Redding Rancheria Meraikan Pengesahan Perjanjian Perjudian India dengan Negeri California

18 Redding Rancheria Celebrates Ratification of Indian Gaming Compact with the State of California

REDDING, Calif., 2 Okt. 2023 — Redding Rancheria sangat gembira untuk mengumumkan tonggak sejarah dengan kelulusan berjaya Rang Undang-Undang 854, yang dibentangkan oleh Ahli Dewan Undangan Ramos. Undang-undang tanahair ini, yang telah ditandatangani menjadi undang-undang oleh Gabenor Gavin Newsom pada Sabtu, 30 Septemberth, 2023, secara rasmi meratifikasi perjanjian perjudian India Redding Rancheria dengan negeri California.


Redding Rancheria assembly members Redding Rancheria Celebrates Ratification of Indian Gaming Compact with the State of California

Rang undang-undang ini diluluskan di dewan 74-0, dengan 6 ahli tidak hadir atau tidak mengundi pada masa undian. Rang undang-undang ini diluluskan di dewan Senat 38-0, dengan 2 ahli tidak hadir atau tidak mengundi pada masa undian.

Perjanjian kompak ini akan membawa Redding Rancheria melalui 25 tahun akan datang perjudian di California. Pengesahan ini menandakan pencapaian yang besar dalam komitmen berterusan kami terhadap kedaulatan suku kaum dan pemerintahan sendiri. Pencapaian ini menggariskan kepentingan mengekalkan hubungan kerajaan ke kerajaan yang kukuh antara negara-negara suku kaum dan organisasi kerajaan lain. Perjanjian antara Redding Rancheria dan kerajaan negeri adalah bukti visi bersama untuk menggalakkan pertumbuhan ekonomi, mewujudkan peluang pekerjaan, dan pembangunan komuniti.

Perjanjian kompak ini menubuhkan rangka kerja yang kukuh untuk operasi perjudian yang bertanggungjawab sambil menggalakkan perkongsian yang adil dan saling menguntungkan antara negara suku kaum kami dan negeri. Ia juga dengan jelas membenarkan perjudian kelas III di hartanah I-5 Suku, sebaik sahaja kerajaan persekutuan meletakkan tanah ke dalam amanah, membuka jalan untuk projek pemindahan kasino yang berjaya.

Tracy Edwards, CEO Redding Rancheria, “Kejadian yang besar ini mewakili contoh kekuatan kedaulatan suku kaum dan keberkesanan rundingan kerajaan ke kerajaan. Kami komited untuk memanfaatkan peluang yang disediakan oleh perjanjian kompak ini untuk meningkatkan kesejahteraan ahli komuniti kami, menyokong ekonomi tempatan, dan meneruskan tradisi operasi perjudian yang bertanggungjawab. Seperti yang selalu kami katakan, komuniti ini adalah rumah kami dan ia adalah keutamaan kami untuk memberi kesan positif kepada semua orang yang tinggal di sini.”

Pengesahan perjanjian perjudian India ini akan membolehkan Redding Rancheria untuk menjayakan inisiatif pembangunan ekonomi, menyediakan perkhidmatan penting kepada ahli-ahli suku kami, dan menyumbang kepada kemakmuran komuniti tempatan melalui peluang pekerjaan dan perkongsian tempatan. Perjanjian kompak ini juga menegaskan semula dedikasi kepada perjudian yang bertanggungjawab, memastikan standard integriti, keadilan dan ketelusan yang tertinggi.

Redding Rancheria mengucapkan terima kasih kepada Ahli Dewan Undangan Ramos, Gabenor Newsom, dan semua yang memainkan peranan penting dalam kelulusan dan penandatanganan AB 854.

SUMBER Redding Rancheria