RELAIS & CHATEAUX DAN SLOW FOOD BERSAMA-SAMA MEMPERTAHANKAN WARISAN KULINER KEJU & WAIN DI SELURUH DUNIA

PARIS, 4 Okt. 2023 — Setiap tahun sejak 2016, para chef Relais & Châteaux telah menyertai gerakan Slow Food untuk mempromosikan makanan yang baik, bersih, dan adil untuk semua sambil memerangi perubahan iklim dan melindungi kepelbagaian bio.

Untuk melihat Siaran Berita Multimedia, sila klik:

https://www.multivu.com/players/uk/9204051-relais-chateaux-slow-food-together-protect-cheeses-wines/

Tahun ini, pada bulan September dan Oktober 2023, ahli Relais & Châteaux akan meningkatkan kesedaran tentang keju, wain, dan produk difermentasi tempatan. Lebih daripada 800 chef dan 580 harta bebas yang terletak di 65 negara, Relais & Châteaux menggunakan kekuatan dalam jumlah untuk menunjukkan bahawa arah lain adalah mungkin: satu yang menuju ke pertanian regeneratif, menghormati Lima Kebebasan kebajikan haiwan dan kaedah pemeliharaan turun-temurun, sambil melindungi rasa dan kepelbagaian profil rasa. Oleh itu, Relais & Châteaux telah berkongsi garis panduan keju dan wain Slow Food dalam rangkaian.

KEMPEN #FOODFORCHANGE RELAIS & CHÂTEAUX

Untuk menggambarkan kempen ini, Relais & Châteaux telah memilih lima harta yang melambangkan produk dan kaedah pengeluaran tradisional: Relais & Châteaux l’Auberge Basque, Relais & Châteaux Zornitza Family Estate, Relais & Châteaux Tributary, Relais & Châteaux Taubenkobel, Relais & Châteaux Delaire Graff Estate.

Mengenai Relais & Châteaux

Relais & Châteaux, ditubuhkan pada tahun 1954, adalah persatuan 580 hotel dan restoran unik di seluruh dunia, dimiliki dan dikendalikan oleh usahawan bebas – kebanyakannya keluarga – yang bersemangat tentang kraft mereka dan sangat komited untuk membina hubungan yang erat dan berpanjangan dengan tetamu mereka.

Ahli Relais & Châteaux melindungi dan mempromosikan kekayaan dan kepelbagaian tradisi kulinari dan hospitaliti dunia, untuk memastikan ia terus berkembang. Mereka sama komitednya untuk memelihara warisan tempatan dan alam sekitar, seperti yang dinyatakan dalam Visi persatuan yang dibentangkan kepada UNESCO pada bulan November 2014.

www.relaischateaux.com

Mengenai Slow Food

Slow Food adalah rangkaian komuniti tempatan di seluruh dunia yang ditubuhkan pada tahun 1989 untuk menangani kehilangan tradisi makanan tempatan dan penyebaran budaya makanan segera. Sejak itu, Slow Food telah berkembang menjadi gerakan global yang melibatkan jutaan orang di lebih daripada 160 negara dan bekerja agar kita semua dapat mengakses makanan yang baik, bersih dan adil. www.slowfood.com

Kenalan:

Lars Seifert, Ketua Komunikasi & Kelestarian
l.seifert@relaischateaux.com

Isabelle Guéguen, Ketua PR & Pengaruh
i.gueguen@relaischateaux.com

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/10/57ee6032-relais_chateaux_slow_food.jpg
Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2084329/4285137/Relais_et_Chateaux_Logo.jpg
Logo – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/10/57ee6032-slow_food_logo.jpg

RELAIS & CHATEAUX AND SLOW FOOD TAKE A STAND TOGETHER TO PROTECT THE CULINARY HERITAGE OF CHEESES & WINES ACROSS THE GLOBE

Relais et Chateaux Logo (PRNewsfoto/Relais et Chateaux)

Slow Food Logo

SUMBER Relais et Chateaux