Portfolio Robotik Transformasi Segway Menduduki Panggung Pusat di CES 2024

(SeaPRwire) –   LAS VEGAS, Jan. 22, 2024 — Segway-Ninebot, sebuah pelopor dalam industri robotik, akan membuat gelombang di Pameran Elektronik Pengguna (CES) 2024 di Las Vegas dengan memperkenalkan barisan solusi robotik yang komprehensif yang direka untuk merubah industri dan mendefinisikan kemungkinan teknologi robotik. Daripada Nova Carter AMR yang sangat berkemampuan, platform pembangunan robotik autonomi yang dikuasakan oleh platform komputasi dan sensor NVIDIA Isaac Nova Orin, hingga ke pelbagai robot transformasi untuk penjagaan taman pengguna, perkhidmatan restoran dan hotel, Segway mempamerkan keupayaannya untuk berinovasi dan meningkatkan skala untuk memenuhi permintaan pasaran besar.

Nova Carter: Merevolusikan Pembangunan Robotik Autonomi

Di hadapan barisan CES 2024 Segway adalah , platform pembangunan robotik autonomi yang menonjol kerana kepelbagaian dan pilihan penyesuaian. Nova Carter, yang menggunakan platform AMR NVIDIA Isaac, memberi tumpuan kepada pembangunan persepsi maju dalam robot mudah alih (melalui AI dan pengkomputan dipercepatkan), membolehkannya beroperasi dengan bijak bersama manusia dalam persekitaran kompleks/tidak teratur. Platform ini tidak sahaja mempercepatkan pembangunan tetapi juga memastikan skalabiliti dan ketergantungan, menetapkan landasan untuk inovasi memecah tempurung merentasi pelbagai industri.

Pembangunan Lebih Cepat dengan Platform Pra-Assembled

Nova Carter, dipasangkan dengan perisian AMR NVIDIA Isaac, menyederhanakan pembangunan robot, membolehkan pelaksanaan segera dan kos efektif penyelesaian siap guna. Pembangun boleh memeriksa untuk mula dengan Nova Carter.

Pameran CES 2024 Segway melampaui platform pembangunan kepada aplikasi praktikal yang mentransformasikan kehidupan seharian. Syarikat itu memperkenalkan pelbagai robot direka untuk tugas tertentu, termasuk  S1 yang meningkatkan kecekapan dalam industri perkhidmatan makanan dan D2 yang mengoptimumkan operasi perkhidmatan hotel. Selain itu, Segway memperkenalkan Navimow, pemotong rumput pintar autonomi dan berkuasa AI yang merevolusikan penyelenggaraan taman dengan ketepatan dan kemudahan.

Inovasi Produk pada Skala Superkuasa

Salah satu kekuatan utama Segway terletak pada keupayaannya mereka, membina, dan meningkatkan skala produk baru dengan pasti untuk pasaran besar dengan memanfaatkan kelebihan rantaian bekalan. Memahami bahawa inovasi produk dan skala adalah pemacu utama untuk pengambilan teknologi secara besar-besaran, solusi robotik syarikat direka dengan pandangan jauh untuk meningkatkan ke skala pengeluaran besar-besaran, beradaptasi kepada keperluan berubah-ubah, dan menyediakan prestasi boleh harap dalam pelbagai persekitaran. Hasil pendekatan ini adalah siri produk robotik yang praktikal, boleh dipercayai dan mampu milik.

“Di Segway, kami tidak hanya mencipta robot untuk kepuasan sahaja; kami mencipta penyelesaian yang menyelesaikan masalah kehidupan sebenar manusia sambil membantu industri meningkatkan kecekapan dan mengurangkan kos buruh. Nova Carter, dibangunkan bersama NVIDIA, menunjukkan keterbukaan kami untuk bekerjasama dengan pihak lain dalam ekosistem robotik untuk membawa inovasi dalam industri ke tahap seterusnya. Kami menjemput lebih banyak syarikat untuk bekerjasama dengan kami dalam ekosistem untuk membawa teknologi robotik yang lebih baik ke pasaran besar lebih cepat,” kata Tony Ho, Timbalan Presiden Pembangunan Perniagaan di Segway Robotik.

Membuka Jalan untuk Masa Depan

Ketika Segway Robotik memperkenalkan barisan inovatifnya di CES 2024, syarikat itu memberi isyarat kesiapsediaan untuk menangani cabaran dan menjelajahi batasan baru dalam bidang teknologi robotik. Dengan kolaborasi seperti dengan NVIDIA, Segway Robotik bersedia untuk merevolusikan industri dan membawa zaman baru penyelesaian robotik pintar dan boleh diadaptasi.

Mengenai Segway Robotik

Segway membangunkan barisan produk Platform Mobilk Robotik (RMP) pertamanya awal seawal 2001. Sejak itu, syarikat itu terus membangunkan dan memasarkan produk robotik. Barisannya yang luas termasuk robot perkhidmatan restoran, robot penghantaran dalaman, dan robot penghantaran luaran. Segway Robotik ialah anak syarikat milik penuh Kumpulan Segway-Ninebot, memberi tumpuan kepada aplikasi robotik komersial.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.