TECNO Berkolaborasi dengan Dolby untuk Membawa Pengalaman Bunyi Ruang Sejati yang Menakjubkan kepada Pengguna Global

(SeaPRwire) –   Dolby Atmos akan pertama kali ditampilkan dalam siri TECNO POVA 6 akan datang, melancarkan pada akhir Februari di MWC2024.

HONG KONG, 29 Januari 2024 — Brand teknologi inovatif TECNO hari ini mengumumkan perkongsian dengan Dolby Laboratories, sebuah pemimpin dalam pengalaman hiburan immersif. Kerjasama ini akan memberikan pengguna global TECNO pengalaman bunyi ruang spatial Dolby Atmos yang menakjubkan yang anda boleh rasakan di sekeliling — mendedahkan kedalaman, kejelasan, dan butiran seperti tidak pernah sebelum ini. Dolby Atmos akan pertama kali diberikan kepada pengguna melalui siri TECNO POVA 6 akan datang, yang akan dilancarkan secara rasmi di Mobile World Congress Barcelona 2024.


“Di TECNO, kami sentiasa mencari cara baru untuk meningkatkan pengalaman pengguna dan membawa lebih banyak keupayaan kelas atas kepada peranti kami,” kata Jack Guo, Pengurus Am TECNO. “Kami gembira bekerjasama dengan Dolby untuk membawa Dolby Atmos kepada pengguna kami di seluruh dunia. Pembangunan menggembirakan ini akan membolehkan pengguna kami mencari tahap baru pengalaman audiovisual yang menyerap dan menikmati dengan telefon pintar TECNO mereka.”

“Kami gembira bekerjasama dengan TECNO untuk membawa pengalaman mendengar immersif Dolby Atmos kepada lebih banyak pengguna di seluruh dunia,” kata Javier Foncillas, Naib Presiden, Perkongsian Komersial, Makmal Dolby. “Dolby Atmos akan menyampaikan pengalaman audio multidimensi premium dengan kedalaman, kejelasan, dan butiran seperti tidak pernah sebelum ini kepada pengguna TECNO yang menikmati hiburan kegemaran mereka dalam Dolby.”

Dolby Atmos mengubah pengalaman hiburan mudah alih dengan bunyi bergerak yang mengalir di atas dan di sekeliling anda. Apabila didengari pada peranti mudah alih, Dolby Atmos menyampaikan pengalaman bunyi yang immersif di mana sahaja pengguna pergi – melalui pemecut telinga stereo atau fon, atau melalui pembesar suara dalaman peranti. Pengalaman mendengar yang ditingkatkan ini tidak terhad hanya kepada kandungan Dolby Atmos – penyelesaian bunyi holistik Dolby juga meningkatkan bunyi semua muzik, permainan, filem, dan rancangan di telefon anda. Ia menyediakan pengalaman mendengar yang lebih semula jadi dengan dialog yang lebih jelas, medan bunyi yang lebih melingkupi, subtleti yang lebih besar dan nuans, kekuatan maksimum tanpa distorsi, dan isi padu konsisten untuk pelbagai jenis kandungan.

Untuk pengguna global TECNO, Dolby Atmos dijangka akan merevolusikan pengalaman mendengar untuk hiburan kegemaran mereka, termasuk filem, rancangan, muzik, dan permainan. Peranti pertama jenama ini yang akan menampilkan Dolby Atmos ialah TECNO POVA 6 Pro 5G akan datang, yang akan dilancarkan secara rasmi pada akhir Februari di Mobile World Congress 2024. Peranti baharu ini, yang akan dipamerkan di booth Mobile World Congress 24 TECNO, menjanjikan pengalaman permainan menarik untuk belia moden dengan Dolby Atmos yang meletakkan pengguna di dalam tindakan.

Berikutan pelancaran global Siri POVA 6, kerjasama dengan Dolby juga akan melihat semua peranti masa depan TECNO CAMON dan PHANTOM dilengkapi dengan Dolby Atmos. Dengan visi bersama untuk mencipta pengalaman premium untuk pengguna, kerjasama antara TECNO dan Dolby akan meningkatkan hiburan mudah alih untuk pengguna global yang mencari pengalaman hiburan inovatif tanpa sebelumnya.

Mengenai TECNO
TECNO ialah jenama teknologi inovatif dengan operasi di lebih 70 negara dan rantau di seluruh lima benua. Sejak pelancarannya, TECNO telah merevolusikan pengalaman digital di pasaran global berkembang, terus menerus mendorong untuk integrasi sempurna reka bentuk kontemporari, estetik dengan teknologi terkini. Hari ini, TECNO telah membangun menjadi pemimpin yang diiktiraf di pasaran sasarannya, menyampaikan inovasi kemuncak kontemporari melalui pelbagai telefon pintar, alat pintar, komputer riba dan tablet, sistem operasi HiOS dan produk rumah pintar. Diarahkan oleh esensi jenama “Berhenti Pada Apa-apa”, TECNO komited untuk melonggarkan teknologi terbaik dan terbaru untuk individu progresif. Dengan mencipta produk pintar, cerdas, TECNO memberi inspirasi kepada pengguna di seluruh dunia untuk tidak pernah berhenti mengejar diri terbaik mereka dan masa depan terbaik mereka. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web rasmi TECNO:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.