TOMIA dan Cumucore Berjaya Melancarkan Integrasi Roaming 5G SA Pertama antara Dua Vendor SEPP

82 TOMIA and Cumucore Successfully Launch the First 5G SA Roaming Integration Between Two SEPP Vendors

Membuka Jalan untuk Interoperabilitas SEPP-ke-SEPP 5G.

VIENNA, 4 Okt. 2023 — TOMIA, pemimpin pasaran dalam penyelesaian pengoptimuman perantaraan dan perayauan, dan Cumucore, penyedia rangkaian bukan awam terkemuka, mengumumkan penyelesaian integrasi berjaya SEPP (Security Edge Protection Proxy) masing-masing untuk membolehkan sambungan perayauan 5G Standalone (SA) yang selamat. Ini adalah rekod pertama kejayaan sambungan perayauan 5G SA dengan SEPP melalui vendor yang berbeza. Peristiwa penting ini merupakan langkah ke hadapan dalam membolehkan perayauan 5G SA dan perkhidmatan baru yang memberi tumpuan kepada Peningkatan Kualiti Perkhidmatan (QoS) untuk komuniti operator mudah alih dan rangkaian persendirian.

TOMIA Logo

Dengan menggabungkan kepakaran pengoptimuman perayauan TOMIA dan penyelesaian kesalinghubungan yang komprehensif Cumucore, perkongsian ini membuka peluang kepada kedua-dua vendor untuk menguji fungsi mekanisme keselamatan 5G baharu terbina dalam pelbagai senario perayauan. TOMIA dan Cumucore telah melaksanakan Bukti Konsep (PoC) untuk mengesahkan interoperabilitas SEPP mengikut garis panduan 3GPP dari rangkaian teras paket 5G maya penuh khusus.

Ilana Tidhar, Pengarah Produk Rangkaian TOMIA berkata, “Mencapai integrasi Perayauan 5G SA pertama menggunakan SEPP dari vendor yang berbeza meninggalkan kesan yang signifikan dalam industri. SEPP adalah fungsi penting Perayauan 5G, bukan sahaja untuk memastikan komunikasi yang selamat, tetapi juga untuk menambah nilai kepada perniagaan perayauan. SEPP memudahkan kes guna inovatif yang berkaitan dengan pengalaman pengguna, jaminan kualiti, pengoptimuman kos, dan lain-lain.”

“Keputusan yang berjaya ini mewakili manfaat yang jelas kepada pelanggan perusahaan kami yang ingin menggunakan rangkaian 5G bukan awam. Mobiliti antara rangkaian awam dan persendirian sangat penting bagi banyak industri tegak, seperti logistik dan rantaian bekalan, di peringkat kebangsaan atau antarabangsa. Komunikasi SEPP diperlukan untuk merealisasikannya,” komen Mika Skarp, Pengurus Produk Kanan di Cumucore.

Perihal TOMIA

TOMIA mewujudkan penyelesaian Perantaraan dan Perayauan inovatif untuk operator di seluruh dunia. Ia sentiasa mengembangkan produknya dan mengintegrasikan teknologi baharu – seperti VoLTE, 5G, IoT, BCE, A2P, dan Nombor Awan – untuk membolehkan operator memeluk apa yang akan datang. TOMIA membina hubungan bermakna dengan pelanggannya dan membolehkan mereka berbuat demikian dengan rakan kongsi mereka. TOMIA membantu menyederhanakan kerumitan yang semakin meningkat. Daripada penyelesaian perdagangan pantas kepada pengebilan dan penyelesaian automatik, produk terkemuka pasaran mereka meliputi keseluruhan kitaran perjanjian borong. TOMIA telah berkongsi dengan ratusan operator global selama lebih 25 tahun. Untuk ketahui lebih lanjut, layari www.tomiaglobal.com

Perihal Cumucore

Cumucore mengkhusus dalam membangunkan teras rangkaian bukan awam maya penuh untuk digunakan dalam industri 4.0 dan Media. Ia membawa yang terbaik dari Pembebasan Fungsi Rangkaian (NFV) dan Rangkaian Ditakrif Perisian (SDN) dengan cara yang tidak ditawarkan vendor tradisional. Pakar Cumucore telah meluangkan lebih sedekad dalam rangkaian mudah alih dan telah bekerja dengan NFV dan SDN sejak 2013.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi:
Caetano Pessoa – TOMIA
Caetano.Pessoa@tomiaglobal.com
+352 691 384 107

Cumucore
Mika Skarp – Cumucore
mika.skarp@cumucore.com

Logo – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/10/660a6651-tomia_logo.jpg