Roborock dan IDC Keluarkan Kertas Putih dengan Pandangan tentang Peranan Teknologi Pembersihan Pintar dalam Mementukan Gaya Hidup Masa Depan pada Pameran Elektronik Pengguna 2024

(SeaPRwire) –   Penyelidikan Baru Memberi Penjelasan Mendalam Mengenai Keutamaan Pengguna Dan Masa Depan Rumah Pintar, Dibentangkan Di #RoborockTechTalk Panel

HONG KONG, Jan. 22, 2024 — , sebuah pemimpin global dalam robotik rumah pintar ultra-cerdas yang direka untuk mempermudah kehidupan seharian, bekerjasama dengan firma pasaran global terkemuka, telah mengeluarkan kertas putih baru The penyelidikan baru termasuk mendapatkan yang menarik mengenai masa depan teknologi rumah pintar dan bagaimana pembersihan intuitif memacu inovasi dan masa depan pembersih vakum pintar.


“Revolusi Rumah Pintar: Peranan Teknologi Pembersihan Pintar Dalam Membentuk Gaya Hidup Masa Depan” menawarkan wawasan pasaran yang menarik dan pandangan bagaimana peranti pembersih robotik sedang mengubah ruang hidup pintar kita sekarang dan masa depan. Penemuan utama dalam laporan termasuk:

  • Menurut ramalan pasaran peranti rumah pintar global IDC 2023-2027, saiz pasaran rumah pintar global akan terus meningkat, didorong oleh permintaan untuk kemudahan, kecekapan tenaga, dan keselamatan. Sebenarnya, IDC meramalkan bahawa jumlah pasaran rumah pintar global akan melebihi $1 billion menjelang 2027, dengan Kadar Pertumbuhan Tahunan Kompaun (CAGR) sebanyak 5.6%, kerana pengguna mencari cara untuk memesankan rutin harian mereka dan membuat rumah lebih selesa dan selamat. Amerika Utara akan terus menjadi pasaran utama, manakala Eropah dan Asia Pasifik akan mengalami pertumbuhan paling ketara.
  • Kini, 71% pengguna berpuas hati dengan peranti rumah pintar, dengan fungsi, keselamatan data, dan kemudahan dikenal pasti sebagai keutamaan pembeli. Walau bagaimanapun, apabila peranti rumah pintar bergerak dari silo ke ekosistem berhubung, keselarasan yang lebih baik akan membuat rumah pintar menjadi penyelesaian bersepadu, bernilai dan berintegrasi, yang seterusnya memperkayakan pengalaman pengguna.
  • Pembersihan merupakan salah satu batu asas rumah pintar, dan pembersih vakum pintar memacu pembersihan intuitif. Pembersih vakum pintar intuitif termasuk keupayaan pembersihan yang dipertingkat, kebolehan bergerak, dan interaksi dengan pengguna, dengan itu meningkatkan fungsi produk dan mengoptimumkan pengalaman pengguna. Ketika pembersih vakum pintar terus berkembang, kategori ini akan terus meletup, dan kecerdasan yang dipertingkat akan membantu memberi maklumat kepada peranti rumah pintar lain.
  • Dengan itu, teknologi AI dan interoperabiliti IoT akan memesatkan evolusi interaksi antara pengguna dan pembersih vakum pintar dari interaksi pasif di mana pengguna memberi arahan kepada peranti, kepada interaksi intuitif di mana peranti boleh mengesan dan bahkan meramal keperluan pengguna.

Peserta Pameran Elektronik Pengguna 2024 merupakan antara yang pertama mengakses penemuan ini, apabila dibentangkan di panel #RoborockTechTalk . Disampaikan oleh David McClelland, pelapor teknologi bebas dan jurucakap utama teknologi pengguna, panel #RoborockTechTalk menampilkan pakar dalam industri rumah pintar dan pembersih vakum robot, termasuk Quan Gang, Presiden Roborock; Nicole Han, Pakar Produk Roborock; Chuck Martin, pakar IoT dan penulis terbaik The New York Times; dan Tom Mainelli, naib presiden kumpulan IDC untuk penyelidikan peranti dan pengguna. Semasa sesi itu, panelis menyelami mendalam penemuan dan implikasinya untuk masa depan pembersihan rumah pintar.

