Radisson Hotel Group akan Melancarkan Pengalaman Resort Baru di Anyer

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, Jan. 26, 2024 —  telah mengumumkan rancangan untuk membuka resort pantai baru Radisson Resort, terletak di bandar pantai yang menarik Anyer, Indonesia. Radisson Resort Anyer 150 kunci ini terletak di pantai persendirian yang tenang dan dijangka memperkenalkan hospitaliti moden dalam suasana tropika Indonesia apabila dibuka pada 2027.

Artist Impression of the upcoming Radisson Resort Anyer in Indonesia
Artist Impression of the upcoming Radisson Resort Anyer in Indonesia

Pembangunan menarik Radisson Resort Anyer menandakan titik penting apabila jenama Radisson melancarkan konsep penginapan glamping pertamanya – menunjukkan komitmen Kumpulan untuk menawarkan pengalaman unik dan tidak terlupa kepada tetamu. Radisson ialah jenama hotel kelas atas yang menawarkan hospitaliti berinspirasi Scandinavia, yang membolehkan tetamu mencari keseimbangan dalam pengalaman perjalanan mereka. Dengan persekitaran semula jadi dan kejutan yang tidak diduga, Radisson menyambut seni berada dalam masa kini.

Dengan 120 bilik tetamu yang luas dan 30 villa bertepung, semuanya menawarkan gabungan gaya Nordik moden dan bersih serta kepraktisan berorientasikan tetamu, tetamu boleh menjangkakan penginapan selesa dengan program Brilliant Basics jenama, menampilkan peralatan tidur selesa dan kemudahan moden, di tengah latar belakang pantai tropika dan menakjubkan. Selain akses pantai persendirian, kelab pantai dan kolam renang, resort menawarkan kemudahan eksklusif termasuk restoran makan sepanjang hari, bar, gym, kelab kanak-kanak, bilik mesyuarat serta pusat spa dan kesihatan.

Terletak di wilayah Banten, Anyer terkenal sebagai salah satu pantai Indonesia yang paling terkenal di Pantai Barat Jawa dan berfungsi sebagai ikon penting wilayah. Terletak dalam masa perjalanan dua jam dari Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno-Hatta dan pusat Jakarta, resort ini mudah diakses bagi pelancong domestik dan antarabangsa yang mencari cuti resort yang indah.

Indonesia terus menjadi pasaran strategik bagi Radisson Hotel Group kerana lebih 10.4 juta pelancong asing diterima dalam 11 bulan pertama 2023, peningkatan lebih 110% pelancong berbanding tempoh yang sama pada 2022.

“Penandatanganan terkini Resort Radisson Anyer sepadan sepenuhnya dengan strategi perkembangan kami di Indonesia berikutan penubuhan berjaya unit perniagaan Jakarta kami tahun lalu. Kerjasama ini menekankan komitmen kami terhadap model perniagaan yang inovatif, memperkenalkan pengalaman terkurat dan merintis konsep penginapan bertepung pertama dalam portfolio. Usaha strategik ini akan terus meningkatkan portfolio rekreasi kami yang kukuh, meletakkan kami di garis hadapan tren pasaran hospitaliti Indonesia,” kata Ramzy Fenianos, Ketua Pembangunan Radisson Hotel Group Asia Pasifik.

Keluarga saya dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Radisson Hotel Group atas perkongsian mereka yang teguh dalam mengubah cita-cita dan impian kami menjadi kenyataan, apabila kami memulakan misi untuk mendefinisikan semula hospitaliti kelas atas antarabangsa di Anyer. Kami yakin kerjasama ini akan membawa kepakaran hospitaliti global Radisson Hotel Group dan hospitaliti yang akan meningkatkan Anyer menjadi destinasi terkemuka di bawah jenama kelas atas Radisson. Radisson Resort Anyer dijangka menawarkan pengalaman luar biasa, dan kami menantikan menyambut tetamu untuk mencipta kenangan yang tidak akan dilupakan semasa menginap,” kata Puan. Yenny, Pengarah Operasi PT Usaha Jayamas Realty.

