TVU Networks mengumumkan ketersediaan umum TVU MediaHub

(SeaPRwire) –   Sebuah router video hibrid dengan skalabiliti tak terbatas

CUPERTINO, Calif., 31 Januari 2024 — TVU Networks, sebuah peneraju global dalam teknologi video langsung berdasarkan awan dan IP, telah hari ini memperkenalkan TVU MediaHub, produk terbaru mereka yang luar biasa. Platform berasaskan awan ini dijangka mengubah industri penyiaran dengan kebolehlenturan dan kecekapannya yang tiada tandingan dalam mengurus isyarat video dalam persekitaran IP dan SDI.

Menandakan perubahan daripada router perkakasan bergantung, TVU MediaHub memperkenalkan paradigma penyiaran baharu. Seni bina berpusat awan dan hibridnya menyokong input dan output tak terbatas, mengurus matriks isyarat yang rumit dengan mudah dalam format SDI dan IP. Pencapaian ini menandakan perubahan besar ke arah aliran kerja media digital berdasarkan awan, meningkatkan kualiti dan kecekapan penyiaran.

TVU MediaHub
TVU MediaHub

Paul Shen, CEO TVU Networks, menjelaskan, “TVU MediaHub dilahirkan daripada kerjasama kami dengan lebih 3000 syarikat media terkemuka di seluruh dunia. Kerana permintaan untuk sumber input dan output berasaskan IP semakin meningkat, begitu juga dengan kekompleksan mengurus bilangan pengkode dan penyahkode yang semakin bertambah. TVU MediaHub menawarkan pendekatan inovatif untuk mengendalikan, memproses, dan merutekan isyarat-isyarat ini. Kami gembira dapat menawarkan penyelesaian ini kepada audiens yang lebih luas.”

Ciri-ciri unggul TVU MediaHub termasuk:

  • Keupayaan Input/Output Pelbagai: Menerima pelbagai format input daripada SDI, NDI, SRT, TVU Grid ke YouTube, dan lain-lain. Ia boleh menyala dan mengarah output ke pelbagai destinasi dalam format seperti RTMP, HLS, TVU Grid, Facebook, dan sebagainya.
  • Skalabiliti Hibrid dan Tak Terbatas: Menggunakan sumber di premis, pusat data, atau awan, dengan TVU menyediakan sumber tambahan seperti yang diperlukan.
  • Antaramuka Ramah Pengguna: UI berorientasikan objek membolehkan operasi tanpa latihan khusus.
  • Kecenderungan Kos: Sumber yang dikendalikan tersedia pada $8.75/teras sebulan, dengan sumber atas permintaan dikenakan per minit semasa merutekan isyarat.

Selain itu, TVU MediaHub merupakan komponen utama ekosistem penyiaran TVU Networks yang meluas, mengintegrasikan pengambilan berdaya AI, grafik maju, dan alat-alat pengeluaran dan pengurusan iklan langsung yang dipermudahkan. Pendekatan menyeluruh ini menangani pelbagai cabaran rantaian bekalan media, menawarkan penyelesaian penyiaran yang bersepadu dan berkuasa.

“TVU MediaHub lebih daripada alat merutekan; ia merupakan portal kepada peluang penyiaran tanpa batas,” kata Paul Shen. “Kami bersemangat untuk melihat bagaimana platform ini akan membolehkan pencipta kandungan dan penyiar mempelopori dan menarik minat penonton mereka dengan cara-cara baharu dan menarik.”

Untuk maklumat lanjut mengenai TVU MediaHub atau untuk mengatur demonstrasi, lawati:

Mengenai TVU Networks®

Sebagai pembekal global terkemuka untuk penyelesaian aliran kerja berasaskan SaaS dan Awan, TVU Networks melayani pelbagai sektor seperti berita, hiburan, sukan, korporat, penstriman, dan kerajaan. Dengan menggunakan AI, mikroperkhidmatan, dan automasi, TVU meningkatkan metadata dan aliran kerja berpusatkan cerita untuk perolehan video langsung, pengeluaran, dan pengedaran. Penyelesaian mereka adalah penting untuk operasi syarikat media terkemuka di seluruh dunia, dan mereka penerima Anugerah Emmy® Teknologi dan Kejuruteraan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.