Silverfort Menaikkan $116M untuk Menyampaikan Lapisan Keselamatan Identiti yang Bersepadu di Seluruh Sumber Enterprise, Termasuk Yang ‘Tidak Boleh Dilindungi’ Sebelum Ini

(SeaPRwire) –   Mengikuti pertumbuhan pendapatan tahun ke tahun sebanyak 100%+, dengan lebih 100 pelanggan ditambah setiap suku tahun, termasuk syarikat-syarikat Fortune 50, Silverfort mengumumkan pembiayaan siri D, diketuai oleh Brighton Park Capital

TEL AVIV, Israel dan BOSTON, 23 Januari 2024 — , syarikat terkemuka dalam perlindungan identiti, hari ini merayakan penaikan $116M dalam pembiayaan siri D, membawa jumlah keseluruhan yang dinaikkan kepada $222M. Brighton Park Capital (BPC) memimpin pusingan ini, dengan penyertaan daripada pelabur sedia ada termasuk Acrew Capital, Greenfield Partners, Citi Ventures, General Motors Ventures, Maor Investments, Vintage Investment Partners dan Singtel Innov8. Mike Gregoire akan menyertai lembaga pengarah Silverfort sebagai syarikat itu meningkatkan skala dan teruskan perjalanannya untuk mentransformasikan dan memimpin pasaran keselamatan identiti.

Pertumbuhan Tahun ke Tahun Melebihi 100%, Pada Skala
Pelaburan ini mengikuti lagi satu tahun rekod pertumbuhan melebihi 100% di mana Silverfort menambah puluhan juta dalam Pendapatan Tahunan Berulang Baru (ARR), dan ratusan pelanggan baru syarikat, termasuk syarikat perkhidmatan kewangan, pembuatan dan runcit terbesar di seluruh dunia. Diletakkan sebagai yang di Israel untuk tahun kedua berturut-turut, Silverfort bercadang untuk memperbesar pasukannya di seluruh lebih 15 buah negara, dan akan menggunakan dana tambahan untuk memperluaskan platformnya dengan modul-modul produk baharu dan mempercepatkan strategi pasaran dengan menumpukan kepada perkongsian saluran.

Identiti Adalah Senjata Pilihan Penyerang Siber – Dan Ada Sebabnya
 bagi pelaku ancaman siber dan kempen ransomware untuk tidak sahaja memecah masuk ke dalam rangkaian organisasi, tetapi untuk menyebarkan diri di dalam rangkaian. Salah satu sebab utama identiti merupakan unsur paling terdedah dalam permukaan serangan entiti ialah konsepsi pasaran yang salah bahawa pembekal Pengurusan Identiti dan Akses (IAM) – yang bertanggungjawab untuk mengurus identiti – mampu memperlindungi identiti. Secara realiti, mereka tidak berada dalam kedudukan untuk memperlindungi identiti dengan berkesan, disebabkan dua had utama:

  1. Perpindahan ke persekitaran hibrid dan awan berbilang mengakibatkan persekitaran entiti yang berpecah-pecah dan kompleks: , kerap dari beberapa pembekal. Setiap daripada penyelesaian ini beroperasi sebagai ‘silo’, dengan kawal selia keselamatan tempatan sendiri, tanpa memahami konteks yang lebih luas aktiviti pengguna dan tanpa penguatkuasaan konsisten di seluruh organisasi.  
  2. . Sumber seperti antaramuka baris perintah (digunakan dalam kebanyakan pendedahan data), sistem warisan, akaun perkhidmatan (identiti bukan manusia), berkongsi fail dan pangkalan data, infrastruktur IT/OT, di kalangan lain, kerap digunakan oleh penyerang sebagai cara termudah untuk mengakses rangkaian sensitif dan mengelakkan kawalan keselamatan sedia ada.

Di Mana Tiada Platform Keselamatan Identiti Pernah Pergi Sebelum Ini
Silverfort menghabiskan tahun secara sengaja merekabentuk platformnya untuk menghapuskan silo dan buta yang identiti keselamatan mengalami selama bertahun-tahun, yang tiada penyelesaian lain berjaya selesaikan sehingga kini. Platform itu meluaskan langkah keselamatan identiti moden ke setiap sumber entiti, sama ada di premis atau awan, termasuk sistem yang tiada penyelesaian lain mampu melindungi, dengan cara mudah dan serta merta. Ia membolehkan Pengautentikan Faktor Ganda (), Pengesanan dan Tindak Balas Ancaman Identiti ( Pengurusan Postur Keselamatan Identiti ()), dan perlindungan masa nyata untuk  dan  – sasaran utama penyerang. Dengan membolehkan kawalan keselamatan identiti moden secara menyeluruh, walaupun untuk aset yang sebelum ini tidak boleh dilindungi, pelanggan mampu menghentikan serangan berasaskan identiti di mana-mana (termasuk oleh beberapa pelaku ancaman paling berbahaya hari ini), dan mematuhi peraturan dan keperluan insurans siber.

