TuanChe Mengumumkan Pelan untuk Melaksanakan Perubahan Nisbah ADS

(SeaPRwire) –   BEIJING, 24 Januari 2024 — TuanChe Limited (“TuanChe” atau “Syarikat”) (NASDAQ: TC), pasaran automotif teras yang bersepadu di China, hari ini mengumumkan bahawa ia merancang untuk menukar nisbah Depositary Saham Amerika (“ADS”) kepada Saham Biasa Kelas A ( “Nisbah ADS”) daripada Nisbah ADS semasa satu (1) ADS untuk enam belas (16) Saham Biasa Kelas A kepada Nisbah ADS baharu satu (1) ADS untuk dua ratus empat puluh (240) Saham Biasa Kelas A. ADS TuanChe akan terus diperdagangkan di Bursa Saham Nasdaq di bawah simbol “TC”.

Bagi pemegang ADS TuanChe, perubahan dalam Nisbah ADS akan mempunyai kesan yang sama seperti pengurangan saham ADS satu lawan lima belas. Setiap pemegang rekod ADS pada penutupan perniagaan pada tarikh di mana perubahan dalam Nisbah ADS berkuat kuasa akan diminta untuk menyerahkan dan menukar setiap 15 ADS sedia ada yang dipegang untuk satu (1) ADS baharu. Bank of New York Mellon, sebagai bank deposit untuk program ADS TuanChe, akan mengatur pertukaran ADS semasa untuk yang baharu.

Tiada ADS baharu pecahan akan dikeluarkan berkaitan dengan perubahan dalam Nisbah ADS. Sebaliknya, hak pecahan kepada ADS baharu akan digabungkan dan dijual oleh bank deposit, dan wang tunai bersih daripada jualan hak pecahan ADS (selepas dikurangkan yuran, cukai, dan perbelanjaan) akan didistribusikan kepada pemegang ADS berkenaan oleh bank deposit.

Akibat daripada perubahan dalam Nisbah ADS, harga perdagangan ADS TuanChe dijangka meningkat secara proporsional, walaupun Syarikat tidak boleh memberi jaminan bahawa harga perdagangan ADS selepas perubahan dalam Nisbah ADS akan sama dengan atau lebih besar daripada 15 kali harga perdagangan ADS sebelum perubahan.

Mengenai TuanChe

Ditubuhkan pada 2010, TuanChe Limited (NASDAQ: TC) ialah pasaran automotif bersepadu terkemuka di China. TuanChe menawarkan perkhidmatan untuk menghubungkan pengguna automotif dengan pelbagai pemain industri seperti pembuat kereta, pengedar dan pembekal perkhidmatan automotif yang lain. TuanChe menyediakan perkhidmatan pemasaran dan perdagangan berkaitan dengan automotif dengan mengintegrasikan platform dalam talian dengan acara jualan luar. Melalui penyelesaian pemasaran bersepadunya, TuanChe menukar transaksi pembelian kenderaan perseorangan dan berasingan menjadi aktiviti pembelian berkumpulan skala besar dengan mencipta persekitaran banyak ke banyak yang interaktif. Selanjutnya, dengan menggunakan analisis data proprietari dan sistem pemasaran digital termaju, platform perkhidmatan pemasaran talian TuanChe membantu pelanggan industri meningkatkan kecekapan dan keberkesanan penempatan iklan mereka.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi.

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mengandungi kenyataan prospektif di bawah Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaikan Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini termasuk, tanpa had, rancangan perniagaan dan pembangunan Syarikat dan gambaran perniagaan, yang boleh dikenal pasti dengan istilah “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “menganggarkan”, “bertujuan”, “menganggar”, “percaya”, “berpotensi”, “terus”, “kemungkinan” atau ungkapan serupa lain. Kenyataan sedemikian berdasarkan jangkaan pengurusan terhadap prestasi semasa dan keadaan pasaran dan pengoperasian semasa, dan berkaitan dengan peristiwa yang melibatkan risiko yang diketahui atau tidak diketahui, ketidakpastian dan faktor lain, semuanya sukar diramal dan kebanyakannya di luar kawalan Syarikat. Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor ini termasuk dalam penyataan Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini sebarang kenyataan prospektif sebagai akibat maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

TuanChe Limited
Hubungan Pelabur
Tel: +86 (10) 6397-6232
E-mel:

Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1 (212) 481-2050
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.