Powerball’s Rekod Pecah Belah Billion-Dolar Jackpot Mendorong Jualan theLotter Oregon Melonjak

PORTLAND, Ore., 5 Okt 2023 – Tidak ada pemenang jackpot Powerball dalam cabutannya pada Rabu, 4 Oktober dan hadiah pertama telah melonjak ke anggaran $1.4 bilion (anggaran nilai tunai $643.7 juta). Jackpot ini dikira sebagai jackpot terbesar ke-3 dalam permainan Powerball dan ke-5 terbesar dalam kalangan jackpot loteri AS.

Powerball tidak pernah sebelum ini menawarkan jackpot bernilai bilion dolar dalam kitaran jackpot berturut-turut. Kali terakhir loteri dimenangi ialah pada 19 Julai, apabila satu tiket yang dibeli di California memenangi hadiah bernilai $1.08 bilion. Tiada pemenang jackpot dalam 33 cabutan berturut-turut sejak itu.

Jualan tiket Powerball telah melonjak bersama-sama dengan peningkatan jackpot dan demam loteri berada pada tahap puncaknya di Oregon juga. Para pemain di seluruh negeri kini mempunyai cara yang mudah untuk menyertai cabutan loteri dengan membeli tiket mereka di theLotter Oregon, perkhidmatan kurier loteri terkemuka dengan ribuan pelanggan yang berpuas hati.

Penduduk Oregon bermain loteri dari rumah dengan selesa

“Kami membolehkan penduduk Oregon bermain permainan loteri kegemaran mereka dari rumah dengan selesa,” kata Peggy Daniel, Pengarah Pengurusan AS theLotter. “Kami pasti melihat peningkatan dalam bilangan orang yang mencari cara yang lebih mudah untuk memesan tiket loteri. Dalam beberapa hari kebelakangan ini, dengan jackpot Powerball sekali lagi melebihi tanda bilion dolar, kami melihat bilangan yang sangat besar di laman web Oregon kami.”

theLotter Oregon menawarkan penduduk negeri kemudahan untuk memesan tiket Rasmi Oregon Lottery. Syarikat itu bekerjasama dengan penjual runcit tempatan yang membeli tiket fizikal bagi pihak pelanggan. Imbasan tiket kertas sebenar dimuat naik ke akaun pelanggan, dan mereka dimaklumkan selepas memenangi sebarang hadiah. “Kemenangan sehingga $600 dipindahkan terus ke akaun pelanggan; hadiah yang lebih besar boleh dituntut secara peribadi di pejabat Oregon Lottery,” jelas Daniel.

Untuk maklumat lanjut mengenai theLotter Oregon, layari laman web syarikat di or.thelotter.com.

Mengenai theLotter Oregon
theLotter Oregon ialah perkhidmatan kurier loteri yang membolehkan penduduk Oregon bermain permainan loteri Oregon dengan tiket Rasmi Oregon Lottery, dari rumah atau sambil bergerak.

Ikuti theLotter di Facebook, Twitter dan Instagram.

Perjudian boleh memudaratkan jika tidak dikawal. Mesti berumur 18 tahun ke atas. Sila bermain secara bertanggungjawab.

Hubungi: Jessica Griggs
Tel: (732) 546-8634
Emel:
jessicag@thelotter.com

SUMBER theLotter