Telix Menghuraikan Pertunjukan di Persidangan Genitourinary Cancers Symposium ASCO (ASCO GU 2024) yang Akan Datang

(SeaPRwire) –   MELBOURNE, Australia, Jan. 22, 2024 — Telix Pharmaceuticals Limited (ASX: TLX, Telix, Syarikat) hari ini mengumumkan persembahan yang menampilkan program teranostik Syarikat di Persidangan Kanser Genitourinari Amerika Syarikat (ASCO GU 2024) yang akan datang yang akan diadakan di San Francisco, CA (AS) dari 25 – 27 Januari 2024.

Dr David N. Cade, Ketua Pegawai Perubatan Kumpulan Telix, berkata: “Kami gembira untuk membentangkan kemaskini program terapeutik peringkat akhir kami untuk kanser prostat dan buah pinggang di ASCO GU 2024, acara khusus terkemuka untuk penjagaan kanser GU di seluruh dunia.”

“Kajian ProstACT GLOBAL mengenai TLX591 (177Lu rosopatamab tetraxetan) akan dibentangkan, ujian Fasa III pertama untuk menilai TLX591, calon terapi terapi radio-antibodi kami (rADC) utama bagi pesakit dengan kanser prostat metastatik yang tidak menyahhormon (mCRPC) yang mengekspresikan PSMA.”

“Data dari kajian Fasa I ProstACT SELECT yang baru saha siap juga akan dipamerkan, mengesahkan kesahan klinikal dos berpecahan Telix dan profil keselamatan produk.” Kedua-dua kajian ProstACT sedang mengkaji TLX591 yang diberikan bersama-sama dengan piawaian penjagaan sebenar dunia, membezakan program ini daripada kajian PSMA lain dan mencerminkan inovasi Telix yang berterusan dalam penjagaan kanser prostat dan komitmen kepada hasil pesakit.”

Eric Jonasch MD, akan membentangkan kajian STARLITE-1 yang diasaskan oleh penyelidik mengenai calon terapi Telix, TLX250 (177Lu girentuximab), dalam gabungan dengan imunoterapi dalam kanser sel ginjal jelas, bentuk kanser buah pinggang yang paling biasa dan agresif.”

“Kami menantikan melihat anda di booth kami untuk membincangkan portfolio terapeutik terkemuka Telix, peranti perubatan berkaitan, dan peluang untuk kerjasama.”

Butiran persembahan ASCO GU 2024 disenaraikan di bawah: 

Laluan: Kanser Prostat – Lanjutan | Kanser Prostat – Terkawal
Jenis: Sesi Poster Kajian Dalam Progres
Tajuk: ProstACT SELECT: Keselamatan, toleransi, dan dosimetri TLX591 dengan piawaian penjagaan terbaik dalam pesakit dengan kanser prostat metastatik yang tidak menyahhormon yang mengekspresikan PSMA
ClinicalTrials.gov ID:  
Lokasi: Tingkat 1, West Hall | Atas Talian
Tarikh dan Masa: 25 Januari 2024 | 11:30 PG – 1:00 PT (PT)
Penyampaian: Nat Lenzo MD, GenesisCare, AUSTRALIA
Abstrak: TPS253
Poster Bd: Q14

Laluan: Kanser Prostat – Lanjutan | Kanser Prostat – Terkawal
Jenis: Sesi Poster Kajian Dalam Progres
Tajuk: ProstACT GLOBAL: Kajian Fasa III terbaik piawaian penjagaan dengan dan tanpa TLX591 untuk pesakit dengan kanser prostat metastatik yang tidak menyahhormon yang mengekspresikan PSMA yang maju walaupun selepas rawatan dengan ubat paksi androgen baru
ClinicalTrials.gov ID:
Lokasi: Tingkat 1, West Hall | Atas Talian
Tarikh dan Masa: 25 Januari 2024 | 11:30 PG – 1:00 PT 
Penyampaian: Brenda Cerqueira, Telix Pharmaceuticals, North Melbourne, AUSTRALIA
Abstrak: TPS256
Poster Bd: Q17

