SHL Medical bekerjasama dengan SteriPack Group untuk menubuhkan perkhidmatan pemasangan akhir

(SeaPRwire) –   ZUG, Switzerland, Jan. 24, 2024 — SHL Medical, penyedia penyelesaian terkemuka sistem penghantaran ubat yang maju dan SteriPack Group, pembekal global ternama untuk perkhidmatan pembungkusan sekunder dan pemasangan akhir kepada industri farmaseutikal, memasuki perkongsian strategik tidak eksklusif. Bersama-sama, mereka bertujuan untuk menubuhkan perkhidmatan pemasangan akhir tervalidasi terlebih dahulu di kemudahan SteriPack di Poland, meningkatkan kefleksibelan strategi rantai bekalan untuk pelanggan mereka. Selain perkhidmatan pemasangan akhir, pelabelan dan pembungkusan SHL Medical yang sedia ada di Amerika Syarikat, kerjasama ini meluaskan pilihan CMO berkualiti tinggi ke Eropah.

SHL Medical partners with SteriPack Group to set up final assembly service.

SHL Medical partners with SteriPack Group to set up final assembly service.

Markus Puusepp, Ketua Pegawai Pertumbuhan SHL Medical, menyatakan semangat tentang perkongsian itu, dengan menyatakan “Perkongsian ini merupakan tambahan penting kepada proposisi nilai platform Molly. Kami berkongsi nilai yang sama dengan SteriPack, dari fokus kepada pelanggan kepada komitmen kepada kualiti, yang menjadikan keputusan untuk bekerjasama mudah.”

Mengenal pasti kepentingan kefleksibelan dan masa ke pasaran, terutamanya dalam pengeluaran klinikal, perkongsian dengan SteriPack akan menawarkan pelanggan SHL Medical pilihan penyelesaian pemasangan akhir dan pembungkusan yang sangat fleksibel dan peribadi. Ini adalah sangat bermanfaat untuk pengendalian bekas kecil dalam bekalan klinikal dan pasaran niš seperti penyakit jarang. Menekankan keupayaan menyeluruh platform Molly, SHL Medical bertujuan untuk menyediakan penyelesaian berukuran yang sesuai untuk memastikan perkhidmatan yang dipertingkatkan, jadual masa yang lebih pantas, dan rantai bekalan yang lebih lancar untuk asas pelanggan yang pelbagai.

John Ward, Naib Presiden Penyelesaian Farmaseutikal Kumpulan SteriPack memberi komen “Kumpulan SteriPack berharap untuk menyokong SHL Medical dan pelanggan mereka dalam menyediakan penyelesaian kualiti dan fleksibel untuk pasaran yang bergerak pantas. Dengan menekankan penciptaan penyelesaian perkhidmatan direka khas mengikut keperluan pelanggan tertentu, perkongsian ini akan menjadikan proses bekerja dengan platform Molly® keputusan mudah.”

Mengenai SHL Medical 

Sebagai penyedia penyelesaian terkemuka sistem penghantaran ubat di peringkat global, SHL Medical adalah rakan pilihan untuk banyak syarikat farmaseutikal dan bioteknologi terkemuka. Didorong oleh matlamat syarikatnya – Membolehkan Kemerdekaan Pesakit – SHL Medical menawarkan penyelesaian berpusatkan pesakit untuk reka bentuk, pembangunan dan pembuatan autoinjectors, pen injectors, serta sistem penghantaran khas inovatif untuk formula bervolum besar dan berviskositi tinggi. Ia juga menawarkan penyelesaian pemasangan akhir, pelabelan dan pembungkusan untuk sistem penghantaran ubatnya.  

Berikutan trend yang meningkat dalam terapi rumah, SHL Medical telah meningkatkan kerja pembangunannya dalam sektor kesihatan digital untuk membantu meningkatkan ekosistem penghantaran ubat.  

Berpangkalan di Switzerland, Taiwan, Sweden dan AS, pasukan pakar global SHL Medical bekerjasama dengan sempurna sebagai satu pasukan dalam menggunakan keupayaan pembuatan berpusat rumahnya. Penyelesaiannya menawarkan penyesuaian dan optimisasi untuk setiap projek sambil secara proaktif menyertakan langkah-langkah berpanduan kelestarian ke dalam rekabentuk dan prosesnya untuk menyumbang kepada bumi yang lebih bersih. 

Untuk maklumat lanjut, lawati . 

Mengenai SteriPack Group

Kumpulan SteriPack adalah sebuah organisasi kontrak pembungkusan dan pembuatan yang terkenal secara global menyediakan perkhidmatan kepada sektor farmaseutikal dan perubatan. Dengan penekanan yang kuat kepada inovasi, kualiti dan pematuhan, perkhidmatan SteriPack kepada industri farmaseutikal termasuk reka bentuk dan pembangunan peranti, pemasangan akhir, pelabelan, pembungkusan sekunder, penyerialan dan pengumpulan format suntikan termasuk vial, suntikan praisi dan autoinjectors.

Penyelesaian yang ditumpukan kepada pelanggan SteriPack menjadikannya pembekal yang sesuai untuk isi padu sederhana kecil yang diperlukan untuk pasaran terapi sasaran yang berkembang serta ujian klinikal. Keupayaannya yang terbukti dalam pemasangan bersih dan pelabelan serta perkhidmatan pembungkusan sekunder untuk sistem penghantaran ubat dan peranti perubatan, ditambah dengan pelaburan yang signifikan ke dalam kapasiti penyimpanan rantai sejuk yang berkembang, telah membantu menjadikannya rakan yang dipercayai kepada syarikat farmaseutikal global terkemuka.

Untuk maklumat lanjut, lawati . 

SHL Medical

Maklumat media 
Carl Gillblad
Operasi Komunikasi dan Pemasaran

+41 41 368 00 00 

Hubungan pengurusan persekutuan
Alina Smotrova
Pembangunan Korporat

+41 41 368 00 00 

SteriPack Group

Maklumat media
Artur Jankowski
Pengurus Pemasaran

+48 502 358 519

Hubungan pengurusan persekutuan
Marta Karwan
Pengarah Pemasaran dan Penjualan

+48 510 066 500

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.