Pocket Planet untuk menghidupkan semula Oxford Street dengan tarikan pengalaman imersif lebih daripada sejuta pengunjung setahun

Pocket Planet untuk menghidupkan semula Oxford Street dengan tarikan pengalaman imersif melebihi sejuta pengunjung setahun

Pembangun pengalaman rekreasi, Pocket Planet, membawa konsep dunia miniatur yang terbukti ke tahap seterusnya dengan pengalaman dalaman imersif seluas 30,000 kaki persegi termasuk 50 meter hadapan di Oxford Street

LONDON, 5 Sept. 2023 — Pembangun pengalaman rekreasi Pocket Planet mengumumkan hari ini butiran tarikan pengalaman imersif unik baharu untuk London, yang dijangka menarik lebih daripada sejuta pengunjung setahun dan menyokong pemulihan semula Oxford Street. Pocket Planet membina pengalaman pengunjung dan runcit yang inovatif yang menawarkan penduduk London, pengunjung dan pelancong dari semua peringkat umur dan kewarganegaraan akses mampu milik dan inklusif ke perjalanan imersif, yang menampilkan lanskap model berskala kecil tetapi sangat besar mercu tanda UK, London sendiri dan beberapa adegan dari seluruh dunia.


Pocket Planet

Pocket Planet akan menjadi tarikan pengalaman dalaman premier seluas 30,000 kaki persegi, terletak di 500 Oxford Street, dengan lalu lintas pejalan kaki melebihi 150 juta setahun. Tarikan ini akan menampilkan beberapa model dunia miniatur terbesar dan paling menghiburkan di dunia, ditambah dengan pesawat, kereta api, kenderaan, dan bot yang bergerak. Menggunakan teknologi audiovisual terkini, Pocket Planet akan membawa pembuatan model dunia miniatur ke tahap baharu, meningkatkan model fizikal dengan kesan audio dan visual untuk menawarkan pengalaman pengunjung yang unik.

“Rancangan kami untuk Pocket Planet adalah agar ia menjadi dunia miniatur dalaman terbesar di UK dan tarikan kegemaran London,” kata Mark Vlassopulos, Ketua Pegawai Eksekutif Pocket Planet. “Cita-cita kami adalah untuk mewujudkan tarikan pelancongan dengan kunjungan melebihi sejuta terbaik dan paling menarik di UK. Tapak yang kami ada luar biasa: kami mempunyai 30,000 kaki persegi dengan 50 meter hadapan di 500 Oxford Street tepat di antara stesen tiub Marble Arch dan Bond Street. Ia adalah kawasan pelancongan paling panas di UK dan Pocket Planet akan menjadi ruang istimewa – sebuah tarikan dalam skala sesuatu yang belum pernah dilihat London sebelum ini. Ia akan menjadi keseronokan visual, baik untuk model dan juga elemen audiovisual yang mencabar sempadan.”

“Dalam tempoh lima tahun kebelakangan ini, kami telah melihat semua tarikan miniatur terkemuka dunia, seperti Small Worlds di Tokyo dan Miniatur Wunderland di Hamburg,” kata Mark Brodermann, Ketua Pegawai Operasi Pocket Planet. “Semuanya hebat, tetapi Pocket Planet akan pergi satu tahap lagi. Pasukan yang kami bentuk menggabungkan yang terbaik dalam reka bentuk dalaman rekreasi dan beberapa pemodelan terhebat di dunia. Dijangka Oxford Street akan mencatat sehingga 200 juta pejalan kaki setahun berjalan betul-betul di hadapan pintu kami. Sebagai tarikan volum tinggi, tetapi pada harga tiket yang berpatutan, konsep dunia miniatur berfungsi sangat baik. Ia mempunyai kos operasi yang agak rendah, tetapi aliran pendapatan dari jualan tiket yang sangat sekata dan mantap.”

“Ini adalah peluang pelaburan yang benar-benar unik, kerana Pocket Planet mempunyai lokasi tengah London gred triple-A pada harga yang sangat berpatutan,” kata Charlie Peat, Ketua Pasaran Modal Swasta di Peel Hunt. “Dengan beberapa pelabur utama dan rakan kongsi strategik yang sudah sedia ada, termasuk rakan kongsi tiket terkemuka Eropah Eventim, dan Event Merchandising, pasukan Pocket Planet memanfaatkan sepenuhnya momen yang menguntungkan dengan pelancongan yang pulih dengan pantas dan syarat-syarat runcit yang agak berpatutan di jalan tersibuk Eropah.”

Runcit dan kafe Pocket Planet (10,000 kaki persegi) akan dibuka pada musim bunga 2024 dan pameran Pocket Planet akan dibuka pada awal 2025.

Untuk butiran lanjut, sila layari laman web Pocket Planet baharu di www.pocketplanet.com

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/37fef6d4-pocket_planet.jpg