Riot Games dan 1,000 Dreams Fund Bersekutu untuk Melancarkan Kadet Penyiaran Esports untuk Wanita

Program ini menawarkan latihan dan pembangunan kemahiran dalam e-sukan, penyiaran di sebalik tabir melalui siri Kelas Master untuk membantu menyediakan pemohon berminat untuk kadet bergaji eksklusif selama tiga bulan di Pusat Penyiaran Jauh Riot Games di Dublin, Ireland.

WASHINGTON, 26 Sept. 2023 – Bermitra dengan Riot Games, 1,000 Dreams Fund (1DF), sebuah yayasan nirlaba yang memberdayakan wanita berbakat yang memerlukan dengan biasiswa, mentor dan sumber daya penting lain untuk membantu mereka mencapai kerjaya impian mereka, hari ini mengumumkan pelancaran Kadet Penyiaran E-Sukan Riot Games mereka untuk membantu mempercepatkan kerjaya wanita yang berminat dalam peranan di belakang tabir yang penting untuk industri penyiaran dan produksi e-sukan.


Riot Games and 1,000 Dreams Fund Partner to Launch Esports Broadcasting Cadetship for Women

Terdapat keperluan yang semakin meningkat untuk sokongan seperti ini. Walaupun wanita mewakili hampir separuh daripada pemain permainan video di seluruh dunia, hanya sedikit wanita memegang peranan terkemuka dalam e-sukan pada kadar sekitar 22% dan lebih sedikit lagi dalam penyiaran e-sukan. Kadet ini bertujuan untuk memajukan wanita dalam industri permainan video dan e-sukan.

Kadet Penyiaran E-Sukan Riot Games adalah sebahagian daripada Inisiatif BroadcastHER yang dilancarkan pada 2018 untuk menggerakkan impian wanita yang bercita-cita untuk bekerja dalam industri permainan video dan e-sukan.

Rakan kongsi termasuk pembangun permainan video, penerbit dan penganjur kejohanan e-sukan Riot Games dan Pusat Penyiaran Jauh mereka, yang dikuasakan oleh AWS, yang pertama kali dilancarkan di bawah nama projek dalaman “Project Stryker”. Semua pihak yang terlibat komited untuk mewujudkan masa depan yang lebih pelbagai dan saksama untuk semua melalui komitmen mereka kepada inisiatif seperti Kadet Penyiaran E-Sukan untuk wanita.

“Memupuk kepelbagaian bukan sahaja pilihan; ia adalah kewajipan kita kepada masa depan industri e-sukan,” kata Allyson Gormley, Pengarah Operasi Global Pusat Penyiaran Riot Games. “Saya teruja dengan perkongsian kami dengan 1000 Dreams Fund dan pelancaran program kadet baru kami, di mana kami berharap dapat memupuk bakat baru yang akan berkembang ke dalam peranan dalam industri produksi penyiaran e-sukan.”

Program ini bermula pada Rabu, 4 Oktober, dengan sesi maklumat maya pelancaran acara. Berikutan sesi maklumat pelancaran, rakan kongsi akan menganjurkan siri empat Kelas Master, bermula pada 1 November, untuk membantu melatih orang yang berminat dalam kerjaya e-sukan serta mereka yang berminat untuk memohon salah satu daripada dua jawatan kadet bergaji, latihan tiga bulan, di Pusat Penyiaran Jauh (RBC) Riot Games di Dublin, Ireland, pada 2024.

Setelah siri Kelas Master selesai pada bulan Januari, permohonan Kadet Penyiaran E-Sukan akan dibuka. Rakan kongsi sangat berminat dengan pemohon di kolej atau universiti yang berminat dalam produksi e-sukan, atau mereka yang mempunyai pengalaman produksi e-sukan sebelumnya dan pemohon dari rantau EMEA (Eropah, Timur Tengah, Afrika).

“Kami sangat teruja untuk melancarkan Kadet Penyiaran E-Sukan Riot Games kerana ia menggabungkan kesemua 3 pilar berdasarkan misi kami – FundHER, MentorHER dan HireHER – ke dalam program baru dan diperlukan yang akan membantu mempercepatkan kerjaya wanita yang ingin menceburi kerjaya penyiaran produksi e-sukan,” kata Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif 1,000 Dreams Fund Christie Garton. “Berkat rakan kongsi hebat kami, Riot Games, kami bukan sahaja dapat menawarkan pendedahan dan wawasan kepada industri e-sukan kepada pemohon yang berminat melalui kelas master, kami akan dapat menawarkan kadet bergaji kepada dua individu yang layak pada akhir tempoh latihan maya.”

2 Kadet akan menerima:

  • Pel uang latihan 3 bulan di Pusat Penyiaran Jauh Riot Games di Dublin, Ireland;
  • Pembiayaan untuk penginapan sepanjang tempoh latihan mereka;
  • Elaun perjalanan untuk perjalanan pergi/balik Dublin untuk kadet;
  • Pel uang mentor tambahan akan disediakan oleh rakan kongsi kami di tempat;
  • $500 geran untuk disalurkan kepada jurulatih kerjaya yang mengkhusus dalam industri permainan video dan e-sukan yang akan memberi khidmat nasihat dan panduan kerjaya secara langsung kepada Kadet;
  • Dua sesi mentor 60 minit (permulaan dan akhir program latihan).

Mereka juga akan mempunyai akses kepada pengalaman dan peluang pembelajaran tambahan dengan rakan kongsi kami pada 2024, serta peluang untuk mendapatkan latihan praktikal dengan bekerja bersama pasukan RBC Riot Games sepanjang tempoh Kadet.

Untuk Memohon:

Pemohon yang berminat mesti mendaftar dan menghadiri sekurang-kurangnya satu daripada empat Kelas Master:

  • Kelas Master #1: