Stena Sessan AB meminta pembelian wajib dan Concordia Maritime memohon penyingkiran daripada senarai

(SeaPRwire) –   GOTHENBURG, Sweden, 23 Januari 2024 Stena Sessan AB (‘Stena Sessan’), yang memegang lebih daripada 90 peratus saham dan undi-undi di Concordia Maritime AB (publ) (‘Concordia Maritime’), telah meminta supaya pembelian wajib saham-saham yang tinggal di Concordia Maritime dilaksanakan.

Berdasarkan latar belakang di atas, Lembaga Pengarah Concordia Maritime telah memutuskan untuk memohon penghentian penyenaraian saham kelas B Concordia Maritime dari Bursa Saham Stockholm. Hari terakhir perdagangan saham kelas B akan diumumkan selepas Concordia Maritime mengemukakan permohonan dan menerima keputusan daripada Bursa Saham Stockholm.

Lembaga Pengarah Concordia Maritime selanjutnya, atas permintaan Stena Sessan, memutuskan untuk memanggil Mesyuarat Umum Luar Biasa yang akan diadakan pada 22 Februari 2024 bagi pengundian, antara lain, pemilihan ahli-ahli baru Lembaga Pengarah. Notis akan diterbitkan melalui kenyataan media berasingan.

Maklumat ini merupakan maklumat yang Concordia Maritime AB (publ) dikehendaki untuk umumkan menurut Peraturan Pasaran Keuangan Eropah. Maklumat ini telah diajukan untuk penerbitan, melalui agen-agen berikut, pada 23 Januari 2024 pada 14:00 CET.

HUBUNGAN:

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Stefan Brocker
Pengerusi Lembaga Pengarah, Concordia Maritime AB
+46 709 777 687

Erik Lewenhaupt
CEO, Concordia Maritime AB
+46 704 855 188

Fail-fail berikut boleh dimuat turun:

Concordia Maritime – Press release – Delisting – 20240123 (PDF)

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.