TCL Unveils the World’s Largest 115-inch QD-Mini LED Flat Panel Display and an Integrated Hotel TV System Among Other Smart Solutions at ISE 2024

(SeaPRwire) –   BARCELONA, Sepanyol, 31 Januari 2024 — TCL Electronics, jenama elektronik pengguna terkemuka dan jenama TV teratas dunia, hari ini mempamerkan pelbagai produk dan penyelesaian pintar mereka yang direka untuk Pejabat Pintar, Runcit Pintar dan Hotel Pintar di Integrated Systems Europe (ISE 2024). Inovasi terkini, termasuk skrin papan tanda digital dan sistem TV hotel berinteraksi yang terintegrasi, menggambarkan kuasa rantaian bekalan terpadu menegak TCL.

Skrin Papan Tanda Digital 115-inci Terbesar di Dunia

Sebagai sebahagian daripada penawaran yang dipamerkan, TCL memperkenalkan skrin papan tanda digital 115-inci terbesar di dunia yang disediakan untuk pengaturan pejabat. Dengan menggunakan teknologi QD-Mini LED terkemuka di dunia, skrin papan tanda digital 115-inci TCL mempunyai lebih daripada 20,000 zon pencahayaan tempatan dan menutupi 97% warna gamut DCI-P3, menghasilkan warna yang benar-benar hidup dan butiran yang lebih baik. Kecekapan cahaya skrin yang luar biasa menghapuskan titik hitam atau kawasan gelap dan menjamin penglihatan yang lebih baik bagi bahan penyampaian, termasuk imej dan teks.


Skrin ini dilengkapi dengan algoritma eksklusif TCL dan pemprosesor quad-core M2 berprestasi tinggi untuk mengoptimumkan kualiti imej pada peringkat piksel dalam pelbagai dimensi, termasuk ketepatan warna, kepekatan dan ketelusan serta ketelusan teks. Ia mempunyai kecerahan cahaya adaptif untuk memenuhi pelbagai keperluan tempat kerja mengikut sebarang keadaan cahaya. Selain itu, ia telah disahkan oleh TÜV Rheinland untuk pengalaman visual bebas biru dan berkelip, yang membantu mencegah keletihan mata akibat pemandangan jangka panjang.

Produk ini telah dioptimumkan secara meluas untuk berkongsi skrin dan mesyuarat maya. Jenis-C skrin 4K generasi seterusnya membolehkan sambungan lebih pantas dan lebih kukuh. Ia juga menyokong sambungan titik panas serentak untuk berkongsi skrin dan sambungan rangkaian WiFi melalui rangkaian WiFi ganda, memastikan pengalaman pengguna yang lebih boleh dipercayai dan pantas.

Pemprosesor M2 berprestasi tinggi berkembar empat, bersama sistem mesyuarat perniagaan yang disesuaikan, menjanjikan kecekapan dan kebolehpercayaan untuk persidangan video, dan kestabilan apabila menjalankan bilangan aplikasi yang besar. Reka bentuk UI intuitif, aplikasi persidangan video yang dibina dalam, dan pembesar suara berkualiti tinggi menyediakan pengalaman persidangan yang sangat mudah bahkan di dewan persidangan besar.

Siri skrin, yang juga tersedia dalam saiz 98, 75 dan 55 inci, menampilkan teknologi NXTPAPER TCL untuk memudahkan kesihatan visual yang lebih baik dan pengalaman pandangan digital yang dipertingkatkan.

Skrin Papan Tanda Digital untuk Penggunaan Komersial

Selain itu, TCL mempersembahkan papan tanda digital dalam pelbagai saiz dan untuk pelbagai senario, terutamanya papan tanda digital 98 inci dan TCL Eshow, Sistem Pengurusan Kandungan (CMS) yang dibangunkan sendiri syarikat itu. Papan tanda digital TCL menampilkan resolusi definisi tinggi, panel tidak silau, sudut pandangan 178° dan reka bentuk nipis untuk operasi 24/7. Ia boleh dipasang pada dinding dalam orientasi potret dan landskap. Selain itu, papan tanda yang dibina dalam TCL Eshow menawarkan penciptaan kandungan, penerbitan dan pemantauan bagi pengguna untuk mengurus kandungan dan peranti dengan mudah di atas satu platform bersatu.

Sistem TV Hotel yang Terpadu

TCL juga mempersembahkan Sistem TV Hotel profesional AOSP yang terpadu. Dengan mod kawalan hotel khasnya, sistem profesional ini memudahkan pentadbiran hotel mengekalkan dan mengemaskini kandungan di CMS mereka dan operasi TV praset yang ditetapkan. Untuk meningkatkan kempen pemasaran dan paparan jenama hotel, sistem itu memudahkan penciptaan paparan foto peribadi berdasarkan keperluan mereka. Sebaliknya, ia membolehkan tetamu hotel menonton rancangan TV langsung dan kandungan daripada aplikasi IPTV pihak ketiga, dan menikmati cermin skrin peribadi dan selamat satu lawan satu.

Selain itu, TCL mempamerkan pelbagai produk IFPD untuk ODM, termasuk siri utama mereka berdasarkan teknologi QD-Mini LED dan siri ultra-lebar 105 inci. Pada masa ini, syarikat itu mempunyai pelbagai pusat pembuatan di seluruh dunia, berupaya membuat produk paparan saiz penuh daripada 23 hingga 115 inci. Dengan sokongan daripada kilang digital pintar TCL, TCL bersedia untuk memenuhi pelbagai keperluan pelanggan global.

Stor TCL di ISE 2024
Tarikh: 30 Januari hingga 2 Februari 2024
Lokasi: Fira Barcelona Gran Via, Hall 2, 2C100 & 2D200

Mengenai TCL Electronics

TCL Electronics (1070.HK) ialah jenama elektronik pengguna terkemuka dan pemimpin dalam industri televisyen global. Kini TCL beroperasi di lebih 160 pasaran di seluruh dunia. Syarikat itu khusus dalam penyelidikan, pembangunan dan pembuatan produk elektronik pengguna yang merangkumi TV, audio, peralatan rumah tangga, peranti mudah alih, kacamata pintar, paparan komersial dan lebih banyak lagi. Lawati laman web TCL di .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.