Shandong Heavy Industry – Weichai Power Menganjurkan Persidangan Global Ketiga dan Pameran Produk Baharu Asia Tenggara (Jakarta)

(SeaPRwire) –   Bekerjasama untuk Meningkatkan Nilai bagi Pelanggan

JAKARTA, Indonesia, 23 Januari 2024 — Pada 23 Januari, Shandong Heavy Industry – Weichai Power akan menganjurkan Persidangan Rakan Globalnya yang ketiga dan Pameran Produk Baru Asia Tenggara di Jakarta, Indonesia. Acara ini dijangka akan dihadiri oleh lebih 1,000 pengedar dan pelanggan utama di seluruh Asia Tenggara, Asia Timur, Australia, New Zealand dan luar.


Indonesia, ekonomi terbesar di Asia Tenggara, telah menjadi pasaran penting bagi Shandong Heavy Industry selama lebih tiga dekad. Negara ini akan menjadi perhentian ketiga Persidangan Rakan Global Shandong Heavy Industry – Weichai Power, mengikuti acara serupa yang baru-baru ini diadakan di Asia Tengah dan Timur Tengah. Persidangan ini bertujuan untuk menjelajahi laluan baharu bagi kerjasama antarabangsa, menetapkan rangka kerja serantau baharu untuk manfaat bersama, dan mengenal pasti peluang untuk pembangunan lebih lanjut. Tan Xuguang, pengerusi dan pengurus besar Kumpulan Shandong Heavy Industry dan pengerusi Weichai Power, merancang untuk hadir untuk memberi penghormatan kepada 14 rakan strategik dengan anugerah dan membentangkan ucapan utama “Bekerjasama untuk Mencipta Nilai Tinggi bagi Pelanggan”. Ucapan itu akan menggariskan komitmennya kepada pelanggan: memaksimumkan nilai kitaran hayat produk untuk meningkatkan keuntungan, memastikan masa operasi produk tertinggi, dan menyediakan perkhidmatan pelanggan tanpa tandingan yang cepat, sambil juga meningkatkan produk dengan kemajuan terkini dalam teknologi, ciri-ciri keselamatan, keselesaan, dan kelestarian alam sekitar.

Kumpulan Shandong Heavy Industry, berpusat di Jinan, China, merupakan pemain utama dalam sektor peralatan perindustrian global, dengan hasil tahunan sebanyak USD 72 bilion. Kumpulan ini memiliki beberapa jenama terkenal termasuk Weichai Power, China National Heavy Duty Truck, SHACMAN, Weichai Lovol Intelligent Agricultural Technology, Shantui Construction Machinery dan Zhongtong Bus. Selain itu, ia memegang pegangan signifikan dalam beberapa entiti antarabangsa terkemuka termasuk Ferretti dari Itali, KION Group dari Jerman dan Linde Hydraulics, Dematic dari Amerika Syarikat dan PSI, serta Moteurs Baudouin dari Perancis. Beroperasi dalam enam segmen utama – sistem kuasa, kenderaan komersial, peralatan pertanian, peralatan pembinaan, logistik pintar dan peralatan pengangkutan marin – Shandong Heavy Industry telah menubuhkan pusat-pusat inovasi teknologi di lebih 10 negara di seluruh dunia, menyediakan penyelesaian produk dan perkhidmatan kepada lebih 150 negara dan rantau. Enjin beratnya, transmisi berat, trak berat, pengangkut forklift perindustrian dan yacht mewahnya mendahului dunia dalam teknologi dan jualan.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Shandong Heavy Industry telah meningkatkan pelaburannya dalam pasaran Asia Tenggara, terus menerus mencipta nilai untuk pelanggan rantau ini sambil menghasilkan pertumbuhan bersama yang saling menguntungkan. Syarikat ini telah mencapai tonggak penting, dengan jualan enjin melepasi 100,000 unit dan eksport trak berat melebihi 110,000 unit dalam hampir lima tahun, meletakkannya di garis hadapan di kalangan jenama Cina. Semasa persidangan, Shandong Heavy Industry akan secara rasmi menandatangani perjanjian baharu dengan Kumpulan MNC dan Meratus Indonesia melalui bahagian trak beratnya China National Heavy Duty Truck, dalam langkah yang dirancang untuk memperkukuhkan kedudukannya dalam pembiayaan sewa dan pembuatan di Asia Tenggara.

Pameran Produk Baharu akan diadakan serentak dengan Persidangan Rakan Global, dengan lebih daripada sepuluh anak syarikat mempamerkan produk terunggul dan teknologi terkini mereka, memaparkan daya saing produk kelas dunia. Pameran ini akan menggariskan trak berat, bas elektrik, peralatan pertanian dan sistem kuasa terkini syarikat, menawarkan penyelesaian bersuai yang mengambil kira keperluan pelbagai dan khusus pelanggan globalnya.

Jakarta memegang kepentingan khas bagi Encik Tan kerana di sini beliau memulakan kerjayanya dalam perdagangan antarabangsa lebih 33 tahun lalu. Beliau merancang untuk merenungi peristiwa penting hidup ini dalam ucapannya. Ucapan itu akan menekankan komitmen Shandong Heavy Industry untuk membentuk perkongsian kuat, terlibat dengan pasaran tempatan, menjelajahi peluang baharu, dan memperhebatkan senarai jenamanya di pentas antarabangsa, menyatakan wawasan kerjasama yang menggalakkan pertumbuhan bersama dan manfaat di seluruh ekosistem global.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.