SOFTSERVE MENERANGKAN KOMITMEN APAC DENGAN KETUA BARU BANK, KEWANGAN, PERKHIDMATAN INSURANS (BFSI)

(SeaPRwire) –   Pioneer teknologi kewangan menyertai SoftServe dengan pengalaman industri melebihi 25 tahun

SINGAPURA, 24 Januari 2024 — , sebuah penyedia perkhidmatan konsultansi IT dan digital terkemuka, mengumumkan bahawa Dipen Mehta telah dilantik sebagai Ketua Bahagian Perbankan, Perkhidmatan Kewangan, dan Insurans (BFSI) untuk kawasan Asia Pasifik (APAC)nya. Di bawah kepimpinannya, SoftServe akan terus memacu inovasi melalui percepatan digital untuk pelanggan sedia ada dan masa depan.

Dipen Mehta, Ketua Bahagian Perbankan, Perkhidmatan Kewangan, dan Insurans (BFSI) SoftServe, APAC
Dipen Mehta, Ketua Bahagian Perbankan, Perkhidmatan Kewangan, dan Insurans (BFSI) SoftServe, APAC

Pelantikan Mehta menandakan langkah penting bagi strategi SoftServe untuk memperkukuhkan kehadirannya di kawasan APAC, ketika masa yang sangat penting untuk mempercepat keupayaan syarikat untuk memenuhi keperluan berubah industri perbankan dan perkhidmatan kewangan.

“Penambahan ahli kepimpinan berpengalaman seperti Dipen adalah bukti komitmen SoftServe untuk berada di garis hadapan inovasi digital dan revolusi sektor kewangan,” kata John King, Presiden APAC SoftServe. “Kami perlu sentiasa berkembang untuk memenuhi cabaran zaman digital seperti impak Kecerdasan Generatif dan transformasi multi-awan, dan pengalaman mendalam Dipen menawarkan alat yang diperlukan untuk berjaya. Pelantikannya akan menambah kekayaan kepada pasukan kepimpinan dan keupayaan pelanggan yang dipertingkatkan di kawasan kami.”

Latar belakang Mehta yang luas dalam teknologi dan perkhidmatan kewangan termasuk peranan kepimpinan di syarikat seperti Standard Chartered, Accenture, Amazon Web Services (AWS), dan Microsoft, di mana beliau melengkapkan budaya dinamik dan nilai asas SoftServe untuk inovasi, kecemerlangan, dan penghantaran berfokus pelanggan.

“Saya gembira dengan peluang untuk menyertai SoftServe dan memproliferasi pertumbuhan dalam sektor BFSI,” kata Mehta. “Kedalaman teknikal yang menakjubkan dan semangat percepatan digital mereka adalah sesuatu yang saya temui sebagai pembeda unik. Saya berharap untuk menggabungkan kepakaran kolektif pasukan dengan keperluan pelanggan. Bersama, kami akan mencipta penyelesaian digital transformasi yang tidak hanya memenuhi, tetapi melebihi permintaan berkembang industri perkhidmatan kewangan.”

Dengan pencapaian yang terbukti dalam penciptaan pasaran dan pertumbuhan perniagaan, Mehta akan menumpukan fokusnya untuk memanfaatkan kuasa awan, AI, dan penyelesaian digital untuk mentransformasi model perniagaan, operasi, dan pengalaman pelanggan.

Untuk maklumat lanjut mengenai apa yang SoftServe boleh tawarkan untuk industri perbankan dan kewangan, sila lawati .

MENGENAI SOFTSERVE

 adalah penyedia perkhidmatan konsultansi IT dan digital terkemuka. Kami meluaskan horizon teknologi baharu untuk menyelesaikan cabaran perniagaan kompleks hari ini dan mencapai hasil bermakna untuk pelanggan kami. Kerinduan tanpa sempadan kami mendorong kami untuk menjelajah dan mengimajinasikan seni yang mungkin. Pelanggan dengan yakin bergantung kepada SoftServe untuk merekabentuk dan melaksanakan keupayaan matang dan inovatif, seperti kejuruteraan digital, data dan analitik, awan, dan AI/ML.

Reputasi global kami diperoleh daripada lebih 30 tahun pengalaman menyampaikan penyelesaian digital unggul pada kelajuan terkemuka oleh bakat kejuruteraan kelas atasan kepada industri-industri teras tinggi, termasuk teknologi tinggi, perkhidmatan kewangan, kesihatan, sains hayat, runcit, tenaga, dan pembuatan. Lawati laman , , , , dan kami untuk maklumat lanjut.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.