Recurrent Energy Menutup Pembiayaan Projek Sebanyak $160 Juta, Mengikat Microsoft Sebagai Pelanggan untuk Projek Solar 127 MW di Louisiana

(SeaPRwire) –   GUELPH, ON, Feb. 6, 2024 — , anak syarikat (“Canadian Solar”) (NASDAQ: CSIQ) dan pemaju dan pemilik global aset solar dan penyimpanan tenaga, mengumumkan hari ini bahawa ia telah menyekat $160 juta dalam pembiayaan projek untuk projek solar 127 MWdc Bayou Galion, terletak di Morehouse Parish di Northeast Louisiana. Projek ini sedang dalam pembinaan dan dijangka beroperasi pada musim gugur 2024.

Microsoft Corporation akan membeli 100 peratus tenaga dan kredit tenaga boleh baharu yang dihasilkan oleh Bayou Galion Solar untuk menyokong komitmennya untuk menjadi negatif karbon menjelang 2030. Projek ini akan meningkatkan secara mendadak kapasiti tenaga boleh baharu yang dipasang di Louisiana. Pada akhir September 2023, Louisiana mempunyai kapasiti angin, solar dan penyimpanan tenaga dalam operasi.   

Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. () bertindak sebagai Coordinating Lead Arranger untuk pembiayaan.

“MUFG sangat gembira menyokong Recurrent Energy untuk projek penting ini dan membantu Microsoft memenuhi objektif iklimnya,” kata Fred Zelaya, Pengarah Urusan, Pembiayaan Projek Amerika di MUFG.

Recurrent Energy memulakan pembangunan Bayou Galion Solar pada 2018 dan memulakan pembinaan pada Disember 2023. Recurrent Energy memilih Primoris Renewables Energy, Inc. sebagai rakan kerja kejuruteraan, perolehan dan pembinaan. Sekali pembinaan diselesaikan, Recurrent Energy akan memiliki dan mengendalikan projek sebagai sebahagian daripada komitmen untuk meningkatkan bilangan projek tenaga boleh baharu dalam portfolio operasinya.

Ismael Guerrero, CEO Recurrent Energy, berkata, “Kami sangat gembira mengumumkan penutupan berjaya pembiayaan projek dan menandatangani PPA untuk Bayou Galion Solar di Louisiana. Projek ini mewakili titik perubahan penting ketika kami terus maju dalam portfolio baru di pasaran baru dan meningkatkan pemilikan projek. Bayou Galion Solar memperluaskan hubungan kami dengan rakan kongsi terhormat kami di MUFG dan menubuhkan hubungan baru dengan Microsoft, salah satu pembeli tenaga boleh baharu terbesar di dunia.”

Mengenai Recurrent Energy

Recurrent Energy adalah salah satu pemaju, pemilik dan pengendali projek solar dan penyimpanan tenaga skala utiliti terbesar dan paling bergeografi pelbagai di dunia. Dengan pasukan pakar tenaga rumah yang unggul, Recurrent Energy adalah anak syarikat milik penuh dan berfungsi sebagai perniagaan pembangunan dan perkhidmatan kuasa global Canadian Solar. Butiran tambahan tersedia di .

Mengenai Canadian Solar Inc.

Canadian Solar ditubuhkan pada 2001 di Kanada dan merupakan salah satu syarikat teknologi solar dan tenaga boleh baharu terbesar di dunia. Ia merupakan pembuat utama mod fotovoltaik solar, pembekal penyelesaian tenaga solar dan penyimpanan bateri, dan pembangun projek tenaga solar skala utiliti dan penyimpanan bateri dengan portfolio pembangunan yang bergeografi pelbagai dalam pelbagai peringkat pembangunan. Selama 22 tahun lepas, Canadian Solar berjaya menghantar lebih daripada 110 GW mod fotovoltaik solar berkualiti premium kepada pelanggan di seluruh dunia. Demikian juga, sejak memasuki perniagaan pembangunan projek pada 2010, Canadian Solar telah membangunkan, membina dan menyambungkan sekitar 9.3 GWp projek tenaga solar dan lebih daripada 3 GWh projek penyimpanan bateri di seluruh dunia. Pada masa ini, Syarikat mempunyai sekitar 850 MWp projek solar dalam operasi, hampir 7.8 GWp projek di bawah pembinaan atau dalam senarai belakang (akhir peringkat), dan tambahan 18.7 GWp projek dalam pembangunan maju dan awal. Selain itu, Syarikat mempunyai jumlah portfolio pembangunan projek penyimpanan bateri sebanyak kira-kira 55 GWh, termasuk kira-kira 5 GWh di bawah pembinaan atau dalam senarai belakang, dan tambahan 50 GWh dalam pembangunan maju dan awal. Canadian Solar adalah salah satu syarikat paling boleh dipercayai dalam industri tenaga solar dan boleh baharu, telah disenaraikan secara awam di NASDAQ sejak 2006. Untuk maklumat tambahan mengenai Syarikat, ikuti Canadian Solar di  atau lawati

