THECO OF SHANGHAI DAN TREXEL, INC. MEMBUAT KERJASAMA YANG MEMBUKA JALAN UNTUK MEMBANTU KEHADIRAN PASARAN KERETA LISTRIK

(SeaPRwire) –   WILMINGTON, Mass., Jan. 22, 2024 — THECO dan Trexel, Inc. telah memasuki perkongsian formal yang bertujuan memanfaatkan kekuatan kolektif kedua-dua entiti dalam sektor automotif Kenderaan Listrik.

THECO sedang menubuhkan Pusat Inovasi Pembuatan Skala Lanjutan di Suzhou, China. Ini termasuk beberapa sel kerja maju dengan pelbagai mesin pembentukan dan teknologi termasuk teknologi MuCell®. Kedua-dua syarikat akan bersama-sama membangunkan penyelesaian baharu untuk industri dengan memanfaatkan kepakaran Trexel dalam teknologi pengembungan fizikal dan pengoptimuman reka bentuk untuk pengembungan fizikal.

THECO memegang kedudukan terkemuka dalam penyelidikan dan pembangunan amalan pembuatan terkini dalam industri Kenderaan Tenaga Baharu (NEV) di China. Fokus strategik ini bertujuan mempercepat inisiatif NEV China, dengan menekankan penyelesaian terkini khusus untuk reka bentuk ringan dan prestasi terkemuka di dunia.  Teknologi MuCell® Trexel dan kepakarannya dalam aplikasi global akan membantu THECO dan industri NEV dalam pengurangan berat dan kualiti produk yang lebih tinggi.

THECO ialah syarikat kejuruteraan dan perundingan yang menawarkan pengeluaran jisim T0 melalui penyepaduan platform digital dan alat maju, termasuk reka bentuk cetakan, analisis pengisihan cetakan, platform pembuatan cetakan pintar, dan sistem pengimbisan cetakan pintar.

Dalam kenyataan mengenai perkongsian itu, Levi Kishbaugh, CEO Trexel, menyatakan rasa gembira terhadap kolaborasi itu, dengan menyatakan, “Kami bersemangat untuk menggabungkan keupayaan pengembungan mikroselular MuCell Trexel dengan keupayaan reka bentuk dan simulasi khas THECO dengan cara yang sepenuhnya memanfaatkan manfaat proses MuCell untuk kenderaan elektrik.”

Penyelarasan strategik ini menekankan komitmen THECO untuk memacu sektor automotif melalui reka bentuk teliti, penyelesaian terkini untuk pengurangan berat dan proses pembuatan yang lebih cekap. THECO dijangka memainkan peranan penting dalam memacu China ke hadapan amalan pembuatan terkini untuk kenderaan elektrik.

Mengenai Trexel, Inc.

Trexel, Inc., berpusat di Wilmington, MA, telah memimpin pembangunan pengimbisan pengembungan mikroselular MuCell® dan telah memperkenalkan banyak penyelesaian pemprosesan plastik yang memberi tumpuan kepada kelestarian dan penggunaan semula. Teknologi MuCell® menyediakan fleksibiliti reka bentuk unik dan peluang penjimatan kos dalam automotif, elektronik, perindustrian, pengguna, kasut dan pembungkusan. Pelaksanaan proses serta peralatan disokong oleh pasukan jurutera berkelayakan tinggi melalui anak syarikat Trexel di seluruh Amerika Utara, Eropah, dan Asia.

®MuCell ialah tanda dagangan berdaftar Trexel, Inc

Untuk maklumat lanjut, sila lawati Trexel, Inc.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.