Teknologi Paparan Visual Pixelworks Membawa Pengalaman Visual Yang Benar-Benar Baru ke “Revelation Mobile” NetEase

Kualiti Gambar 120fps Komprehensif Membolehkan Pemain Terbang Bebas di Awan dan Menyelam Dalam Lautan di Dunia Fantasi 3D

SHANGHAI, 21 Sept. 2023 — Pixelworks, Inc. (NASDAQ: PXLW), pembekal penyelesaian pemprosesan visual terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa ia telah berpasangan dengan IP permainan utama, Revelation, yang dibangunkan oleh Kumpulan Perniagaan Thunderfire, studio permainan pembangun permainan terkemuka dunia, NetEase Games, dan menyediakan penyelesaian pemprosesan visual untuk mengoptimumkan kualiti paparan versi mudah alih permainan tersebut. Revelation Mobile mengintegrasikan SDK Rendering Accelerator Pixelworks untuk meningkatkan kualiti visual secara signifikan untuk permainan mudah alih. Digandingkan dengan pemproses visual X7 Pixelworks, Rendering Accelerator berfungsi sebagai jambatan, menyampaikan pengalaman visual 120fps yang luar biasa pada peranti mudah alih dengan penggunaan kuasa yang rendah, membolehkan pengalaman bermain yang lebih menyerap untuk pemain permainan mudah alih.

Revelation Mobile adalah permainan mudah alih utama yang dibangunkan oleh NetEase Games. Berpusat pada tema fantasi oriental, permainan ini mewujudkan dunia fantasi 3D di mana watak-watak boleh melayang ke ketinggian langit dan menyelam ke kedalaman lautan. Ia dengan setia mencipta semula Benua Awan Lagu yang luas dan indah. Permainan ini menampilkan visual yang menakjubkan dan memukau mata, dari angkasa awan yang tidak terbatas hingga adegan bawah air yang memukau, semuanya dikerjakan dengan teliti untuk menghidupkan dunia ini. Warna-warna kaya, bersama dengan kesan pencahayaan yang mengagumkan, menjadikan Benua Awan Lagu, alam di mana lanskap manusia yang pelbagai berselirat dengan keindahan alam, lebih hidup dan berwarna-warni. Pemain mengikuti watak mereka dalam perjalanan pertumbuhan, di mana menjelajah ruang luas langit jauh dan lautan dalam membolehkan mereka merangkul rasa kebebasan semula jadi, sementara pada masa yang sama menahan cabaran perintis penjelajahan dan menuai pengalaman kehidupan unik melalui strategi sekat dan gerakan permainan.

Sebagai permainan RPG aksi 3D dunia terbuka, penghasilan kesan visual pelepasan kemahiran oleh watak permainan semasa pertempuran adalah luar biasa indah dan hebat. Output grafik kadar bingkai tinggi dan pengurusan kuasa yang cekap adalah kritikal untuk memaksimumkan penyerapan pemain mudah alih dalam estetika visual dan menikmati pengalaman visual berkualiti tinggi dengan kelancaran ultra. Dalam usaha untuk mengatasi batasan dan cabaran yang sering dihadapi yang berkaitan dengan permainan kadar bingkai tinggi pada peranti mudah alih serta meningkatkan lagi kualiti gambar permainan tersebut, pasukan produksi Revelation Mobile NetEase terlibat dalam kerjasama teknikal mendalam dengan Pixelworks. Ini termasuk integrasi SDK Rendering Accelerator Pixelworks untuk mencapai pengoptimuman visual yang komprehensif untuk permainan mudah alih – dari pengeluaran hingga paparan – membolehkan paparan permainan visual 120fps yang stabil pada telefon pintar Android yang digabungkan dengan penggunaan kuasa yang rendah. Hasilnya, pemain dapat menikmati pengalaman bermain yang lebih menyerap dalam dunia Revelation Mobile yang sangat hidup dan 3D.

“Kami sangat gembira dapat bekerjasama dengan Pixelworks pada Revelation Mobile.” kata Kang Kang, Ketua Teknikal Revelation Mobile NetEase. “Perkongsian ini menandakan inovasi positif kerana kedua-dua pihak bergabung usaha untuk meneroka pengoptimuman visual permainan mudah alih dan meningkatkan pengalaman bermain untuk pemain permainan mudah alih. Kualiti gambar permainan mudah alih sentiasa menjadi fokus penting bagi pembangun memandangkan visual permainan yang menakjubkan dan output grafik kadar bingkai tinggi yang konsisten adalah apa yang diperlukan untuk memikat hati pemain. Mengoptimumkan kualiti gambar memerlukan terobosan dalam pelbagai aspek, termasuk reka bentuk dan pengeluaran grafik, ketepatan penghasilan, penggunaan kuasa dan jangka hayat bateri telefon pintar. Kerjasama dengan Pixelworks ini telah memberi kami penyelesaian praktikal baru untuk mengoptimumkan prestasi dan kualiti gambar permainan mudah alih. Pada masa depan, kami berharap dapat terus memanfaatkan teknologi canggih dan pengalaman kaya Pixelworks dalam pemprosesan visual mudah alih untuk memberikan pengalaman bermain 120fps yang lebih realistik dan menyerap, membolehkan pemain permainan mudah alih merasakan kegembiraan terbang melalui awan dan menyelam ke lautan di dunia permainan.”