Dengan lebih 60 hotel dalam operasi dan pembangunan di Asia Tenggara dan Pasifik, Radisson Hotel Group terus berkembang sebagai pembekal hospitaliti terkemuka di rantau ini. Dapatkan maklumat lanjut di .

TENTANG RADISSON HOTEL GROUP

Radisson Hotel Group ialah kumpulan hotel antarabangsa yang beroperasi di EMEA dan APAC dengan lebih 1,240 hotel dalam operasi dan pembangunan. Kumpulan hotel antarabangsa ini sedang berkembang pesat dengan rancangan untuk meluaskan portfolio secara mendadak. Janji utama kumpulan merentasi jenama ialah Setiap Masa Memerlukan dengan etos perkhidmatan Yes Saya Boleh!  

Portfolio jenama Radisson termasuklah Radisson Collection, art’otel, Radisson Blu, Radisson, Radisson RED, Radisson Individuals, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson, dan prizeotel disatukan di bawah satu payung jenama komersial Radisson Hotels.  

ialah program kesetiaan Radisson Hotel Group, yang menawarkan pengalaman yang ditingkatkan yang memastikan Setiap Masa Memerlukan. Sebagai program yang paling ringkas dalam sektor ini, ahli dapat menikmati kelebihan luar biasa dan boleh mengakses manfaat mereka mulai hari pertama di seluruh hotel di Eropah, Timur Tengah, Afrika, dan Asia Pasifik. 

menyediakan penyelesaian yang diselaraskan untuk sebarang acara atau mesyuarat, termasuk penyelesaian hibrid yang meletakkan tetamu dan keperluan mereka di pusat tawarannya. Radisson Meetings dibina di sekeliling tiga komitmen perkhidmatan utama: Peribadi, Profesional dan Memorable, sambil menyediakan Brilliant Basics dan sepenuhnya Netral Karbon.  

Di Radisson Hotel Group kami dan bertujuan menjadi Net Zero menjelang 2050 berdasarkan Sasaran Sains Berdasarkan yang diluluskan jangka pendek. Dengan penyelesaian unik seperti Radisson Meetings 100% netral karbon, kami memudahkan penginapan hotel yang lestari. Untuk memudahkan pilihan perjalanan lestari, semua hotel kami sedang disahkan di Hotel Sustainability Basics. 

Kesihatan dan keselamatan tetamu serta ahli pasukan kekal sebagai keutamaan utama Radisson Hotel Group. Semua harta di portfolio Kumpulan tertakluk kepada keperluan kesihatan dan keselamatan, memastikan kami sentiasa menjaga tetamu dan ahli pasukan kami. 

Untuk maklumat lanjut, lawati kami. Atau sambung hubung dengan Radisson Hotels di:

 |  |  |  |  

TENTANG RADISSON 

Radisson ialah jenama hotel kelas atas yang menawarkan hospitaliti berinspirasi Scandinavia, yang membolehkan tetamu mencari lebih banyak keseimbangan dalam pengalaman perjalanan mereka. Dengan persekitaran semula jadi dan kejutan yang tidak diduga, Radisson memberi inspirasi seni berada dalam masa kini. Kami komited untuk membantu tetamu kami mencari keseimbangan yang sesuai untuk menginap, mengeluarkan ketidakselesaan yang mungkin dibawa perjalanan dan membolehkan mereka mematikan dan berehat, menggunakan sikap Yes Saya Boleh! kami untuk memastikan kepuasan setiap tetamu. Hotel Radisson boleh didapati di kawasan pinggir bandar dan bandar, berhampiran lapangan terbang dan destinasi rekreasi. Tetamu dan rakan kongsi perniagaan profesional boleh meningkatkan pengalaman mereka dengan Radisson dengan menyertai Radisson Rewards, program kesetiaan antarabangsa yang menawarkan faedah dan ganjaran luar biasa. 

Radisson merupakan sebahagian daripada keluarga jenama Radisson, yang juga termasuk Radisson Collection, art’otel, Radisson Blu, Radisson RED, Radisson Individuals, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson, dan prizeotel disatukan di bawah satu payung jenama komersial Radisson Hotels.

Untuk tempahan dan maklumat lanjut, lawati kami. Atau sambung hubung dengan Radisson di:

 |  |  |  |  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.