Senmiao Technology Announces Signing of Strategic Cooperation Agreement with Anhui Lianma Technology

(SeaPRwire) –   CHENGDU, China, Jan. 19, 2024Senmiao Technology Limited (“Senmiao” or the “Company”) (Nasdaq: AIHS), a financing and servicing company focused on the online ride-hailing industry in China as well as an operator of its own online ride-hailing platform, hari ini mengumumkan bahawa anak syarikat operasi Senmiao, Hunan Xixingtianxia Technology Co., Ltd., dan anak syarikatnya, Haikou Xixingtianxia Technology Co., Ltd., dan Chengdu Xixingtianxia Technology Co., Ltd., telah menandatangani perjanjian kerjasama strategik ( “Perjanjian”) dengan Anhui Lianma Technology Co., Ltd (“Lianma”), sebuah syarikat dengan pengalaman meluas dalam operasi platform teksi dalam talian di pelbagai bandar di China.

Menurut Perjanjian yang ditandatangani pada November 30, 2023, Senmiao dan Lianma telah memulakan kerjasama strategik dalam operasi platform teksi dalam talian di beberapa bandar utama di China, termasuk Chengdu, Changsha dan Guangzhou. Lianma bertanggungjawab untuk operasi komprehensif perkhidmatan platform teksi dalam talian Senmiao di bawah model asal[1] dengan rakan kongsi mereka Gaode. Lianma akan memberi sokongan kepada Senmiao dalam bidang operasi termasuk tetapi tidak terhad kepada pembangunan perniagaan, pengurusan sumber pemandu dan kenderaan, pengurusan platform dan perkhidmatan pelanggan. Senmiao akan membayar yuran perkhidmatan kepada Lianma berdasarkan jumlah pesanan yang diselesaikan setiap bulan.

Xi Wen, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Senmiao menyatakan, “Kami percaya bekerjasama dengan Lianma akan membantu Senmiao meningkatkan jumlah pesanan yang diselesaikan setiap bulan dan meningkatkan kecekapan operasi secara keseluruhan. Ini akan membantu mengurangkan impak saingan yang meningkat dan pemeriksaan pematuhan yang berterusan oleh Gaode dalam beberapa bulan kebelakangan ini.”

[1] Di bawah model asal, pesanan yang datang dari platform rakan kongsi diselesaikan oleh platform milik sendiri Senmiao. Penunggang boleh mencari perkhidmatan teksi / teksi dalam talian di platform rakan kongsi Senmiao, yang kemudiannya menyediakan pilihan pembekal perkhidmatan teksi dalam talian, termasuk Senmiao. Jika penunggang memilih Senmiao, pesanan itu akan diagihkan kepada pemandu berdaftar di platform milik sendiri Senmiao untuk melihat dan menerima dan kemudian diselesaikan oleh Pemandu Aktif. Senmiao memperoleh komisen untuk setiap pesanan yang diselesaikan berdasarkan peratusan tertentu nilai pesanan.

About Senmiao Technology Limited

Beribu pejabat di Chengdu, Sichuan Province, Senmiao menyediakan perkhidmatan transaksi kereta dan berkaitan termasuk jualan kereta, kemudahan dan perkhidmatan untuk pembelian dan pembiayaan kereta, pengurusan, sewa guna, jaminan dan perkhidmatan transaksi kereta lain, serta mengendalikan platform teksi dalam talian yang ditujukan terutamanya kepada pasaran teksi dalam talian yang berkembang di kawasan operasi Senmiao di China. Untuk maklumat lanjut mengenai Senmiao, sila lawati: . Senmiao secara rutin memberikan maklumat penting di laman webnya.

Cautionary Note Regarding Forward-Looking Statements 

Kenyataan ini mengandungi kenyataan pandangan ke hadapan seperti yang ditakrifkan oleh Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan pandangan ke hadapan ini (termasuk yang berkaitan dengan operasi platform teksi dalam talian Senmiao) tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang signifikan dan andaian, termasuk yang terperinci dari semasa ke semasa dalam penyataan Senmiao kepada SEC, dan hanya mewakili pandangan Senmiao pada tarikh ia dibuat dan tidak boleh diandalkan sebagai mewakili pandangan Senmiao pada tarikh seterusnya. Senmiao tidak menanggung obligasi untuk secara awam menyemak semula kenyataan pandangan ke hadapan untuk menggambarkan perubahan dalam peristiwa atau keadaan. 

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Di Syarikat:

Yiye Zhou

Email:

Phone: +86 28 6155 4399

Hubungan Pelabur:

The Equity Group Inc.

Di China

Carolyne Sohn, Naib Presiden

Lucy Ma, Pekerja

+1 408-538-4577

+86 10 5661 7012

Alice Zhang, Pekerja

+1 212-836-9610

 

© 2024 Senmiao Technology Ltd. Hak cipta terpelihara.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.