Uxin Akan Mengadakan Mesyuarat Agung Luar Biasa Pada 1 Mac 2024

(SeaPRwire) –   BEIJING, Jan. 30, 2024 — Uxin Limited (“Uxin” atau “Syarikat”, bersama-sama dengan anak syarikatnya, “Kumpulan”) (Nasdaq: UXIN), pengedar kereta terpakai terkemuka China, hari ini mengumumkan bahawa ia akan mengadakan Mesyuarat Agung Luar Biasa Pemegang Saham (EGM) di 21/F, Bangunan Donghuang, No. 16 Guangshun South Avenue, Daerah Chaoyang, Beijing 100102, Rakyat China, pada jam 10:00 pagi (waktu Beijing) pada 1 Mac 2024.

Tujuan EGM adalah untuk pemegang saham Syarikat mempertimbangkan dan, jika difikirkan sesuai, meluluskan peningkatan modal berbayar Syarikat.

Encik Kun Dai, Pengerusi Lembaga Pengarah, telah menetapkan penutupan perniagaan pada 5 Februari 2024, sebagai tarikh rekod (Tarikh Rekod) untuk menentukan pemegang saham yang berhak menerima notis EGM atau mana-mana mesyuarat tertunda atau ditangguhkan.

Pemegang saham biasa Syarikat yang nama mereka tersenarai dalam daftar ahli Syarikat pada penutupan perniagaan pada Tarikh Rekod berhak menghadiri EGM dan mana-mana penangguhan atau penangguhan. Pemegang saham depositari Amerika Syarikat (“ADS”) yang ingin mengamalkan hak mengundi untuk saham di bawah mesti bertindak melalui Bank of New York Mellon, pendepositari program ADS Syarikat.

Mengenai Uxin

Uxin ialah pengedar kereta terpakai terkemuka China, mempionirkan transformasi industri dengan pengeluaran maju, pengalaman jualan baru dan pemberdayaan digital. Kami menawarkan kenderaan berkualiti tinggi dan bernilai untuk wang serta perkhidmatan selepas jualan yang unggul melalui pengalaman transaksi yang boleh dipercayai, satu penghentian dan bebas kesusahan. Di bawah strategi pelbagai saluran kami, kami mampu memanfaatkan platform dalam talian pelopor kami untuk melayani pelanggan di seluruh negara dan menubuhkan kepimpinan pasaran di kawasan terpilih melalui pusat pemeriksaan dan pemulihan luar talian. Dengan menggunakan data industri kami yang luas dan inovasi teknologi berterusan sepanjang lebih daripada sepuluh tahun operasi, kami telah menubuhkan keupayaan pengurusan dan operasi kereta terpakai yang kuat. Kami komited untuk mengekalkan pendekatan berpusatkan pelanggan kami dan memacu pembangunan sihat industri kereta terpakai.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” yang dibuat berdasarkan “perlindungan selamat” peruntukan Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengira”, “bertujuan”, “bermaksud”, “belum pasti”, “merancang”, “percaya”, “menganggar”, “mungkin”, “mungkin”, dan ungkapan serupa. Kenyataan-kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan Uxin, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mendasar. Pelbagai faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan cara yang material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada risiko dan ketidakpastian berikut: risiko dan ketidakpastian sebagai tarikh penandatanganan perjanjian yang definitif atau penyelesaian transaksi; risiko bahawa syarat-syarat penutup tertentu transaksi mungkin tidak dipenuhi tepat pada masanya, atau langsung; impak wabak COVID-19; matlamat dan strategi Uxin; pelan dan penyelesaian pembiayaan tertentu; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan masa depannya; jangkaan Uxin terhadap permintaan, dan penerimaan pasaran, perkhidmatannya; keupayaannya untuk menyediakan pengalaman pelanggan yang berbeza dan unggul, mengekalkan dan meningkatkan kepercayaan pelanggan dalam platformnya, dan menilai dan mengurangkan pelbagai risiko, termasuk kredit; jangkaannya terhadap pengekalan dan pengembangan hubungannya dengan rakan kongsi perniagaan, termasuk rakan kongsi pembiayaan; trend dan persaingan dalam industri e-dagang kereta terpakai China; undang-undang dan peraturan berkaitan industri Uxin; keadaan ekonomi dan perniagaan am; dan anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Uxin Limited Hubungan Pelabur
E-mel:

The Blueshirt Group
Jack Wang
Telefon: +86 166-0115-0429
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.