Program Persekutuan Perintis Unicorn Bioteknologi CKGSB dan Sekolah Pengurusan Rady UC San Diego: Kolaborasi Unik antara CKGSB dan Sekolah Pengurusan Rady UC San Diego

(SeaPRwire) –   SAN DIEGO, 30 Januari 2024 — Cheung Kong Graduate School of Business (CKGSB) dan University of California San Diego (UC San Diego) Rady School of Management bangga mengumumkan pelancaran Program Perpantasan Unicorn Bioteknologi, program bersama unik yang direka khas untuk memberdayakan CEO, pengasas dan pelabur dalam industri sains hayat dan bioteknologi. Program ini, yang akan diadakan di UC San Diego pada 9-13 September 2024, menawarkan peserta pengetahuan asas, kemahiran kepimpinan, dan sambungan berharga yang perlu untuk menavigasi landskap bioteknologi yang sedang berkembang pesat.

Program Perpantasan Unicorn Bioteknologi CKGSB-UC San Diego menghubungkan kepakaran dua institusi berprestij ini, menawarkan kurikulum unik yang menyelami aspek teknologi, pengurusan dan strategi bioteknologi. Berlandaskan kejayaan ekosistem global CKGSB untuk unicorn generasi seterusnya, kerjasama ini akan menawarkan pengalaman tangan dan wawasan dunia sebenar untuk melengkapi peserta dengan alat, pengetahuan dan sambungan penting untuk memacu pertumbuhan dan inovasi. Peserta akan memperoleh kemahiran untuk menilai potensi pasaran, mencipta pelan strategik untuk pelancaran dan pembangunan produk, dan dengan yakin menavigasi proses komersialisasi sepenuhnya melalui perspektif global.

Terletak di hab bioteknologi yang berkembang pesat di San Diego, program ini memanfaatkan kolaborasi Rady School dengan pemimpin industri, pakar, pengasas bioteknologi dan pelabur potensi serantau untuk menyediakan lawatan industri, interaksi startup, dan kajian kes yang semuanya penting untuk memacu pertumbuhan dan meletakkan syarikat mencapai status unicorn.

Direka dengan pendekatan berfikir ke hadapan, program ini memberi tumpuan kuat kepada kemahiran kepimpinan dan pengurusan bioteknologi yang disesuaikan dengan permintaan unik industri bioteknologi. Peserta akan menyelami dimensi etika bioteknologi, menavigasi dilema moral sektor ini dan memahami pentingnya inovasi yang bertanggungjawab. Selain itu, program ini memastikan peserta bersedia untuk masa depan dengan meneliti trend ramalan. Kerjasama ini juga termasuk kolaborasi dengan UC San Diego Extended Studies yang memanfaatkan sambungan komuniti dan serantau universiti dengan pemimpin perniagaan dan industri.

Program Perpantasan Unicorn Bioteknologi CKGSB-UC San Diego adalah sebahagian daripada ekosistem global yang CKGSB jalin untuk generasi unicorn seterusnya, dengan penekanan yang diperbaharui dan dipertingkatkan terhadap tanggungjawab global, tujuan sosial dan perspektif jangka panjang.

CKGSB ialah sekolah perniagaan swasta pertama di China yang memberi tumpuan penyelidikan, bertujuan untuk membangunkan pemimpin transformasi dengan visi global, rasa tanggungjawab sosial, minda inovatif, dan kemampuan memimpin dengan empati dan kasih sayang.

Rady School of Management UC San Diego diasaskan pada tahun 2003, dan dicipta sebagai visyen bersama oleh pemimpin sains dan teknologi serantau dengan matlamat meningkatkan kehidupan ekonomi serantau yang kuat. Rady School menawarkan portfolio lengkap tujuh program Sarjana, program PhD dan kursus Pendidikan Eksekutif.

Pautan laman web:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.