Trina Storage Menerima Pengiktirafan Berprestij, mengukuhkan kedudukannya pada Senarai Tier 1 Tenaga Simpanan 1Q 2024 oleh BNEF

  • Setelah disenaraikan di antara Top 5 dalam laporan “Pembekal dan Pemasang Penyimpanan Tenaga 2023” oleh BloombergNEF (BNEF) bulan lepas, Trina Storage terus mempertahankan kedudukannya dengan dinamakan sebagai Tier 1 dalam Senarai Tier 1 Penyimpanan Tenaga Global BNEF Q1 2024.
  • Menandakan keluaran sulung senarai Tier 1 tenaga penyimpanan BNEF, Trina Storage muncul di kalangan pesaing berbilang, memperoleh tempatnya melalui kecekapan dan kebolehpercayaan luar biasa produk penyimpanan tenaganya, projek global terkenal, dan sokongan bankable yang kukuh.

(SeaPRwire) –   MUNICH, 22 Januari 2024 — , pembekal utama penyelesaian penyimpanan tenaga global, dengan bangganya mengumumkan sertakannya dalam Senarai Tier 1 Tenaga Penyimpanan BNEF yang dihormati untuk suku pertama 2024.

Energy storage manufacturers meeting BloombergNEF's Tier 1 criteria as of 1Q 2024
Energy storage manufacturers meeting BloombergNEF’s Tier 1 criteria as of 1Q 2024

BNEF berdiri sebagai organisasi penyelidikan industri yang sangat dihormati dalam bidang tenaga baru, diiktiraf secara global untuk kredibiliti dan kepakarannya. Kriteria ketat BNEF untuk pengiktirafan Tier 1 Penyimpanan Tenaga memerlukan jenama untuk menyediakan, atau terikat dengan kukuh untuk menyediakan produk kepada minimum enam projek berbeza dalam tempoh dua tahun lepas. Setiap projek mesti melebihi 1 megawatt atau 1 megawatt-jam (yang mana lebih tinggi) dan mesti dimiliki oleh entiti yang bebas daripada pembekal penyimpanan tenaga.

Trina Storage’s pencapaian mencerminkan komitmennya untuk menyediakan penyelesaian penyimpanan tenaga maju di merata projek global. Kejayaan syarikat ditegaskan oleh keupayaannya untuk memenuhi kriteria khusus yang ditetapkan oleh BNEF, menunjukkan keunggulan dalam kebolehpercayaan produk dan kelestarian pasaran.

Trina Storage telah menubuhkan rantaian perindustrian terpadu secara menegak, meliputi keupayaan hulu dan hilir. Syarikat telah menunjukkan keupayaan penyelidikan penuh, daripada sel bateri hingga kepada sistem keseluruhan, seperti yang ditunjukkan melalui pembangunan berjaya sel 306Ah & 314Ah berkapasiti tinggi dengan lebih daripada 10,000 kitaran hayat. Trina Storage telah menubuhkan pangkalan pengeluaran di Changzhou, Chuzhou, dan Dafeng, mencipta asas kukuh untuk pembangunan kilang pintar.

“Kami gembira untuk dinamakan sebagai pembekal Tier 1 Penyimpanan Tenaga oleh BloombergNEF untuk Q1 2024,” kata Helena Li, Presiden Eksekutif Trina Solar. “Pengiktirafan ini tidak sahaja mengesahkan keunggulan teknologi kami tetapi juga menyatakan dedikasi kami untuk memenuhi keperluan penyimpanan tenaga projek berbilang di seluruh dunia.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.