Seegene Mengumumkan Kerjasama dengan Microsoft untuk Merealisasikan ‘Dunia Bebas Daripada Semua Penyakit’

  • Kerjasama strategik untuk membuka bab baru dalam bidang diagnostik molekul yang mengharapkan ‘dunia bebas dari semua penyakit dan pandemik masa depan’
  • Meningkatkan sistem pembangunan reagen diagnostik automatik Seegene dengan integrasi penyelesaian kecerdasan buatan Microsoft Azure
  • Upacara pengisytiharan dalam 1H 2024 untuk melancarkan visi bersatu

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea Selatan, 24 Januari 2024 — Seegene Inc. (KQ096530), syarikat terkemuka Korea Selatan yang menyediakan penyelesaian keseluruhan untuk diagnostik molekul PCR, mengumumkan pemilihan Microsoft sebagai rakan teknologi untuk perniagaan SG OneSystemTMnya di London, UK, pada 23 Januari untuk merealisasikan ‘dunia bebas dari semua penyakit.’

Microsoft's General Manager of Global Health and Life Sciences Elena Bonfiglioli, left, and Dr. Jong-yoon Chun, CEO and founder of Seegene, pose for a photo during the OneSystemTM Strategic Collaboration Signing Ceremony between Seegene and Microsoft in London, UK, on January 23.
Microsoft’s General Manager of Global Health and Life Sciences Elena Bonfiglioli, left, and Dr. Jong-yoon Chun, CEO and founder of Seegene, pose for a photo during the OneSystemTM Strategic Collaboration Signing Ceremony between Seegene and Microsoft in London, UK, on January 23.

Seegene akan bekerjasama dengan Microsoft untuk membantu mempercepatkan pertumbuhan perniagaan SG OneSystemTMnya, strategi tanpa sebelumnya oleh Seegene untuk berkongsi teknologi PCR kuantitatif sindromik uniknya dengan syarikat-syarikat terkemuka di seluruh dunia untuk memacu inovasi lintas industri dalam diagnostik molekul. Penambahan syarikat-syarikat penyertaan, di mana Seegene berniat untuk membentuk konsortium global, akan memberdayakan negara-negara di seluruh dunia dengan penyelesaian yang optimum, membolehkan mereka menangani pandemik masa depan dengan berkesan dan secara kolektif bergerak lebih dekat ke arah ‘dunia bebas dari semua penyakit.’

Untuk merealisasikan matlamat sedemikian, Seegene akan bekerja dengan pasukan kesihatan global Microsoft untuk menambah baik lagi pertumbuhan SG OneSystemTM dengan memperjuangkan visi kolektif, menghubungkan rakan kongsi berpotensi, dan bersama-sama menyertai simposium tahunan SG OneSystemTM. Acara utama lain yang menghubungkan rakan kongsi SG OneSystemTM semasa dan berpotensi, seperti upacara pengisytiharan untuk masyarakat saintifik dan rakan kongsi lain yang menyertai perniagaan SG OneSystemTM akan diadakan dalam separuh pertama tahun ini untuk memperingati visi bersama.

Sistem Pembangunan Digital Seegene (SGDDS) akan mengintegrasikan perkhidmatan Azure Microsoft, termasuk Perkhidmatan Pembukaan AI Azure, yang akan digunakan oleh Seegene untuk menangani lanskap interaksi dan analisis data bagi penyelidik yang menangani data yang luas dihasilkan oleh SGDDS. Pelaksanaan Persekitaran Penyelidikan Bertuah Azure (TRE) yang sangat selamat dan mematuhi undang-undang akan mendorong sempadan penyelidikan PCR, membantu memastikan privasi dan pematuhan peraturan. Seegene akan melaksanakan Microsoft Fabric, platform analitik berdaya AI tunggal yang akan menyatukan data Seegene dan mengubah cara semua orang mengakses, mengurus dan bertindak terhadap data tersebut dengan keupayaan yang merentasi pengintegrasian data, kejuruteraan data, sains data, pemantauan data, analitik semasa dan kecerdasan perniagaan. Integrasi bantuan berdaya AI melalui Copilot untuk Microsoft 365 dijangka akan mempercepatkan produktiviti, memupuk inovasi dan meningkatkan kecerdasan.

Selanjutnya, Seegene akan bekerjasama dengan Microsoft dalam penyelidikan inovasi kesihatan kolektif, termasuk pengurusan dan analisis generasi seterusnya untuk data PCR, dan menelusuri usaha bersama masa depan dalam sektor kesihatan. Seegene bertujuan untuk memperbaiki ekosistem kesihatan dengan Microsoft dengan menyediakan diagnosis penyakit awal yang tepat yang menyediakan asas untuk rawatan dan pencegahan yang berkesan.

“Kerjasama strategik dengan Microsoft akan membolehkan kami mempunyai model perniagaan SG OneSystemTM yang lebih berstruktur,” kata Dr. Jong-Yoon Chun, CEO dan pengasas Seegene. “Melalui usaha bersama kami, kami mengharapkan kesan sinergi untuk membuka jalan ke arah dunia bebas dari semua penyakit.”

“Kami menyokong visi Seegene untuk merealisasikan ‘dunia bebas dari semua penyakit’,” kata Elena Bonfiglioli, Pengurus Besar, Kesihatan Global dan Sains Hayat di Microsoft. “Selain bekerja dengan Seegene untuk transformasi digitalnya, kami akan bekerjasama untuk mencari rakan kongsi global dan terus meningkatkan ekosistem kesihatan.”

Mengenai Seegene

Seegene mempunyai pengalaman 23 tahun yang didedikasikan kepada R & D, pembuatan dan perniagaan di sekitar teknologi PCR sindromik kuantitatif, yang ditekankan semasa wabak COVID-19 apabila ia menyediakan lebih daripada 340 juta ujian COVID-19 kepada lebih daripada 100 negara di seluruh dunia.

Perniagaan SG OneSystemTM 

Perniagaan SG OneSystemTM adalah strategi global untuk merealisasikan ‘dunia bebas dari semua penyakit’. SG OneSystemTM bertujuan untuk membolehkan saintis dan pakar membangunkan ujian diagnostik PCR sindromik kuantitatif yang menyeluruh mengenai penyakit dalam semua organisma dan bidang menggunakan SGDDS melalui kerjasama global.

Seegene berkomitmen untuk berkongsi teknologi PCR sindromik kuantitatif uniknya dengan syarikat-syarikat terkemuka di seluruh dunia untuk bersekutu sebagai rakan konsortium untuk membangunkan, mengeluarkan dan mengedarkan ujian diagnostik. SG OneSystemTM dijangka akan melegakan beban membangunkan produk yang menangani semua penyakit dari satu syarikat sahaja ke usaha global kumulatif, yang termasuk, bukan sahaja pembangunan, tetapi hal ehwal peraturan, pembuatan, pemasaran dan jualan. Kejayaan SG OneSystemTM akan menawarkan langkah pencegahan yang dapat difahami yang menyumbang kepada masa depan mampan bagi seluruh ekosistem biologi.

Sebagai sebahagian daripada perniagaan SG OneSystemTM, Seegene melancarkan ‘Program Inovasi Terbuka yang dikuasakan oleh Seegene’ pada September 2023 dengan Springer Nature untuk memberdayakan pakar, saintis dan pakar perubatan untuk membangunkan ujian PCR sindromik kuantitatif merentasi semua bidang.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.