Teknologi NaaS Dimasukkan Dalam Portfolio Pelaburan Carbon Collective Climate Change Solutions ETF (CCSO.O)

(SeaPRwire) –   BEIJING, Jan. 26, 2024 — NaaS Technology Inc. (Nasdaq: NAAS) (“NaaS” atau “Syarikat”) yang pertama tersenarai di AS syarikat pengecasan EV di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah dimasukkan ke dalam portfolio pelaburan terkini Carbon Collective Climate Change Solutions ETF (CCSO.O). Ini kali pertama bagi NaaS untuk dipegang oleh ETF yang diurus secara aktif.

Berpangkalan di San Francisco, Carbon Collective ialah syarikat pelaburan dalam talian yang memberi tumpuan kepada pelaburan berkaitan perubahan iklim.

Carbon Collective Climate Solutions U.S. Equity ETF, dilancarkan oleh Carbon Collective, ialah dana semua saiz AS yang pelbagai dan berfokus kepada syarikat dalam utiliti hijau, pengurusan sisa, bahan api bio, penangkapan dan pengurungan karbon, utiliti air, dan kawasan makanan berdasarkan tumbuhan.

Pada 24 Januari 2024, ETF mendakwa aset bersih kira-kira $22 juta, dengan 1.2 juta saham terbitan. Terdapat 218 syarikat asas dalam portfolio ETF, di mana pegangan teratas ialah Waste Management Inc. (WM.US), Waste Connections (WCN.US), Nucor Corporation (NUE.US), Southern Copper Corp. (SCCO.US), dan Carrier Global Corporation (CARR.US). Syarikat kenderaan elektrik (EV) seperti Tesla (TSLA.US), Li Auto (LI.US), NIO (NIO.US), dan XPeng (XPEV.US) juga dimasukkan.

Selain Carbon Collective Climate Solutions U.S. Equity ETF, NaaS juga dipegang oleh Invesco WilderHill Clean Energy ETF (PBW.P) dan HANetf Electric Vehicle Charging Infrastructure UCITS ETF (ELEC.L), kedua-duanya merupakan dana yang terkenal memberi tumpuan kepada isu-isu alam sekitar.

Sementara itu, NaaS telah disenaraikan dalam pelbagai indeks terkemuka dari syarikat pengindeksan terkemuka di dunia, seperti Solactive, BITA, dan China Securities Index, yang menandakan pengiktirafan global NaaS.

Mengenai NaaS Technology Inc.

NaaS Technology Inc. ialah syarikat pengecasan perkhidmatan EV AS yang pertama tersenarai di China. Syarikat ini ialah anak syarikat Newlinks Technology Limited, kumpulan pemodenan tenaga terkemuka di China. Syarikat ini menyediakan penyelesaian pengecasan EV secara menyeluruh kepada stesen pengecasan yang terdiri daripada pengecasan EV dalam talian, pengecasan EV luar talian dan penyelesaian inovatif dan lain-lain, menyokong setiap peringkat kitaran hayat stesen. Setakat 30 September 2023, NaaS telah menyambungkan 767,611 pengecas yang menutupi 73,710 stesen pengecasan, mewakili 41.6% dan 50.0% pasaran pengecasan awam China masing-masing.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Hubungan Pelabur
NaaS Technology Inc.
E-mel:
Pertanyaan media:
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.