Singleron melancarkan AccuraSCOPE® Single Cell Transcriptome

(SeaPRwire) –   COLOGNE, Jerman, 30 Januari 2024 — Singleron Biotechnologies, sebuah pemimpin dalam penyelesaian sel tunggal multi-omic untuk perubatan tepat, mengumumkan dua pelancaran produk komersial baru : AccuraSCOPE® Single Cell Transcriptome dan Genome Library Kit dan AccuraSCOPE® Single Cell Full-Length Transcriptome Library Kit.

AccuraSCOPE  Single Cell Transcriptome and Genome Library Kit membuka peluang baru untuk analisis multi-omic sel tunggal dengan memprofil seluruh genom dan transkriptom secara serentak. Selain penjujukan RNA sel tunggal, kaedah ini membolehkan penjujukan genom sel tunggal mendalam, memperbesarkan kuantiti DNA ultra-rendah dari sel individu. Ini memudahkan pengesanan komprehensif varian nukleotida tunggal dan aberasi kromosom pada tahap sel tunggal. Menggunakan teknologi butiran berdasarkan, ia menangkap DNA genomik dan mRNA dari setiap sel dan menukarkannya kepada pustaka penjujukan kualiti tinggi untuk penjujukan. Analisis bersepadu terhadap transkriptom dan genom sel memberikan pemahaman menyeluruh tentang heterogeniti selular dalam pembangunan normal dan penyakit.

Produk baharu lain dalam portfolio AccuraSCOPE, AccuraSCOPE Single Cell Full-Length Transcriptome Library Kit, menambah penyediaan pustaka penjujukan RNA penuh panjang, komprehensif dan cepat kepada toolkit. Ia membolehkan pengesanan pemisahan alternatif pada tahap sel tunggal, mengurangkan masa tangan berbanding kaedah penjujukan RNA sel tunggal penuh panjang sedia ada.

Inovasi terkini dibangunkan khusus untuk penyelidik klinikal dalam onkologi, gen dan terapi sel, serta imunologi dan biologi pembiakan. Pengesanan tepat perubahan genomik dan transkriptomik boleh mendedahkan hubungan antara dinamik genomik dan profil ekspresi gen serta mendedahkan impak fungsi variasi titik dan variasi bilangan salinan.

Untuk memenuhi keperluan analisis data pelanggan apabila menggunakan produk AccuraSCOPE baharu, Singleron telah membangunkan dua saluran analisis bioinformatik. Saluran analisis data penjujukan RNA meliputi alir kerja analisis dari fail FASTQ ke matriks hitung, manakala saluran analisis data DNA bermula dengan fail FASTQ dan termasuk panggilan varian dan pemarkahan varian.

Kedua-dua kit selari dengan stesen kerja otomatisasi berasaskan lubang, pengasingan sel menggunakan pengimejan aliran sitometri atau pengisapan mikropipet. Untuk maklumat terperinci mengenai produk sila lawati:

Tentang Singleron: 

Singleron biotechnologies maju perubatan tepat dan kesihatan manusia melalui penyelesaian sel tunggal multi-omic yang menjadi perintis. Portfolio produk semasanya termasuk instrumen berkeputusan tinggi untuk pemprosesan sel tunggal automatik dan penguraian tisu, reagen, perisian bioinformatik, dan pangkalan pengetahuan sel tunggal yang komprehensif.

Ditubuhkan pada 2018, Singleron beroperasi secara global dengan pejabat, makmal, dan kemudahan pembuatan di Jerman, Singapura, China, dan AS. Produknya digunakan di lebih daripada 3000 makmal di hospital, institut penyelidikan, dan syarikat farmaseutikal di lebih daripada 20 negara.

Dapatkan maklumat lanjut di

Hubungi Media: Rahel Oeser,

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.