“Ketika revolusi rumah pintar dipacu, Roborock berada di garis hadapan, merevolusikan industri dengan teknologi pembersihan intuitif canggih yang sedang mengubah corak kehidupan harian. Dengan teknologi canggih kami sudah hadir di lebih 10 juta rumah di seluruh dunia, kami sedang mendefinisikan semula gaya hidup masa depan secara aktif. Fokus kami yang tak berbelah bahagi kekal pada pemberdayaan pengguna dengan penyelesaian pembersihan pintar dan mudah yang secara senyap disatukan ke dalam gaya hidup moden, meningkatkan kesejahteraan dan membebaskan masa berharga untuk apa yang benar-benar penting. Inilah komitmen kami terhadap inovasi, pelanggan kami, dan masa depan rumah pintar.” kata Quan Gang.

“Pasaran pembersih vakum robotik terus berkembang pada kadar yang pantas, dan produk baharu hari ini jauh lebih berupaya berbanding yang dihantar hanya beberapa tahun lalu,” kata Tom Mainelli, Naib Presiden Kumpulan IDC untuk Penyelidikan Peranti dan Pengguna. “IDC meramalkan pasaran ini akan terus berkembang, dan apabila lebih banyak pembekal memanfaatkan kecerdasan buatan generasi seterusnya dalam produk mereka, anda boleh menjangkakan kemunculan keupayaan menarik baru, termasuk pembersih vakum pintar yang bertindak sebagai pembantu cerdas, melayani tujuan yang melangkaui pembersihan tradisional.” Tom Mainelli menambah.

“Transformasi digital memberi kesan mendalam terhadap evolusi peranti rumah pintar, bahkan pembersih vakum tradisional. Pembersih vakum pintar kini boleh disambungkan ke internet, berinteraksi dengan sistem rumah pihak ketiga, dikawal melalui aplikasi mudah alih atau arahan suara, dan menyertakan kecerdasan buatan di belakang tabir, meramal setiap keperluan untuk membuat pembersihan isi rumah lebih mudah. Pengguna yang semakin mahir digital kini lebih bersedia daripada sebelum ini untuk teknologi terkehadapan dan berhubung.” kata Chuck Martin.

Roborock sentiasa berusaha untuk memenuhi keperluan pengguna di mana penting, dengan membawa ke pasaran hanya pembersih vakum robot paling kuasa dan canggih. Ini tidak pernah lebih jelas daripada dengan enam penyelesaian pembersihan canggih baharu yang juga dipamerkan di CES 2024: S8 MaxV Ultra, S8 Max Ultra, Q Revo MaxV, Q Revo Pro, Flexi Pro, dan Flexi Lite. Barisan produk baharu ini membuat pembersihan semua kesulitan kehidupan lebih mudah dan automatik daripada sebelumnya, menyediakan keupayaan pembersihan mendalam, ciri penyelenggaraan diri penuh, teknologi adaptif, arahan suara, dan kecerdasan robotik maju, di antara banyak ciri tambahan.

Mengenai Roborock

komited terhadap inovasi dalam penyelidikan, pembangunan, dan pengeluaran peranti pembersihan rumah, terutamanya pembersih vakum robotik, tanpa wayar dan basah/ kering. Setiap produk Roborock telah direka dengan pandangan untuk menyelesaikan masalah sebenar, supaya pelanggan Roborock boleh hidup lebih baik. Kini, Roborock boleh didapati di lebih 40 negara, termasuk AS, Jerman, Perancis, dan Sepanyol. Syarikat itu beroperasi dari empat lokasi, dengan pejabat di Beijing, Shanghai, Shenzhen, dan Hong Kong. Untuk maklumat lanjut lawati.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.