SKF Dianugerahkan Penarafan Platinum EcoVadis Untuk Tahun Keempat Berturut-turut

(SeaPRwire) –   GOTHENBURG, Sweden, 22 Januari 2024 — SKF telah dianugerahkan Pingat Platinum oleh EcoVadis, salah satu pembekal penarafan kelestarian yang paling dipercayai untuk digunakan dalam rantai bekalan. Pengiktirafan berprestij ini menempatkan SKF dalam 1% teratas di kalangan lebih 100,000 syarikat yang dinilai di seluruh dunia untuk komitmen terhadap amalan perniagaan mampan.

Penilaian EcoVadis menilai 21 kriteria kelestarian merentasi empat tema utama: Alam Sekitar, Buruh dan Hak Asasi Manusia, Etika dan Perolehan Mampan. Penarafan itu mengenal pasti beberapa kekuatan khusus di seluruh perniagaan SKF, termasuk dasar, pelaporan, sistem pengurusan GHG (Gas Rumah Hijau) kelas terbaik dan ambisi penurunan karbon yang kuat dengan sasaran berdasarkan sains yang diluluskan.

Magnus Rosén, Ketua Kelestarian di SKF, berkata: “Kami bangga telah dianugerahkan Pingat Platinum EcoVadis untuk tahun keempat berturut-turut. Penarafan ini mencerminkan bukan sahaja sasaran ambisius yang telah kami tetapkan untuk diri kami dan rantai nilai tetapi juga bagaimana kelestarian duduk di hati SKF, dimasukkan dalam tujuan kami, strategi kami dan dalam usaha kami untuk membawa impak positif di seluruh organisasi di seluruh dunia.”

Penarafan kelestarian perniagaan EcoVadis berdasarkan piawaian kelestarian antarabangsa, seperti Sepuluh Prinsip Pacta Global PBB, konvensyen Pertubuhan Buruh Antarabangsa (ILO), piawaian Laporan Global (GRI) dan piawaian ISO 26000. Penarafan memberikan analisis berasaskan bukti mengenai prestasi dan jalan tindakan berterusan yang boleh dilaksanakan.

Aktiebolaget SKF
      (publ)

HUBUNGAN MEDIA:

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
MEDIA: Carl Bjernstam, Ketua Hubungan Media
tel: 46 31-337 2517; mobile: 46 722-201 893; e-mail:  

HUBUNGAN PELABUR: Patrik Stenberg, Ketua Hubungan Pelabur
tel: 46 31-337 2104; mobile: 46 705-472 104;  

Fail-fail berikut boleh dimuat turun:

20240122 SKF Awarded EcoVadis Platinum Rating for fourth year running

SKF remanufacturing

Magnus Rosen

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.