Seeing Machines akan mempamerkan teknologi pengesanan dalaman terkini berpandukan AI di Automotive World 2024 di Tokyo

(SeaPRwire) –   – Automotive World adalah salah satu pameran inovasi terkemuka di dunia untuk teknologi automotif maju bagi OEM dan pembekal peringkat 1 

CANBERRA, Australia, Jan. 23, 2024 — Seeing Machines Limited (AIM: SEE), syarikat teknologi penglihatan komputer maju yang mereka bentuk sistem pemantauan operator berkuasa AI untuk meningkatkan keselamatan pengangkutan, gembira mengumumkan teknologi pengesanan dalaman terkemuka di dunianya akan dipamerkan di Automotive World 2024 di Tokyo, dari 24 Januari hingga 26 Januari.

Demonstrasi teknologi imersif Seeing Machines akan diadakan atas temu janji di suite peribadi berhampiran dewan pameran dan dalam kenderaan demonstrasi, untuk mempamerkan pembangunan perisian dan algoritma generasi seterusnya untuk penyelesaian sistem pemantau pemandu dan penumpang (DMS/OMS) FOVIO teknologinya. Seeing Machines juga akan menekankan kolaborasi strategiknya dengan pemimpin industri, mempamerkan pelbagai integrasi teknologi ke pelbagai aplikasi.

Seeing Machines merevolusikan keselamatan pengangkutan global, membangunkan dan melisensi teknologi eksklusifnya kepada sebahagian daripada pembuat kereta terkemuka di dunia dan bekerjasama dengan beberapa jenama industri automotif dan penerbangan terbesar di dunia. Syarikat menggunakan teknologi penglihatan mesin maju untuk mengukur dan menganalisis sikap kepala, pergerakan kelopak mata dan pandangan mata dengan tepat di bawah spektrum cahaya yang menuntut, termasuk melalui kacamata hitam. Data ini diproses untuk mentafsir tahap kesiagaan pemandu, mengantuk dan kecenderungan kepada kelesuan untuk memberikan input penting secara masa nyata kepada sistem bantuan pemandu lanjutan (ADAS), serta kepada sistem kokpit kenderaan, kenyamanan dan kemudahan. Seeing Machines terus mengembangkan senarai ciri pemantauan penumpang yang semakin bertambah sebagai pelanggan Tier-1 dan OEM mencari untuk menambah fungsi keselamatan dan kenyamanan baru dengan perpindahan ke kamera berjarak pandang lebar resolusi tinggi.

Dengan fokus pengangkutan global terhadap keselamatan yang membawa kepada momentum peraturan yang dipercepatkan di lebih banyak bidang kuasa, mewajibkan pemasangan pemantauan pemandu, Seeing Machines terus berkembang sebagai pemimpin teknologi automotif, telah memenangi jumlah 17 program automotif untuk 11 pembuat kereta individu, disokong oleh lebih 15 bilion kilometer pemanduan data dan disampaikan dengan pelanggan Tier-1 global automotif dan rakan kongsi yang terbukti. Seeing Machines juga memimpin dalam perbincangan dengan pengawal kenderaan dan badan keselamatan pengguna di seluruh dunia dengan pasukan faktor manusia kelas dunia dan data dalam usaha tak henti kami untuk memastikan semua orang selamat pulang.

Eksekutif Pasukan Automotif dan pakar subjek teknikal Seeing Machines akan hadir di Automotive World 2024.

Mengenai Seeing Machines (AIM: SEE), syarikat global yang ditubuhkan pada tahun 2000 dan beribu pejabat di Australia, ialah pemimpin industri dalam teknologi pemantauan berasaskan penglihatan yang membolehkan mesin melihat, memahami dan membantu manusia. Portfolio teknologi Seeing Machines merangkumi algoritma AI, pemprosesan terbenam dan optik, yang menyokong produk yang perlu menyampaikan pemahaman berkesan masa nyata terhadap operator kenderaan. Teknologi itu merangkumi pengukuran penting di mana pemandu sedang memandang, sehingga pengelasan keadaan kognitif mereka seperti yang terpakai kepada risiko kemalangan. Pengukuran “keadaan pemandu” yang boleh dipercayai ialah matlamat sistem pemantauan pemandu (DMS) teknologi. Seeing Machines membangunkan teknologi DMS untuk meningkatkan keselamatan Automotif, Fleet Komersial, Luar Jalan dan Penerbangan. Syarikat mempunyai pejabat di Australia, AS, Eropah dan Asia, dan menyediakan penyelesaian teknologi dan perkhidmatan kepada pemimpin industri dalam setiap vertikal pasaran.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.