Laluan: Kanser Sel Ginjal, Kanser Adrenal, Kanser Penis, Kanser Testis, Kanser Uretra
Jenis: Sesi Poster Kajian Dalam Progres
Tajuk: STARLITE-1: Kajian Fasa Ib/II gabungan 177Lu girentuximab ditambah cabozantinib dan nivolumab dalam pesakit rawatan tidak yang mengidap kanser sel ginjal jelas maju
ClinicalTrials.gov ID:
Lokasi: Tingkat 1, West Hall | Atas Talian
Tarikh dan Masa: 27 Januari 2024 | 7:00 PG8:10 PG, 11:30 PG – 1:00 PT 
Penyampaian: Eric Jonasch MD, The University of Texas, Pusat Kanser MD Anderson, Houston, TX
Abstrak: TPS496
Poster Bd: M17

Mengenai Telix Pharmaceuticals Limited

Telix adalah syarikat biofarma yang memberi tumpuan kepada pembangunan dan komersialisasi radiofarmausi diagnostik dan terapeutik dan peranti perubatan berkaitan. Telix beribu pejabat di Melbourne, Australia dengan operasi antarabangsa di Amerika Syarikat, Eropah (Belgium dan Switzerland), dan Jepun. Telix sedang membangunkan portfolio produk fasa klinikal yang bertujuan untuk menangani keperluan perubatan penting yang tidak terpenuhi dalam onkologi dan penyakit jarang. Telix disenaraikan di Bursa Saham Australia (ASX: TLX).

Lawati untuk maklumat lanjut mengenai Telix, termasuk butiran harga saham terkini, pengumuman yang dibuat kepada ASX, penyampaian pelabur dan analis, berita, butiran acara dan penerbitan lain yang mungkin menarik minat anda. Anda juga boleh mengikuti Telix di  dan .

Produk pembimbingan imej Telix utama, galium-68 (68Ga) gozetotide suntikan (juga dikenali sebagai 68Ga PSMA-11 dan dipasarkan di bawah jenama Illuccix®) telah diluluskan oleh Suruhanjaya Makanan dan Dadah Amerika Syarikat (FDA),[2] oleh Pihak Berkuasa Barang Keperluan Perubatan Australia (TGA),[3] dan oleh Kesihatan Kanada.[4]

Hubungan Pelabur Telix

Cik Kyahn Williamson
Telix Pharmaceuticals Limited
Naib Presiden Hubungan Pelabur dan Komunikasi Korporat
E-mel:

Notis Undang-undang

Pengumuman ini tidak bertujuan sebagai promosi atau iklan yang ditujukan kepada mana-mana profesional kesihatan atau audiens lain di mana-mana negara di seluruh dunia (termasuk Australia, Amerika Syarikat dan United Kingdom). Pengumuman ini mungkin mengandungi kenyataan prospektif yang berkaitan dengan peristiwa masa depan, prestasi kewangan, rancangan, strategi atau pembangunan perniagaan yang dijangka. Kenyataan prospektif biasanya boleh dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “mungkin”, “dijangka”, “bertujuan”, “merancang”, “menganggarkan”, “menjangkakan”, “ramalan” dan “panduan”, atau perkataan lain dengan makna serupa. Kenyataan prospektif membabitkan risiko, ketidakpastian dan faktor-faktor lain yang mungkin menyebabkan keputusan, tahap aktiviti, prestasi atau pencapaian sebenar Telix berbeza secara material daripada apa-apa keputusan, tahap aktiviti, prestasi atau pencapaian yang dinyatakan atau tersirat oleh kenyataan tersebut, dan perbezaan tersebut mungkin merugikan. Oleh itu, anda tidak harus bergantung kepada kenyataan prospektif ini.

Kecuali diperlukan oleh undang-undang atau peraturan yang berkuat kuasa, Telix tidak bercadang untuk mengemaskini atau mengkaji semula sebarang kenyataan prospektif. Prestasi terdahulu tidak boleh dijadikan panduan prestasi masa depan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.