“Silverfort adalah antara syarikat jarang yang berjaya meramalkan bagaimana satu pasaran besar perlu berubah untuk menyelesaikan masalah sukar – dalam kes ini, keselamatan identiti,” kata Mike Gregoire. “Syarikat mempunyai rekod membina produk inovatif pada skala yang melebihi jangkaan pelanggan, disertai dengan pelaksanaan pasaran yang cemerlang. Keahlian pasaran mendalam Silverfort dan visi untuk pasaran keselamatan identiti, serta keupayaannya untuk membina pasukan dan budaya yang menang, tiada tandingannya. Kami gembira menyertai Hed, Yaron, dan pasukan Silverfort yang lain dalam fasa seterusnya perjalanan mereka untuk tidak sahaja mengubahsuai pasaran keselamatan identiti, tetapi memimpinnya.”

Membolehkan Keselamatan Moden Di Atas Setiap Pengautentikan
Dengan teknologi berpatennya, Silverfort menyambung keseluruhan infrastruktur identiti organisasi dalam masa beberapa jam, dari pembekal identiti asli awan (yang hanya mengetahui apa yang berlaku di dalam silo tertentu) ke direktori warisan premis seperti Active Directory (yang kekurangan keupayaan asas keselamatan). Seni bina platform unik Silverfort:

  1. Berfungsi sebagai enjin penguatkuasaan pusat di belakang semua silo infrastruktur identiti, dan sebagai ‘pendapat kedua’ di belakang tabir untuk mengesahkan semua permintaan capaian.
  2. Memetakan seluruh infrastruktur identiti syarikat, menganalisis postur keselamatan, memeriksa setiap cubaan capaian di seluruh persekitaran secara masa nyata, dan yang paling penting – menguatkuasakan dasar aktif dalam barisan untuk mengesahkan identiti pengguna atau mencegah capaian tidak dibenarkan.
  3. Beroperasi dengan cara yang sama sekali tidak kelihatan kepada berbilang peranti, pelayan dan aplikasi yang dilindunginya, menghapuskan keperluan untuk mengubahsuai mereka, berintegrasi dengan mereka, atau memasang apa-apa pada mereka. Organisasi boleh melindungi setiap jenis sistem, menjimatkan masa dan kos yang besar.

“Identiti telah menjadi pautan terlemah dalam keselamatan entiti, dan menyelesaikannya memerlukan pendekatan baharu – lapisan keselamatan seragam dari hujung ke hujung yang meliputi semua silo dan buta identiti infrastruktur,” kata Hed Kovetz, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Silverfort. “Kami sangat gembira dengan perkongsian baharu kami dengan BPC, yang akan membolehkan kami mempercepatkan visi platform dan momentum perniagaan kami yang kukuh. Kami berharap untuk mengubahsuai cara keselamatan identiti dilaksanakan dalam setiap syarikat, untuk menangani ancaman siber masa kini dan akan datang dengan berkesan.”

Ketahui lebih lanjut tentang bagaimana membantu perniagaan melindungi identiti dengan platform perlindungan identiti bersatu.

Tentang Silverfort
Silverfort, syarikat Perlindungan Identiti Bersatu, merupakan peneraju platform pertama dan tunggal yang membolehkan keselamatan identiti moden di mana-mana. Dengan menyambung ke silo infrastruktur identiti entiti, Silverfort menyatukan keselamatan identiti di seluruh persekitaran premis dan awan. Dengan seni bina unik dan pendekatan bebas pembekal, Silverfort menghapuskan kompleksiti melindungi setiap identiti, dan meluaskan perlindungan ke sumber yang tidak boleh dilindungi oleh mana-mana penyelesaian, seperti sistem warisan, antaramuka baris perintah, akaun perkhidmatan (identiti bukan manusia), infrastruktur IT/OT, di kalangan lain, dengan cara mudah dan serta merta. Silverfort merupakan Rakan Microsoft Teratas dan dipilih sebagai Juara Zero Trust Tahunan Microsoft. Ia dipercayai oleh ratusan syarikat terkemuka di seluruh dunia, termasuk syarikat Fortune 50 berbilang, dan mempunyai pasukan tempatan di lebih 15 buah negara. Ketahui lebih lanjut dengan lawati

Tentang Brighton Park Capital
Brighton Park Capital merupakan syarikat pelaburan berpangkalan di Greenwich, Conn. yang memberi tumpuan kepada syarikat perisian, kesihatan dan perkhidmatan berteknologi berasaskan wirausaha pada peringkat pertumbuhan. Syarikat ini melabur dalam syarikat yang menyediakan penyelesaian sangat inovatif bersama pasukan pengurusan hebat. Brighton Park membawa keupayaan tambahan khusus yang sepadan dengan keperluan unik setiap syarikatnya. Untuk maklumat lanjut mengenai Brighton Park Capital, sila lawati .

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.