TuanChe Telah Memulihkan Pematuhan Kepada Keperluan Harga Tawaran Minimum Nasdaq

(SeaPRwire) –   BEIJING, Feb. 12, 2024 — TuanChe Limited (“TuanChe” or “Syarikat”) (NASDAQ: TC), pasaran automotif terintegrasi terkemuka di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menerima surat pemberitahuan ( “Surat Pematuhan”) daripada Jabatan Kelayakan Senarai Pasaran Saham Nasdaq Inc. (“Nasdaq”) bertarikh 9 Februari 2024, memberitahu Syarikat bahawa ia telah memenuhi semula Keperluan Harga Tawaran Minimum Senarai Peraturan 5550 (a) (2) Nasdaq (“Keperluan Harga Tawaran Minimum”).

Seperti yang diumumkan sebelum ini, TuanChe menerima surat pemberitahuan ( “Surat Ketidakpatuhan”) daripada Nasdaq bertarikh 17 Februari 2023 menunjukkan bahawa harga tawaran penutup untuk saham depositari Amerika Syarikat (“ADS”) adalah di bawah harga tawaran minimum AS$1.00 yang diperlukan untuk kelangsungan senarai di bawah Peraturan Senarai Peraturan 5550 (a) (2) Nasdaq selama 30 hari perniagaan berturut-turut. Menurut Surat Ketidakpatuhan, jika pada bila-bila masa semasa tempoh pematuhan 180 hari, harga tawaran penutup ADS Syarikat adalah sekurang-kurangnya AS$1.00 selama sepuluh hari perniagaan berturut-turut, Nasdaq akan memberikan Syarikat pengesahan bertulis tentang pematuhan dan perkara itu akan ditutup. Menurut Surat Pematuhan, harga tawaran penutup ADS Syarikat telah berada pada AS$1.00 seunit atau lebih tinggi selama 10 hari perniagaan berturut-turut dari 26 Januari hingga 8 Februari 2024. Oleh itu, Syarikat telah memenuhi semula Keperluan Harga Tawaran Minimum, dan perkara itu ditutup.

Mengenai TuanChe

Ditubuhkan pada 2010, TuanChe Limited (NASDAQ: TC) ialah pasaran automotif terintegrasi terkemuka di China. TuanChe menawarkan perkhidmatan untuk menghubungkan pengguna automotif dengan pelbagai pemain industri seperti pembuat kereta, pengedar dan pembekal perkhidmatan automotif yang lain. TuanChe menyediakan pemasaran automotif dan perkhidmatan berkaitan transaksi dengan mengintegrasikan platform dalam talian dengan acara jualan luar. Melalui penyelesaian pemasaran bersepadu, TuanChe menukar transaksi pembelian kenderaan individu dan terasing menjadi aktiviti pembelian kolektif skala besar dengan mencipta persekitaran banyak ke banyak yang interaktif. Selanjutnya, dengan menggunakan analisis data dan sistem pemasaran digital termaju, platform perkhidmatan pemasaran dalam talian TuanChe membantu pelanggan industri meningkatkan kecekapan dan keberkesanan penempatan iklan mereka. 

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi .

Kenyataan Selamat

Pengajuan ini mengandungi penyataan terhadap masa depan dalam maksud Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, sebagaimana yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaikan Tuntutan Sivil Pelaburan Swasta AS 1995. Penyataan masa depan ini termasuk, tanpa had, rancangan perniagaan dan pembangunan Syarikat serta gambaran perniagaan, yang boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “menganggarkan”, “bertujuan”, “menganggar”, “percaya”, “berpotensi”, “berterusan”, “cenderung” atau ungkapan serupa lain. Penyataan sedemikian berdasarkan jangkaan pengurusan terhadap prestasi semasa dan keadaan pasaran dan pengendalian semasa, dan berkaitan dengan peristiwa yang melibatkan risiko yang diketahui atau tidak diketahui, ketidakpastian dan faktor lain, kesemuanya sukar diramal dan kebanyakannya di luar kawalan Syarikat. Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor ini termasuk dalam penyataan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

TuanChe Limited
Hubungan Pelabur
Tel: +86 (10) 6397-6232
Email:  

Piacente Financial Communications
Brandi Piacente 
Tel: +1 (212) 481-2050
Email:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.