Ubitus sokong SQUARE ENIX keluarkan permainan uji STAR OCEAN THE SECOND STORY R dalam versi awan

TOKYO, 4 Okt 2023 — Ubitus K.K. (selepas ini dirujuk sebagai Ubitus), penyedia teknologi permainan awan terkemuka dunia, dengan sukacitanya menyokong SQUARE ENIX untuk menawarkan permainan percubaan STAR OCEAN THE SECOND STORY R, versi awan. Para pemain di Jepun boleh mencuba terus permainan buat semula klasik ini pada pelayar web mereka, sementara para pemain di seluruh dunia boleh menikmati permainan itu pada PS4, PS5, atau Nintendo SwitchTM mereka pada November 2023.


image 951200 8551959 Ubitus support SQUARE ENIX release STAR OCEAN THE SECOND STORY R trial play in cloud version

Kembali Klasik dengan Teknik Baru

Sekuel kedua dalam siri ini, “Star Ocean: The Second Story,” yang dikeluarkan pada 1998, bakal kembali sebagai “STAR OCEAN THE SECOND STORY R,” versi yang dibuat semula sepenuhnya! Mempamerkan gabungan persekitaran 3D yang dicipta dengan indah dan watak piksel 2D nostalgik, bersama ilustrasi watak yang dilukis semula dengan setia kepada asal. Selain itu, suara watak pemain telah dirakam sepenuhnya untuk semua peristiwa oleh pelakon suara asal. Pertempuran terus menggabungkan gaya “mudah, menyeronokkan, dan menarik” yang khas bagi Star Ocean, sementara menyediakan tindakan yang lebih pantas dan peluang untuk bekerjasama dengan rakan. Dengan segala-galanya dibaharui, mulakan sekali lagi pengembaraan galaksi untuk melindungi bintang-bintang dan cinta.

“Kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan SQUARE ENIX bagi meningkatkan pengalaman bermain IP klasik, yang mana sebahagiannya begitu legendar dan sukar untuk melampaui. Kami menantikan lebih banyak peluang untuk menjadikan judul-judul hebat ini boleh didapati secara meluas dengan teknologi strim awan kami.” kata Wesley Kuo, CEO Ubitus.

© 1998, 2023 SQUARE ENIX Original version developed by tri-Ace Inc

Mengenai Square Enix

Square Enix Ltd. membangunkan, menerbit, mengedar dan melesenkan kandungan hiburan jenama SQUARE ENIX® dan TAITO® di Eropah dan wilayah PAL lain sebagai sebahagian daripada kumpulan syarikat Square Enix. Kumpulan syarikat Square Enix mempunyai portfolio harta intelek yang berharga termasuk: FINAL FANTASY®, yang telah terjual lebih daripada 173 juta unit di seluruh dunia; DRAGON QUEST®, yang telah terjual lebih daripada 85 juta unit di seluruh dunia; dan SPACE INVADERS® yang legendar. Square Enix Ltd. adalah anak syarikat milik penuh Square Enix Holdings Co., Ltd. yang berpusat di London.

Maklumat lanjut mengenai Square Enix Ltd. boleh didapati di https://square-enix-games.com/

Mengenai Ubitus

Ubitus mengendalikan teknologi pemegunan GPU dan platform strim awan terbaik dunia, dan komited untuk menyediakan pengalaman pengguna unggul melalui teknologi canggihnya. Selagi pengguna disambungkan ke rangkaian jalur lebar, mereka boleh menikmati pengalaman bermain AAA pada pelbagai peranti, seperti telefon pintar, tablet, konsol permainan, TV pintar, dan komputer peribadi.

Dengan GDK (kit pembangunan permainan) komprehensifnya, Ubitus menyediakan penyelesaian naik kapal yang cepat untuk menyokong syarikat permainan di Jepun dan luar negara yang berminat dalam permainan awan. Ubitus bekerjasama dengan syarikat telekomunikasi, penyedia perkhidmatan dalam talian dan penerbit permainan di seluruh dunia.


(PRNewsfoto/Ubitus K.K.)

SUMBER Ubitus K.K.