TrinaTracker Vanguard 1P diluluskan oleh BNDES dengan kod FINAME

(SeaPRwire) –   SALVADOR, Brazil, Jan. 29, 2024 — Trina Tracker, sebahagian daripada Trina Solar Co., Ltd., telah mendapat kod FINAME (Pembiayaan Mesin dan Peralatan) untuk siri Vanguard 1P single axis trackers daripada Bank Pembangunan Negara Brazil (BNDES), menjamin faedah kewangan yang lebih besar kepada pelanggan dan memberi jaminan komitmen Trina kepada kehadiran dan perkhidmatannya yang terletak dan berpusat di Brazil.


FINAME adalah program pembiayaan yang dicipta oleh BNDES, bertujuan untuk syarikat yang berminat membeli mesin dan peralatan buatan Brazil, di mana daya tarikan utama kredit ini adalah kadar faedah yang rendah, kerana ia mempunyai subsidi daripada kerajaan persekutuan. Terdapat beberapa kriteria yang perlu dipenuhi, termasuk kadar nasionalisasi pembuatan tempatan komponen dan tenaga kerja tempatan untuk menghasilkan komponen sebelum perusahaan dan Produk-Tracker menerima kod FINAME.

Siri Vanguard 1P, produk utama TrinaTracker, menggabungkan teknologi AI termaju, algoritma SuperTrack pembelajaran sendiri pintar, untuk mengoptimumkan sudut dan pergerakan panel, dan boleh disesuaikan dengan pelbagai cahaya dan medan tanah.

Marcus Fabrino, ketua TrinaTracker di Amerika Latin dan Caribbean, berkata pemacu sinar matahari Vanguard 1P TrinaTracker, dilengkapi dengan SuperTrack, boleh meningkatkan penjanaan kuasa sehingga 8% tambahan.

Eksekutif itu juga menekankan inisiatif tempatan lain yang ditawarkan oleh syarikat itu, seperti latihan pemasangan di kemudahan Trina, bantuan teknikal untuk pelanggan dan stok berjamin peralatan dan bahagian untuk pertukaran cepat semasa operasi dan penyelenggaraan loji mereka. Ini adalah titik kunci untuk menjamin pelanggan akan mempunyai sokongan teknikal penuh sepanjang hayat loji pv mereka.

Rantai bekalan terletak juga merupakan jaminan kuat bagi pelanggan, yang memainkan peranan asas dalam indeks yang sangat dipertimbangkan dalam penilaian FINAME. Penempatan kilang pemacu sinar matahari TrinaTracker terbaru termasuk menubuhkan kilang pemacu sinar matahari pertama di luar China dan Sepanyol di Salvador, Bahia, Negeri Brazil.

Marcos Michel Frank, ketua Pembuatan dan Rantai Bekalan TrinaTracker di Brazil, berkata pembukaan kilang Brazil meningkatkan kapasiti pengeluaran tahunan syarikat kepada 10 GW, mewakili peningkatan besar dalam kapasiti pengeluaran global TrinaTracker.

Sementara itu, TrinaTracker, diiktiraf sebagai salah satu daripada lima pembekal pemacu sinar teratas di rantau Amerika Latin dan Caribbean, mempunyai pasukan perkhidmatan serantau penuh untuk memastikan penghantaran dan perkhidmatan yang cekap dan tepat, memperkukuhkan kehadiran Trina di pasaran ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.