Riskthinking.ai mengumumkan CDTTM sebagai Twin Digital Iklim pertama yang tersedia secara komersial yang mengambil kira ketidakpastian mendadak risiko perubahan iklim

(SeaPRwire) –   TORONTO, Jan. 25, 2024 — Sesuai dengan garis panduan pendedahan iklim yang dikeluarkan oleh Lembaga Piawaian Perakaunan Australia (AASB), Riskthinking.ai hari ini mengumumkan pelancaran klon digital iklim komprehensif pertama yang boleh didapati secara komersial untuk bank-bank, syarikat insurans, negara-negara, dan syarikat-syarikat multinasional.

Visualisasi ini yang dikuasakan oleh Climate Digital Twin (CDT) Riskthinking.ai menggambarkan kebarangkalian dan impak risiko fizikal kepada S&P/ASX 200 pada tahun 2025. Ia meliputi puluhan ribu aset material di seluruh lebih seratus negara.

Visualisasi ini yang dikuasakan oleh Climate Digital Twin (CDT) Riskthinking.ai menggambarkan kebarangkalian dan impak risiko fizikal kepada S&P/ASX 200 pada tahun 2025. Ia meliputi puluhan ribu aset material di seluruh lebih seratus negara.

Dr. Ron Dembo, CEO dan Pengasas Riskthinking.ai, akan menganjurkan mesyuarat bulat eksekutif di Konsulat Kanada di Sydney pada 1 Februari untuk melancarkan CDT Riskthinking.ai di Australia. Dengan menggunakan data dan analisis CDT, kami telah menganalisis risiko iklim fizikal pasaran Australia, contohnya boleh dilihat dalam imej yang dilampirkan dan dianimasikan dalam .

CDT adalah platform data dan analisis yang membolehkan institusi kompleks secara realistik mensimulasikan impak masa depan perubahan iklim di seluruh dunia terhadap mana-mana aspek perniagaannya. Ia diarahkan khusus untuk memenuhi keperluan pengawalseliaan Australia. Ia membantu organisasi memodelkan bagaimana risiko iklim, fizikal dan peralihan mungkin memberi kesan ke atas organisasi mereka pada masa hadapan. Climate Digital Twin Riskthinking.AI menyokong risiko fizikal pada terminal .

Ron Dembo menyatakan bahawa “cabaran yang dihadapi oleh bank-bank yang mahu mengintegrasikan risiko iklim ke dalam operasi mereka ialah mereka perlu ‘enjin’, bukan siri produk yang tidak konsisten. Mereka perlu mempunyai sumber kebenaran tunggal yang meliputi kekompleksan semua produk dan operasi mereka. Fungsi-fungsi ini tidak boleh dengan mudah digantikan tetapi lebih memerlukan peningkatan dengan enjin simulasi risiko iklim. CDT adalah E besar dalam ESG yang semua orang telah mencarinya.

Verdantix, sebuah firma penyelidikan bebas, menggemakan keperluan untuk penyelesaian seperti ini. Pakar industri Verdantix untuk penyelesaian risiko iklim, Alice Saunders, berkata: “Baru-baru ini kami telah menekankan bahawa menangani risiko berkaitan iklim perlu menjadi komponen penting amalan pengurusan risiko perniagaan. Risiko-risiko ini unik bagi setiap syarikat dan memerlukan data, analisis, dan keupayaan yang kebanyakan syarikat kurang miliki. Penyelesaian risiko iklim seperti Climate Digital Twin Riskthinking.ai boleh membantu mengisi jurang itu dan memberi maklumat strategi perniagaan dan pengambilan keputusan.”

Visi Riskthinking.ai adalah setiap institusi akan mempunyai Climate Digital Twin tersendiri. Ini membolehkan mereka mula menggerakkan seni bina dan persekitaran data risiko iklim mereka. Mereka kemudiannya boleh dengan mudah menambah data, analisis, dan anggapan mereka sendiri tanpa tugas besar membina dan mengekalkan sistem itu. Ia mudah diintegrasikan dengan sistem sedia ada dan membolehkan operasi dengan cara yang melindungi privasi data mereka.

Sertai Dr. Dembo dan eksekutif teratas dari pengawalselia dan bank Australia di acara mesyuarat bulat di Sydney pada 1 Februari. Ketahui lebih lanjut mengenai acara ini dan daftarkan diri .

Untuk maklumat lanjut mengenai Climate Digital Twin Riskthinking.ai, lawati atau hubungi: .

Gambar –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.