Telstra Broadcast Services dan BT Umumkan Perikatan Strategik untuk Mempertingkat Sambungan Global Rangkaian

(SeaPRwire) –   Perjanjian strategik awal selama lima tahun antara Telstra Broadcast Services dan BT akan memperluas jangkauan rangkaian media dan penyiaran global dengan akses yang diperluas ke pasaran global, dengan akses yang diperluas ke pasaran global  

SYDNEY, 21 Nov 2023 — Telstra Broadcast Services (TBS) dan BT telah memasuki perjanjian strategik awal selama lima tahun untuk menggabungkan pasukan rangkaian media global masing-masing, memanfaatkan infrastruktur rangkaian mereka yang luas dan kepakaran tempatan.  

Perjanjian ini akan meningkatkan jangkauan global TBS sebanyak 50% dan meluaskan pelanggan mereka ke lebih daripada 170 organisasi penyiaran dan media di seluruh dunia.  

Sebagai sebahagian daripada perjanjian itu, pelanggan kedua-dua TBS dan BT akan mendapat akses ke operasi terbaik bersatu dari dua Rangkaian Media Global melalui tawaran produk yang diketuai oleh Telstra, termasuk kawasan Asia Pasifik utama dengan India, Malaysia, dan Hong Kong, dan negara-negara lain.  

Pelanggan akan mendapat manfaat daripada rangkaian media berkapasitas tinggi Telstra, menjana jangkauan dan pengedaran yang diperluas bagi kandungan mereka. Ini akan disokong oleh pasukan tempatan yang lebih besar di APAC dan akses ke rangkaian produk dan perkhidmatan TBS yang lebih luas, termasuk perkhidmatan lapangan, pasukan acara khas, dan pusat operasi penyiaran di Sydney, Melbourne, Hong Kong, London, dan Pittsburgh.  

Pelanggan Telstra dan BT akan terus mengakses perkhidmatan penghantaran media berkualiti tinggi dengan peluang tambahan untuk meningkatkan jangkauan dan keterlihatan global bagi kandungan mereka.  

“Keutamaan kami di TBS adalah untuk menawarkan perkhidmatan penghantaran global kandungan kelas dunia untuk pelanggan kami, termasuk rangkaian pengedaran terbesar dengan fleksibiliti dan pilihan terbanyak bagi organisasi untuk menyambung ke seluruh dunia,” kata Karen Clark, Ketua APAC di Telstra Broadcast Services.  

“Kami terus melihat pertumbuhan yang pesat dalam permintaan kandungan dan evolusi berterusan dalam teknologi dan saluran pengedaran sebagai tindak balas kepada perubahan tingkah laku pengguna. Fokus pasukan TBS dan BT serta operasi mereka kepada hasil pelanggan akan memastikan pelanggan kami mempunyai rakan terbaik untuk menangani persekitaran penyiaran yang berubah dengan cepat dan membantu mereka mengoptimumkan operasi dan jangkauan mereka kepada penonton global.”  

TBS terus membina pasukan yang kuat dalam bidang media dan penyiaran di rantau Asia Pasifik untuk menyediakan pengetahuan dan sokongan tempatan kepada pelanggan. Untuk memastikan pengalaman yang licin bagi semua pelanggan, pengurus hubungan rakan kongsi yang ditempatkan secara tempatan di rantau APAC akan bekerja rapat dengan pasukan dan pelanggan BT.  

“Kami gembira dengan kerjasama ini dan peluang untuk membawa pelanggan kami jangkauan, kandungan dan keterlihatan yang lebih besar dengan menggunakan kekuatan rangkaian penghantaran kandungan kelas dunia BT M&B dan TBS,” kata Faisal Mahomed, Pengarah Media & Penyiaran dan Perniagaan Portfolio UK, BT.  

“Pendekatan ini membina jangkauan platform media pintar kami, Vena, yang terus menambah rangkaian lebih luas, selain integrasi awan, perkhidmatan tervirtual seperti pengekodan asas, dan perkembangan terkini 5G dan LEO ke dalam portfolio kami.”

Untuk Telstra, kerjasama ini menyokong ambisinya untuk meningkatkan pasukannya, jangkauan dan pelaburannya dalam teknologi dan inovasi di seluruh APAC, UK dan rantau lain di seluruh dunia, satu aspek penting strategi T25nya untuk pertumbuhan.  

“Peluang penting ini bermakna kami dapat terus memenuhi keperluan pelanggan kami hari ini, tetapi jauh ke masa depan,” tambah Clark.  

Mengenai Telstra Broadcast Services  
Telstra Broadcast Services (TBS) membantu penyiar, syarikat media dan hiburan di seluruh dunia melalui rangkaian media globalnya yang kukuh dan berkapasitas tinggi serta rangkaian perkhidmatan terurus inovatif. Melalui pasukannya di seluruh dunia dalam bidang perkhidmatan lapangan dan acara khas serta pusat operasi penyiarannya di seluruh dunia, TBS menyediakan pasukan pakar dalam industri media, rangkaian media berprestasi tinggi, video dalam talian dan platform awan, perkhidmatan satelit, serta sokongan operasi, kejuruteraan dan tempahan 24/7.  

TBS merupakan sebahagian daripada Telstra, syarikat telekomunikasi dan teknologi terkemuka yang menyediakan penyelesaian hujung ke hujung secara global dan menawarkan akses ke lebih daripada 2,000 titik kehadiran di seluruh dunia. Antara penawarannya, Telstra menyediakan rangkaian data dan IP serta perkhidmatan aplikasi rangkaian dan perkhidmatan profesional dan terurus untuk mencari penyelesaian inovatif kepada cabaran pelanggan dan membantu mereka dalam perjalanan transformasi untuk berjaya.  

Untuk maklumat lanjut mengenai TBS, sila lawati:  

Mengenai Kumpulan BT
Kumpulan BT ialah pembekal utama perkhidmatan telekomunikasi tetap dan mudah alih serta produk, penyelesaian dan perkhidmatan digital yang selamat yang berkaitan di UK. Kami juga menyediakan perkhidmatan rangkaian dan IT terurus, keselamatan serta infrastruktur kepada pelanggan di 180 negara.

Kumpulan BT terdiri daripada tiga unit berhadapan pelanggan: Pengguna memberi khidmat kepada individu dan keluarga di UK; Perniagaan meliputi syarikat dan perkhidmatan awam di UK dan antarabangsa; Openreach ialah anak syarikat berautonomi milik penuh yang menjual perkhidmatan infrastruktur capaian tetap kepada pelanggannya – lebih 650 pembekal komunikasi di seluruh UK.

British Telecommunications plc merupakan anak syarikat milik penuh Kumpulan BT plc dan merangkumi hampir semua perniagaan dan aset Kumpulan BT. Kumpulan BT plc disenaraikan di Bursa Saham London.

Untuk maklumat lanjut, lawati 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)