“Kami menghargai pasukan produksi Revelation Mobile kerana mengiktiraf kelebihan SDK Rendering Accelerator Pixelworks.” kata Jun Fang, Pengarah Pemasaran Kanan Pixelworks. “Sebagai salah satu mahakarya permainan mudah alih berkualiti gambar tinggi, Revelation Mobile telah menerima pujian sebulat suara daripada pemain permainan mudah alih atas persembahan lanskap yang halus dan realistik serta gameplay inovatif. Bagi kebanyakan pemain permainan mudah alih, pengalaman bermain yang menyerap adalah apa yang mereka cari, yang seterusnya menekankan kepentingan pemprosesan imej dinamik dan kelancaran paparan visual permainan. Kami merasa terhormat kerana penyelesaian pengoptimuman visual Pixelworks disepadukan ke dalam Revelation Mobile untuk memberikan pengalaman visual 120fps yang luar biasa pada peranti mudah alih, dan dengan itu membantu menaikkan kualiti gambar permainan mudah alih ke tahap yang baru. Kami berharap kedua-dua pihak dapat meneroka lebih dalam lagi bidang paparan permainan mudah alih visual, membuka lebih banyak peluang pembangunan dan secara kolaboratif mencipta pengalaman bermain yang menyerap untuk pengguna akhir.”

Mengenai NetEase Games

NetEase secara rasmi menubuhkan Bahagian Permainan Dalam Talian pada tahun 2001. Sejak itu, NetEase Games telah berkembang bersama komuniti peminat permainan. Selepas hampir 20 tahun pembangunan pesat, ia telah menjadi salah satu daripada tujuh syarikat permainan teratas di dunia. Sebagai pembangun permainan terkemuka di China, NetEase sentiasa berada di barisan hadapan penyelidikan dan pembangunan permainan dalam talian secara bebas.

Pada masa ini, NetEase mengendalikan lebih daripada 100 produk permainan. Berkat penyampaian permainan berkualiti tinggi secara konsisten sepanjang bertahun-tahun, setakat 2020, NetEase telah menduduki kedudukan 2 teratas antara penerbit permainan mudah alih global dari segi pendapatan selama empat tahun berturut-turut. Selain itu, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, NetEase telah membuat kemajuan yang ketara di pasaran antarabangsa, mengekalkan kedudukan empat teratas di kalangan syarikat China dari segi pendapatan luar negara. Beberapa permainan buatan sendiri telah menduduki 20 teratas dalam senarai pendapatan permainan mudah alih App Store China.

NetEase Games menggambarkan dirinya sebagai “peminat permainan”. Ia bukan sahaja platform dan penyedia perkhidmatan permainan tetapi, seperti semua pemain, merupakan “peminat permainan” sejati dengan minat yang mendalam. Pada masa depan, NetEase Games akan terus memegang falsafah korporat NetEase “Dipandu oleh keaslian, kami bercita-cita untuk berinovasi”, dan bekerja sama dengan ramai rakan kongsi global untuk mencipta permainan berkualiti tinggi yang layak mendapat minat pemain.

Mengenai Pixelworks

Ditubuhkan pada tahun 2004, Pixelworks Semiconductor Technology (Shanghai) Co., Ltd. (“PWSH”) adalah anak syarikat terkawal Pixelworks Inc. (NASDAQ: PXLW). PWSH mengkhusus dalam pembangunan dan reka bentuk cip pemprosesan visual mudah alih, cip transkoding video, cip projektor 3LCD, dan penyelesaian pelaksanaan. Ia dikenali sebagai pembekal penyelesaian pemprosesan video dan paparan yang inovatif terkemuka dalam industri.

Pixelworks menyediakan penyelesaian pemprosesan kandungan penciptaan, penyampaian video dan paparan serta teknologi yang membolehkan pengalaman tontonan yang sangat autentik dengan kualiti visual unggul, di semua skrin – dari pawagam hingga telefon pintar dan seterusnya. Syarikat ini mempunyai lebih daripada 20 tahun sejarah menyampaikan inovasi pemprosesan imej kepada penyedia elektronik pengguna, paparan profesional dan perkhidmatan penstriman video terkemuka. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web syarikat di www.pixelworks.com.

Nota: Pixelworks dan logo Pixelworks adalah tanda dagangan Pixelworks, Inc. Semua tanda dagangan lain adalah hak milik pemilik masing-masing.

(PRNewsfoto/Pixelworks, Inc.)