Sino Land Diiktiraf Antara Pemimpin Daya Mahir Menerusi DJSI Asia Pasifik dan Global 100

(SeaPRwire) –   Menunjukkan komitmennya terhadap bangunan mampan dan inisiatif hijau berterusan

HONG KONG, 22 Januari 2024 — Kumpulan Sino gembira mengumumkan bahawa Sino Land Company Limited (“Sino Land”) telah mencapai tonggak penting dalam penunjuk global kemampanan, menguatkan kedudukannya dalam menggalakkan pertumbuhan mampan. Tahun ini, Sino Land telah dipilih sebagai komponen Indeks Dow Jones Kelestarian Asia Pasifik (“DJSI Asia Pasifik”) untuk tahun kedua berturut-turut, tersenarai di kalangan 20% teratas di Wilayah Asia Pasifik, menekankan usaha tidak mengenal penat Kumpulan untuk kelestarian dalam skala dunia.

Tahun ini, Sino Land telah dipilih sebagai komponen Indeks Dow Jones Kelestarian Asia Pasifik untuk tahun kedua berturut-turut.
Tahun ini, Sino Land telah dipilih sebagai komponen Indeks Dow Jones Kelestarian Asia Pasifik untuk tahun kedua berturut-turut.

DJSI Asia Pasifik merupakan rujukan global terkemuka untuk menilai prestasi syarikat terkemuka Asia Pasifik yang menunjukkan amalan kelestarian luar biasa merentasi kriteria ekonomi, alam sekitar dan sosial jangka panjang. Indeks ini memilih 20% teratas daripada 600 syarikat terbesar di Wilayah Asia Pasifik yang dibangunkan dalam S&P Global BMI.

Tambahan pula, Sino Land telah disenaraikan di kalangan 100 Syarikat Paling Mampan Global sekali lagi tahun ini dan terus menjadi syarikat hartanah pertama dan satu-satunya di Hong Kong yang dimasukkan ke dalam indeks kelestarian puncak dunia ini. Diketuai oleh organisasi penyelidikan media terkemuka, Corporate Knights, Global 100 Tahunan mengukur profil impak setiap industri dengan sehingga 25 petunjuk prestasi utama berkuantitatif, termasuk pelaburan mampan, hasil dan produktiviti karbon. Sino Land juga menjadi antara pembangun hartanah pertama di Hong Kong untuk menjadi Penerima Awal Pengungkapan Kewangan Berkaitan Alam Sekitar (TNFD), menunjukkan komitmennya untuk melindungi ketahanan ekosistem semula jadi.

Encik Daryl Ng, Timbalan Pengerusi dan Pengerusi Jawatankuasa Panduan ESG Kumpulan Sino, berkata: “Kami bersyukur kerana diberi peluang untuk dimasukkan sekali lagi ke dalam DJSI Asia Pasifik dan Global 100, yang mengiktiraf komitmen berterusan kami untuk mematuhi piawaian antarabangsa dalam prestasi dan pertimbangan ESG. Wawasan Kelestarian 2030 Kumpulan Sino (SV 2030) melicinkan kami untuk terus memperbaiki dan mengamalkan amalan perniagaan mampan dengan matlamat untuk mencipta masa depan yang lebih hijau bagi semua. Melalui pendekatan reka bentuk bangunan kami, kami memberi keutamaan kesejahteraan manusia, alam sekitar dan komuniti. Kami terus komited untuk menggalakkan tindakan berfokus kepada kelestarian di seluruh operasi lintas fungsi kami dan menyokong persekitaran yang subur dengan prinsip-prinsip ini.”

Kumpulan Sino bertujuan untuk memperoleh pensijilan BEAM Plus Emas atau lebih tinggi untuk 100% projek pembangunan baru milik penuhnya menjelang 2030, dan juga berusaha untuk mencapai pensijilan WELLTM untuk semua bangunan baru di Hong Kong. One North, pembangunan pejabat dan runcit Gred-A di Yuen Long, menggabungkan kesihatan dan kesejahteraan sebagai unsur utama dan menetapkan sasaran untuk mencapai Penarafan BEAM Plus Bangunan Baru V1.2 Perak dan Penarafan WELLTM Core v2 Platinum. One North direka untuk menggalakkan kesihatan fizikal dan psikologi dengan ciri-ciri mampan, operasi yang bertanggungjawab dan pengurusan. GoCircular Corner di One North melibatkan penyewa dan pelanggan dalam amalan ekonomi kitar semula dengan menggunakan tong sampah kitar semula yang diubahsuai, mencipta kawasan duduk bangku yang diperbuat daripada lebih 2,960 EcoBricks, dan menggunakan kain ubahsuai untuk pakaian staf.

Kumpulan Sino juga telah meletakkan usaha yang besar ke arah pengurusan sisa dan pengurangan pelepasan serta melaksanakan strategi iklim dengan bergabung tenaga dengan pemangku kepentingan untuk selari dengan amalan terbaik antarabangsa dan menggunapakai teknologi ramah alam untuk pembangunan hartanah. Sebagai sebahagian daripada strategi alam sekitarnya, Kumpulan Sino telah memperkenalkan penyelesaian inovatif untuk mengubahsuai sisa plastik dalam pembangunan ruang awam dan berjaya mengubahsuai lebih 22 tan sisa plastik dalam portfolio pengurusan Kumpulan tahun lepas.

One North, pembangunan pejabat dan runcit Gred-A di Yuen Long, menggabungkan kesihatan dan kesejahteraan sebagai unsur utama.
One North, pembangunan pejabat dan runcit Gred-A di Yuen Long, menggabungkan kesihatan dan kesejahteraan sebagai unsur utama.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.