Sambut Cahaya Perayaan dan Bersinar Seperti Naga dengan Cetaphil Tahun Baru Cina Ini

(SeaPRwire) –   KUALA LUMPUR, Malaysia, Jan. 23, 2024 — Dengan kedatangan Tahun Baru Cina yang mulia semakin hampir, Cetaphil®, jenama penjagaan kulit dermatologi No.1 di Malaysia, dengan bangganya melancarkan kempen perayaan ceria “Bersinar Seperti Naga”.

Embrace Your Festive Glow and Shine Like a Dragon with Cetaphil This Chinese New Year
Embrace Your Festive Glow and Shine Like a Dragon with Cetaphil This Chinese New Year

Kempen ini menggambarkan semangat kemakmuran dan kegembiraan, menjemput rakyat Malaysia mencapai kulit sihat dan bercahaya dengan rutin “Skin-plicity” – satu rejim penjagaan kulit begitu mudah dilaksanakan sehingga semua orang boleh menghayati kemeriahan perayaan Tahun Naga akan datang.  

Rutin ini, yang dikenali sebagai rutin 3 langkah CMP – Bersihkan, Lembutkan, Lindungi, menampilkan tiga jenis produk berbeza termasuk Cetaphil® Core, Cetaphil® Bright Healthy Radiance dan Cetaphil® Optimal Hydration. Dengan mengamalkan rutin 3 langkah CMP, setiap jenama secara berkesan menangani pelbagai jenis kulit dan masalah kulit, dengan janji memberikan kulit yang bercahaya dan cerah untuk semua jenis kulit, termasuk mereka yang menunjukkan tanda peka kulit.

Cik Cindy Tiu, Pengurus Negara Galderma Malaysia, mengakui cabaran semasa individu hadapi ketika perayaan. “Ketika berkumpul gembira bersama keluarga, ramai menghadapi kesukaran menjaga kesihatan kulit terutamanya mereka yang peka kulit. Faktor luar seperti cuaca, pencemaran dan matahari juga boleh menyumbang kepada masalah biasa seperti kering, ketat dan kurang cerah.”

“Sebagai pakar kulit peka terkemuka dengan warisan 75 tahun disokong pakar dermatologi, kami perkenalkan rutin mudah 3 langkah disesuaikan untuk menangani kebimbangan pengguna, membolehkan semua menikmati perayaan dengan lebih gembira sambil menjaga kulit. Kini, semua boleh menyambut Tahun Baru Cina dengan kulit bercahaya seperti naga,” tambah beliau.

Menambah semangat kempen, Cetaphil® bekerjasama dengan pengacara radio terkenal MY – Jack Lim, Mei Yan dan Emely Poon – untuk menghidupkan semangat “Bersinar Seperti Naga”. Pasukan dinamik ini turut dipaparkan dalam video muzik Tahun Baru Cina eksklusif Cetaphil yang pertama, memaparkan intipati rutin 3 langkah CMP. Dilengkapi lagu tema yang ceria, video muzik tidak sahaja memaparkan semangat perayaan malah menyampaikan pengetahuan kesihatan kulit secara menyeronokkan.

Selain sumbangan muzik, pasukan ini akan membuat penampilan istimewa sebagai duta Cetaphil® di farmasi rakan kongsi pada tarikh dan lokasi berikut:

  • 22 Jan 2024 – Watsons, Sunway Pyramid; BIG, Taipan
  • 23 Jan 2024 – Guardian, Mid Valley Megamall; Caring, The Exchange TRX
  • 26 Jan 2024 – Watsons, Pavilion Bukit Jalil
  • 2 Feb 2024 – Guardian, Sunway Pyramid

Peminat akan mempunyai peluang istimewa bertemu dan berinteraksi dengan pengacara radio serta memperoleh pengetahuan terus tentang produk dan tawaran Cetaphil.

Untuk menambah kemeriahan perayaan, Cetaphil® memperkenalkan Kontest Membeli & Menang, memberi peluang hebat kepada pembeli untuk memenangi pelbagai hadiah menarik termasuk lawatan ke Korea, Emas Batangan, Skuad Belanja dan lain-lain. Bermula hari ini sehingga 28 Februari 2024, pembeli yang membeli minimum RM88 produk Cetaphil boleh menyertai dengan menghantar resit ke 010-793 1060 atau bersaing untuk memenangi.

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen “Bersinar Seperti Naga” dan Kontest Membeli & Menang, sila lawati .

About CETAPHIL®

75 tahun lalu, seorang ahli farmasi bersama pakar dermatologi mencipta formula Cetaphil® pertama – formula lembut namun berkuasa membersih tanpa merosak dan lembapkan tanpa menyumbat. Kini, Cetaphil® ialah jenama penjagaan kulit dermatologi No. 1 di Malaysia* dan diiktiraf pakar kesihatan di seluruh dunia. Bersama pakar kulit global terkemuka, mereka terus membangunkan teknologi penjagaan kulit inovatif untuk kulit peka membantu memulihkan, melindungi dan mengekalkan kesihatan kulit setiap hari. Untuk maklumat lanjut, lawati

*IQVIA Malaysia, Pasaran Emollients & Protectives, MAT Sep 2021 (Nilai)

About Galderma

Galderma ialah syarikat dermatologi bebas terbesar di dunia, hadir di lebih 100 buah negara. Sejak penubuhannya pada 1981, kami komited sepenuhnya kepada bidang dermatologi. Kami menyampaikan portfolio jenama dan perkhidmatan canggih yang inovatif di bawah Aesthetics, Consumer Care dan Prescription Medicine. Memberi tumpuan kepada keperluan pengguna dan pesakit, kami bekerjasama dengan profesional kesihatan untuk memastikan hasil yang cemerlang. Memahami kulit adalah identiti kita, kami terus memacu dermatologi untuk setiap kisah kulit. Untuk maklumat lanjut:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.