Shandong Heavy Industry – Weichai Power Menganjurkan Persidangan Rakan Global Ketiga dan Pameran Produk Baharu Asia Tenggara (Jakarta)

(SeaPRwire) –   Bekerjasama untuk Meningkatkan Nilai Pelanggan

JAKARTA, Indonesia, Jan. 23, 2024 — Pada tanggal 23 Januari, Shandong Heavy Industry – Weichai Power akan menganjurkan Persidangan Rakan Global ketiganya dan Pameran Produk Baharu Asia Tenggara di Jakarta, Indonesia. Acara ini dijangka menyaksikan penyertaan daripada lebih 1,000 pengedar dan pelanggan utama di seluruh Asia Tenggara, Asia Timur, Australia, New Zealand dan seterusnya.


Indonesia, ekonomi terbesar Asia Tenggara, telah menjadi pasaran penting bagi Shandong Heavy Industry selama lebih tiga dekad. Negara ini akan menjadi perhentian ketiga Persidangan Rakan Global Shandong Heavy Industry – Weichai Power, mengikuti acara serupa yang baru-baru ini diadakan di Asia Tengah dan Timur Tengah. Persidangan ini bertujuan untuk menjelajahi laluan baharu untuk kerjasama antarabangsa, menetapkan rangka kerja serantau baharu untuk manfaat bersama, dan mengenal pasti peluang untuk pembangunan lanjut. Tan Xuguang, pengerusi dan pengurus besar Kumpulan Industri Berat Shandong dan pengerusi Weichai Power, merancang untuk hadir untuk memberi penghormatan kepada 14 rakan strategik dengan anugerah dan memberikan ucapan utama “Bekerjasama untuk Mencipta Nilai Tinggi bagi Pelanggan”. Ucapan itu akan menggariskan komitmennya kepada pelanggan: memaksimumkan nilai kitaran produk untuk meningkatkan keuntungan, memastikan kadar operasi produk tertinggi, dan menyediakan perkhidmatan pelanggan yang tidak ditandingi dan segera, sambil juga meningkatkan produk dengan kemajuan terkini dalam teknologi, ciri-ciri keselamatan, keselesaan, dan kelestarian alam sekitar.

Kumpulan Industri Berat Shandong, beribu pejabat di Jinan, China, merupakan pemain utama dalam sektor peralatan perindustrian global, dengan hasil tahunan sebanyak USD 72 bilion. Kumpulan itu memiliki beberapa jenama terkenal termasuk Weichai Power, Truk Berat Negara China, SHACMAN, Weichai Lovol Intelligent Agricultural Technology, Shantui Construction Machinery dan Zhongtong Bus. Selain itu, ia memegang pegangan signifikan dalam beberapa entiti antarabangsa terkemuka termasuk Itali Ferretti, Jerman KION Group dan Linde Hydraulics, AS Dematic dan PSI, dan Perancis Moteurs Baudouin. Beroperasi dalam enam segmen utama—sistem kuasa, kenderaan komersial, peralatan pertanian, mesin pembinaan, logistik pintar, dan peralatan pengangkutan marin—Shandong Heavy Industry telah menubuhkan pusat inovasi teknologi di lebih 10 negara di seluruh dunia, menyediakan penyelesaian produk dan perkhidmatan kepada lebih 150 negara dan rantau. Enjin beratnya, transmisi berat, trak berat, pengangkat industri, dan yacht mewahnya mendahului di peringkat teknologi dan jualan di peringkat global.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Shandong Heavy Industry telah meningkatkan pelaburannya di pasaran Asia Tenggara, terus mencipta nilai untuk pelanggan rantau ini sambil membawa pertumbuhan bersama yang saling menguntungkan. Syarikat telah mencapai tonggak penting, dengan jualan enjin melepasi 100,000 unit dan eksport trak berat melebihi 110,000 unit dalam hampir lima tahun, meletakkannya di garis hadapan di kalangan jenama Cina. Semasa persidangan, Shandong Heavy Industry akan secara rasmi menandatangani perjanjian baharu dengan Kumpulan MNC Indonesia dan Meratus melalui bahagian Truk Berat Negara China-nya, dalam langkah yang dirancang untuk memperkukuh kedudukannya dalam pembiayaan kewangan dan pembuatan di Asia Tenggara.

Pameran Produk Baharu akan diadakan serentak dengan Persidangan Rakan Global, dengan lebih daripada sepuluh anak syarikat mempamerkan produk terkemuka dan teknologi terkini mereka, memaparkan daya saing produk kelas dunia. Pameran itu akan menampilkan trak berat, bas elektrik, peralatan pertanian, dan sistem kuasa terkini syarikat, menawarkan penyelesaian bersuai yang mengambil kira keperluan pelbagai dan khusus pelanggannya di seluruh dunia.

Jakarta memegang makna khas bagi Encik Tan kerana di situlah beliau memulakan kerjayanya dalam perdagangan antarabangsa lebih 33 tahun lalu. Beliau merancang untuk merenungi peristiwa penting dalam hidup ini dalam ucapannya. Ucapan itu akan menekankan komitmen Shandong Heavy Industry untuk membina perkongsian yang kukuh, terlibat dengan pasaran tempatan, menjelajahi peluang baharu, dan memperkasakan barisan jenamanya di pentas antarabangsa, merangka visi kerjasama yang menggalakkan pertumbuhan bersama dan manfaat di seluruh ekosistem global.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.