RoboSense Bergabung dengan Mcity untuk Membantu Mendorong Masa Depan Mobiliti

(SeaPRwire) –   DETROIT, Jan. 24, 2024 — (2498.HK), pemimpin inovasi dalam teknologi LiDAR, hari ini mengumumkan keahlian mereka dalam , pusat penyelidikan mobiliti awam-swasta yang diketuai oleh University of Michigan.

Mark Qiu, Presiden Eksekutif dan Pengarah Eksekutif RoboSense, menyertai Henry Liu, pengarah Mcity dan profesor Kejuruteraan Awam dan Alam Sekitar di U-M, untuk upacara menandatangani mengesahkan perkongsian antara perkongsian RoboSense dan Mcity.
Mark Qiu, Presiden Eksekutif dan Pengarah Eksekutif RoboSense, menyertai Henry Liu, pengarah Mcity dan profesor Kejuruteraan Awam dan Alam Sekitar di U-M, untuk upacara menandatangani mengesahkan perkongsian antara perkongsian RoboSense dan Mcity.

Mcity menggabungkan pelbagai kepakaran dan sumber yang diperlukan untuk membangunkan teknologi mobiliti muncul dan untuk mengkaji daya komersial dan ekonomi mereka. Dengan menyertai Mcity, RoboSense menyelaraskan dirinya dengan komuniti pelbagai ahli industri Mcity dan rakan kongsi kerajaan, termasuk Toyota, Ford, Honda, Denso, Jabatan Pengangkutan Amerika Syarikat, dan Jabatan Pengangkutan Michigan.

Menjadi ahli ekosistem Mcity menekankan komitmen RoboSense untuk terus berada di garis hadapan pencapaian teknologi dalam sektor mobiliti. RoboSense akan menyumbang sensor platform M dan perisian kebenaran tanah untuk penyelidikan dan pembangunan di Mcity.

Teknologi syarikat itu akan dipasang pada Ford Mustang Mach-E untuk meluaskan keupayaan pengumpulan data di dalam kemudahan ujian Mcity kelas dunia dan di jalan di bandar Ann Arbor. Selain itu, RoboSense akan menyediakan peluang pembelajaran pengalaman untuk pelajar melalui TechLab Perot Jain U-M di Mcity, program inkubator permulaan.

“Perkongsian dengan RoboSense membolehkan Mcity untuk kekal inovatif, adaptif dan terus pada kemajuan teknologi terkini dalam bidang pengangkutan yang sentiasa berubah,” kata Henry Liu, pengarah Mcity dan profesor Kejuruteraan Awam dan Alam Sekitar di U-M. “Kini kami mempunyai dua cara untuk mendekati pengumpulan data: Jaringan infrastruktur sensor sentiasa aktif yang telah dikerahkan di Ann Arbor, dan keupayaan lebih terarah lidar kenderaan dipasang sistem persepsi RoboSense.”

“Ibu pejabat RoboSense di Amerika Utara berhampiran Michigan berhampiran Mcity,” kata Peipei Zhao, Presiden Amerika Utara, RoboSense. “Ia adalah perkongsian semula jadi; kami berkongsi komuniti tempatan dan misi untuk maju keselamatan pengangkutan, kelestarian, keadilan dan kebolehgunaan untuk faedah masyarakat. Dengan menyediakan penyelesaian perkakasan + perisian LiDAR puncak kami dan sokongan tangan, kami adalah sebahagian daripada usaha kolektif untuk merealisasikan masa depan mobiliti.”

Tentang RoboSense:

Ditubuhkan pada 2014, RoboSense ialah pemimpin global dalam sistem persepsi berasaskan LiDAR. RoboSense memanfaatkan teknologi perkakasan dan perisian maju, keupayaan pengeluaran cemerlang dan sistem pengujian dan pengesahan yang komprehensif untuk menyediakan penyelesaian berkualiti tinggi. RoboSense komited untuk memenuhi keperluan industri dengan menyediakan aplikasi berskala yang akan memperbaiki sistem automotif dan robotik dan membuat dunia lebih bijak dan selamat. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Tentang Mcity

Mcity di University of Michigan memimpin transformasi mobiliti. Rumah kepada penyelidik kelas dunia, kemudahan ujian unik dan pelaksanaan di jalan, Mcity menggabungkan industri, kerajaan dan akademik merentasi bidang untuk maju keselamatan, kelestarian, keadilan dan kebolehgunaan pengangkutan untuk faedah masyarakat.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.