SoniVie mengumumkan penyempurnaan pendaftaran dalam kajian perintis REDUCED-1 dengan TIVUSTM Ultra-Bunyi Pemencaran Pembuluh Darah Ginjal

(SeaPRwire) –   SoniVie mengumumkan penyempurnaan pendaftaran dalam kajian perintis REDUCED-1 dengan TIVUSTM Ultra-Bunyi Pemencaran Pembuluh Ginjal

TEL AVIV, Israel, 1 Februari 2024 – SoniVie, syarikat Israel yang membangunkan Sistem Terapi Intra-Vaskular Ultra-Bunyi (TIVUSTM) yang unik dan eksklusif untuk merawat pelbagai gangguan hipertensif, mengumumkan bahawa pada 8 Januari 2024, pesakit terakhir telah dirawat dengan teknologi Pemencaran Pembuluh Ginjal TIVUSTM mereka, sebagai sebahagian daripada kajian perintis yang diluluskan FDA untuk merawat hipertensi (Kajian REDUCED-1).

Kajian REDUCED-1 mempunyai dua kohort pendaftaran yang dijalankan di bawah protokol yang sama di Amerika Syarikat dan di Israel. Dua puluh lima pesakit didaftarkan di AS dan 15 pesakit didaftarkan di Israel. Semua pesakit (N = 40) kini dalam fasa pengikutan kajian di mana keberkesanan utama (perubahan tekanan darah sistolik ambulatori siang hari) akan dianalisis pada 3 bulan dan keselamatan akan dianalisis pada 1 bulan dan 12 bulan pengikutan masing-masing.

Pemencaran Pembuluh Ginjal dengan TIVUSTM adalah prosedur yang minim invasif yang menggunakan tenaga Ultra-Bunyi tidak fokus frekuensi tinggi untuk menghapuskan saraf di arteri ginjal. Ini menyebabkan pengurangan aktiviti saraf, yang boleh mengurangkan tekanan darah. Prosedur ini direka untuk pesakit yang mengalami hipertensi yang tahan.

“Keputusan awal dari Kajian REDUCED-1 yang sedang berjalan adalah memberangsangkan dan kami terus mengikuti pesakit yang didaftarkan dengan teliti,” kata Christian Spaulding, Ketua Pegawai Perubatan, SoniVie Ltd.

“Komitmen seterusnya kami kepada pesakit, doktor dan pengawal selia kini adalah untuk mengesahkan klinikal Sistem TIVUSTM melalui kajian utama global dan memperluaskan penggunaannya di bawah kajian utama dengan prosedur akses radial,” kata Tomaso Zambelli, Ketua Pegawai Eksekutif, SoniVie, Ltd.

Mengenai SoniVie

SoniVie adalah syarikat peranti perubatan yang membangunkan Sistem Pemencaran Ultrasonik TIVUSTM, satu-satunya teknologi pemencaran dengan program pembangunan aktif dalam tiga bidang terapeutik: pemencaran arteri pulmonari untuk hipertensi pulmonari, pemencaran arteri ginjal untuk hipertensi tahanan, dan pemencaran paru-paru keseluruhan untuk penyakit paru-paru obstruktif kronik dengan bronkitis kronik. Penyakit-penyakit ini menjejaskan jutaan pesakit di Amerika Syarikat dan Eropah.

Pejabat SoniVie terletak di Rehovot, Israel dan di Minneapolis, MN, AS.

Hubungi:
Tomaso Zambelli
Ketua Pegawai Eksekutif, Sonivie

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.