Tuya Smart Umumkan Perkongsian dengan AiTAN untuk Memacu Pembangunan Ekosistem Perdagangan Pintar di Asia Tenggara

(SeaPRwire) –   NEW YORK, 30 Januari 2024Tuya Smart (NYSE: TUYA, HKEX: 2391), penyedia perkhidmatan pembangunan perkhidmatan IoT global, hari ini mengumumkan perkongsian dengan AiTAN, pembekal penyelesaian pintar terkemuka di Thailand, yang bertujuan untuk bersama-sama mencipta penyelesaian pintar inovatif untuk jenama AiTAN merentasi pelbagai sektor, termasuk rumah, hartanah, hotel, sewa, pencahayaan komersial, dan ruang pejabat, menawarkan pengalaman pintar yang dipertingkatkan untuk pelanggan dan pengguna di Asia Tenggara. Perkongsian ini diumumkan semasa majlis pelancaran jenama AiTAN.

Prospek Industri Pintar di Asia Tenggara dan Komitmen AiTAN terhadap Transformasi Cerdas

Dasar “Thailand 4.0″, dilancarkan oleh kerajaan Thailand beberapa tahun lalu, bertujuan untuk meningkatkan industri melalui inovasi dan teknologi maju, memacu evolusi dan daya saing industri Thailand dalam pasaran Asia Tenggara.

Selari dengan dasar ini, industri pintar Thailand mengalami pertumbuhan pesat. Ramalan oleh Chinese Social Sciences Today mencadangkan bahawa ekonomi digital Thailand akan mencapai $57 bilion menjelang 2025, membentuk kira-kira 30% KDNK negara. Serentak, inisiatif perniagaan pintar Thailand menjangkau seluruh pasaran Asia Tenggara, dengan syarikat-syarikat semakin mencari transformasi pintar untuk mencapai kecekapan dan keberkesanan melalui teknologi pintar, dengan itu meningkatkan daya saing pasaran.

Sebagai pembekal penyelesaian pintar terkemuka di Thailand, portfolio pelbagai AiTAN merangkumi komuniti pintar, hotel, pencahayaan, dan penyelesaian tenaga. Berkomitmen untuk mengoptimumkan kecekapan merentasi pelbagai industri, AiTAN menyedari potensi besar industri pintar. Dengan menggunakan keupayaan teknikal kukuh dan pengalaman meluas Tuya dalam teknologi pintar, AiTAN memilih untuk bekerjasama dengan Tuya, bertujuan untuk menubuhkan paradigma perniagaan baharu di industri pintar Asia Tenggara.

Tuya Membolehkan AiTAN Memimpin dalam Industri Pintar

Kerjasama ini memberi fokus kepada rumah dan hartanah sebagai titik permulaan, dan menjangkau kawasan seperti hotel, kediaman, pencahayaan komersial, tenaga, dan ruang pejabat. Dengan menggunakan penyelesaian perisian dan perkakasan Tuya serta keupayaan penyelidikan dan pembangunan yang kukuh AiTAN, kedua-dua pihak bertujuan untuk menubuhkan jenama komersial pintar yang profesional, menyeluruh dan bersaing dalam industri.

Pada peringkat perkakasan, Tuya akan menyediakan perkhidmatan cekap dan kos berpatutan kepada AiTAN untuk memperluaskan portfolio produk inti jenama mereka. Ini akan memastikan keseragaman jenama dan menjamin kualiti serta kestabilan produk perkakasan inti, dengan berkesan menangani cabaran pembaruan produk perkakasan pintar.

Pada aspek perisian pula, Tuya Smart Commercial akan menyediakan SaaS peringkat industri, termasuk Smart House & Real Estate, Smart Hospitality, Smart Residential, dan Smart Commercial Lighting & Office. Ini akan memacu evolusi model pengurusan pelanggan dan mod perkhidmatan AiTAN, meningkatkan keupayaan perkhidmatan pelanggan dan meningkatkan kecekapan kerja secara mendadak. Selain itu, perkhidmatan pembangunan App SDK Tuya Smart Commercial akan membantu AiTAN untuk mencipta aplikasi berjenama sendiri, menawarkan alat pengurusan dan penyelenggaraan berkesan seperti diagnosis peranti jarak jauh, memulakan semula dan pembaruan perisian.

Sebagai sebahagian daripada kerjasama ini, AiTAN telah menetapkan matlamat berani untuk 2024, bertujuan untuk menggunakan sekurang-kurangnya 10,000 peranti dan mengesahkan sekurang-kurangnya 100 projek yang dipesan. Selain itu, AiTAN merancang untuk melancarkan Pusat Penyelesaian AiTAN seluas 1,600 meter persegi di Bangkok pada bulan September, mempamerkan penyelesaian bersama yang dicipta oleh AiTAN dan Tuya, dan memperkukuhkan kehadiran jenamanya.

“Kami telah lama menantikan peluang untuk memperluaskan perniagaan rumah pintar asal kami ke penyelesaian pintar peringkat industri yang lebih meluas. Dengan sokongan Tuya, kami telah dengan cepat melengkapkan pembaruan dan mempunyai keupayaan untuk menyediakan lebih penyelesaian skenario komersial. Dengan menggunakan Open API dan SmartHome App ADK, kami mempercepatkan pembangunan aplikasi pintar AiTAN, menawarkan perkhidmatan digital tempatan seperti pemberitahuan dan pusat keselamatan aplikasi Line, disesuaikan untuk memenuhi keperluan tempatan. Ini terus meningkatkan pengalaman hidup pintar dan digital untuk penduduk. Saya yakin bahawa terobosan kami dalam pelbagai bidang akan mendapat sambutan positif untuk AiTAN, dan kami berharap untuk kerjasama masa depan dengan Tuya,” kata Ranis Dhamasiri, CEO AiTAN.

Haiping Ying, Pengurus Besar Tuya Smart Commercial, berkata: “Kami bangga bekerjasama dengan AiTAN. Melalui perkongsian ini, AiTAN memperkenalkan penyelesaian inovatif kami ke pasaran Asia Tenggara, meluaskan saluran pasaran global untuk perniagaan pintar. Memandang ke hadapan, kami terus komited kepada bidang teknologi pintar, menyediakan penyelesaian baharu dengan ciri-ciri lebih tempatan kepada pembangun luar negara dan membolehkan mereka merealisasikan strategi pembangunan untuk jenama penyelesaian pintar mereka.”

Pada zaman di mana teknologi pintar adalah penting untuk semua industri, kerjasama antara AiTAN dan Tuya mewakili peluang untuk memantapkan eksplorasi, penyelidikan dan pembangunan teknologi inovatif. Kerjasama ini bertujuan untuk terus mencipta pelbagai penyelesaian yang menyasarkan keperluan pembangun, memupuk masa depan indah yang menyepadukan kecerdasan dengan licin.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.