambil kesempatan sebelum memberikannya kepada pelanggan kami. Tiada representasi atau jaminan diberikan mengenai ketepatan atau kelengkapan maklumat ini dan oleh itu ia tidak sepatutnya diandalkan sebagai demikian. Mana-mana nasihat yang diberikan tidak mengambil kira situasi kewangan, keperluan atau objektif pelaburan khusus. Vantage menerima tanggungjawab untuk mana-mana penggunaan yang mungkin dibuat terhadap komen ini dan untuk mana-mana akibat yang dihasilkan. Akibatnya, mana-mana individu yang bertindak atasnya melakukannya sepenuhnya atas risiko sendiri. Kami menasihati mana-mana pembaca maklumat ini untuk mendapatkan nasihat profesional di mana perlu. Tanpa kelulusan Vantage, pengeluaran semula atau pengedaran maklumat ini tidak dibenarkan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.