Mengenai MUFG dan MUFG Americas 

Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. (MUFG) adalah salah satu kumpulan kewangan terkemuka di dunia. Beribu pejabat di Tokyo dan dengan sejarah lebih 360 tahun, MUFG mempunyai rangkaian global dengan kira-kira 2,000 lokasi di lebih daripada 40 negara. MUFG mempunyai hampir 120,000 pekerja dan menawarkan perkhidmatan termasuk perbankan komersial, perbankan amanah, sekuriti, kad kredit, pembiayaan pengguna, pengurusan aset dan sewa. Kumpulan bertujuan untuk “menjadi kumpulan kewangan paling dipercayai di dunia” melalui kerjasama rapat antara syarikat operasi kami dan berfleksibel menangani semua keperluan kewangan pelanggan kami, berkhidmat masyarakat, dan menggalakkan pertumbuhan bersama dan mampan untuk dunia yang lebih baik. Saham MUFG diperdagangkan di bursa saham Tokyo, Nagoya, dan New York.  

Operasi Amerika MUFG, termasuk pejabatnya di AS, Amerika Latin, dan Kanada, terutamanya diatur di bawah MUFG Bank, Ltd. dan anak syarikat, dan memberi tumpuan kepada Perbankan Korporat Global dan Pelaburan, Perbankan Korporat Jepun, dan Pasaran Global. MUFG adalah salah satu organisasi perbankan asing terbesar di Amerika. Untuk lokasi, keupayaan perbankan dan perkhidmatan, peluang pekerjaan, dan lebih lanjut, lawati . 

Safe Harbor/Pernyataan Masa Depan

Beberapa kenyataan dalam siaran akhbar ini adalah pernyataan masa depan yang melibatkan pelbagai risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “Safe Harbor” peruntukan Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta 1995 Amerika Syarikat. Dalam beberapa kes, anda boleh mengenal pasti pernyataan masa depan dengan istilah seperti “percaya,” “mengharapkan,” “menjangka,” “berniat,” “menganggarkan,” lawan istilah ini, atau istilah perbandingan lain. Faktor-faktor yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza termasuk keadaan perniagaan, kawalselia dan ekonomi am; ketegangan dan konflik geopolitik, termasuk kebuntuan, sanksi dan kawalan eksport; ketidakpastian, ketidaktentuan, kelewatan dan gangguan berkaitan wabak COVID-19; gangguan rantaian bekalan; sokongan kerajaan untuk pelaksanaan tenaga solar; bekalan masa depan silikon tulen tinggi; permintaan untuk produk akhir oleh pengguna dan tahap inventori produk tersebut dalam rantaian bekalan; perubahan dalam permintaan dari pelanggan utama; perubahan dalam permintaan dari pasaran utama, seperti Jepun, AS, China, Brazil dan Eropah; perubahan kadar cukai berkesan; perubahan corak pesanan pelanggan; perubahan campuran produk; perubahan tanggungjawab korporat, terutamanya keperluan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (“ESG”); penggunaan kapasiti; tahap persaingan; tekanan harga dan penurunan atau kegagalan untuk menyesuaikan harga jual purata secara tepat masa; kelewatan dalam pengenalan produk baharu; kelewatan dalam proses kelulusan projek skala utiliti; kelewatan dalam pembinaan projek skala utiliti; kelewatan dalam penyelesaian jualan projek; kejayaan berterusan dalam inovasi teknologi dan penghantaran produk dengan ciri-ciri yang diminta pelanggan; kekurangan bekalan bahan atau keperluan kapasiti; ketersediaan pembiayaan; fluktuasi kadar pertukaran dan inflasi; litigasi dan risiko-risiko lain seperti yang dinyatakan dalam penyataan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa, termasuk laporan tahunannya pada Form 20-F yang difailkan pada 18 April 2023. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang terkandung dalam pernyataan masa depan itu munasabah, ia tidak boleh menjamin hasil, tahap aktiviti, prestasi atau pencapaian masa depan. Pelabur tidak boleh mengambil keputusan berdasarkan pernyataan masa depan ini. Semua maklumat yang diberikan dalam siaran akhbar ini adalah pada tarikh hari ini, kecuali dinyatakan sebaliknya, dan Canadian Solar tidak berkewajipan untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Canadian Solar Inc. Hubungan Pelabur Hubungan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.