Shandong Heavy Industry – Weichai Power Menganjurkan Persidangan Rakan Global Ketiga dan Pameran Produk Baru Asia Tenggara (Jakarta)

(SeaPRwire) –   Bekerjasama untuk Meningkatkan Nilai Pelanggan

JAKARTA, Indonesia, 24 Januari 2024 — Pada 23 Januari, Shandong Heavy Industry – Weichai Power menganjurkan Persidangan Rakan Globalnya yang ketiga dan Pameran Produk Baru Asia Tenggara di Jakarta, Indonesia. Acara ini dijangka disertai oleh lebih 1,000 pengedar dan pelanggan utama merentasi Asia Tenggara, Asia Timur, Australia, New Zealand dan seterusnya.


Indonesia, ekonomi terbesar di Asia Tenggara, telah menjadi pasaran utama Shandong Heavy Industry selama lebih tiga dekad. Negara ini akan menjadi perhentian ketiga Persidangan Rakan Global Shandong Heavy Industry – Weichai Power, mengikuti acara serupa baru-baru ini diadakan di Asia Tengah dan Timur Tengah. Persidangan ini bertujuan untuk menelusuri laluan kerjasama baharu, menubuhkan rangka kerja serantau baharu untuk manfaat bersama, dan mengenal pasti peluang untuk pembangunan lebih lanjut. Tan Xuguang, pengerusi dan pengurus besar Kumpulan Shandong Heavy Industry dan pengerusi Weichai Power, merancang untuk hadir untuk menganugerahkan 14 rakan strategik dengan anugerah dan memberi ucapan utama “Bekerjasama untuk Mencipta Nilai Tinggi bagi Pelanggan”. Ucapan itu menggariskan komitmennya kepada pelanggan: memaksimumkan nilai kitaran produk untuk meningkatkan keuntungan, memastikan masa operasi produk tertinggi, dan memberikan perkhidmatan pelanggan tanpa ditandingi, serta cepat, sambil juga meningkatkan produk dengan pencapaian terkini dalam teknologi, ciri-ciri keselamatan, keselesaan, dan kelestarian alam sekitar.

Kumpulan Shandong Heavy Industry, beribu pejabat di Jinan, China, merupakan pemain utama dalam sektor peralatan perindustrian global, dengan hasil tahunan USD 72 bilion. Kumpulan itu memiliki beberapa jenama terkenal termasuk Weichai Power, China National Heavy Duty Truck, SHACMAN, Weichai Lovol Intelligent Agricultural Technology, Shantui Construction Machinery dan Zhongtong Bus. Selain itu, ia memegang pegangan penting dalam beberapa entiti antarabangsa terkemuka termasuk Itali’s Ferretti, Jerman’s KION Group dan Linde Hydraulics, AS Dematic dan PSI, dan Perancis’s Moteurs Baudouin. Beroperasi merentasi enam segmen utama—sistem kuasa, kenderaan komersial, peralatan pertanian, perkakasan pembinaan, logistik pintar, dan peralatan pengangkutan marin—Shandong Heavy Industry telah menubuhkan pusat inovasi teknologi di lebih 10 negara di seluruh dunia, menyediakan penyelesaian produk dan perkhidmatan kepada lebih 150 negara dan rantau. Enjin beratnya, transmisi berat, trak berat, pengangkut industri, dan yacht mewahnya mendahului dalam teknologi dan jualan di peringkat global.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Shandong Heavy Industry meningkatkan pelaburannya di pasaran Asia Tenggara, mencipta nilai untuk pelanggan rantau itu sambil membawa pertumbuhan bersama manfaat. Syarikat itu telah mencapai tonggak penting, dengan jualan enjin melepasi 100,000 unit dan eksport trak berat melebihi 110,000 unit dalam hampir lima tahun, meletakkannya di barisan hadapan di kalangan jenama Cina. Semasa persidangan, Shandong Heavy Industry secara rasmi menandatangani perjanjian baharu dengan MNC Group dan Meratus Indonesia melalui bahagian trak beratnya China National Heavy Duty Truck, dalam langkah dirancang untuk memperkukuhkan kedudukannya dalam pembiayaan kewangan dan pembuatan di Asia Tenggara.

Pameran Produk Baharu diadakan serentak dengan Persidangan Rakan Global, dengan lebih daripada sepuluh anak syarikat mempamerkan produk terunggul dan teknologi terkini, menunjukkan daya saing produk kelas dunia. Pameran itu akan menekankan trak berat, bas elektrik, peralatan pertanian, dan sistem kuasa terkini syarikat, menawarkan penyelesaian terkhusus yang mengambil kira keperluan pelbagai dan khusus kliennya di seluruh dunia.

Jakarta mempunyai makna khas bagi Encik Tan kerana di situlah beliau memulakan kerjayanya dalam perdagangan antarabangsa lebih 33 tahun lalu. Beliau menggambarkan peristiwa penting dalam ucapannya. Ucapan itu menekankan komitmen Shandong Heavy Industry untuk membentuk perkongsian kuat, terlibat dengan pasaran tempatan, menelusuri peluang baharu, dan memperkasakan barisannya jenama antarabangsa, menyatakan visi kerjasama yang menggalakkan pertumbuhan bersama dan manfaat di seluruh ekosistem global.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.