Pixelworks bekerjasama dengan OnePlus untuk menyediakan pengalaman permainan video yang luar biasa untuk versi global OnePlus 12

(SeaPRwire) –   Menyediakan Pengalaman Permainan IRX Ultra-licin dengan Kadar Bingkai Tinggi 120fps dan Resolusi Super-2K

SHANGHAI, 24 Januari 2024 — (NASDAQ: PXLW), pembekal penyelesaian pemprosesan visual terkemuka, hari ini mengumumkan OnePlus 12 global yang dilancarkan menggabungkan pemproses visual bebas X7 Pixelworks untuk menyediakan pengalaman permainan IRX yang tiada tandingannya kepada pengguna akhirnya. Pengalaman permainan jenama IRX mewakili pengalaman baharu yang melepasi keupayaan penyelesaian pemprosesan grafik mudah alih tradisional, menampilkan pergerakan licin seperti sutera, kesan visual berkualiti tinggi, dan pengendalian panas berterusan semasa bermain permainan mudah alih. Sebagai pembolehubah utama algoritma pemprosesan grafik OnePlus sendiri, kerjasama ini menghasilkan keupayaan penerangan tanpa sebelumnya dan kualiti visual menakjubkan yang membuat pengalaman bermain di OnePlus 12 lebih realistik, menarik dan licin di luar kepercayaan.

OnePlus 12 diperkasa oleh platform Snapdragon® 8 Gen 3 dari Qualcomm Technologies, Inc. Ia dilengkapi dengan skrin ProXDR 120Hz 2K dengan LTPO dan boleh mencapai kecerahan puncak 4,500 nits. Berkenaan pengalaman bermain, penyertaan teknologi MotionEngine® latensi ultra-rendah, super-resolusi tenaga rendah dan teknologi penyesuaian warna berbilang kecerahan Pixelworks membawa pengguna OnePlus 12 pengalaman visual 120fps yang lebih licin dan stabil, dengan kejelasan ultra-jelas.

Seni Bina Penerangan Teragih Menyediakan Kelicinan Tanpa Sebelumnya 120fps dan Kejelasan Cemerlang 2K Super-resolusi.

Dengan penggunaan seni bina penerangan teragih Pixelworks, teknologi MotionEngine® latensi ultra-rendah dan teknologi super-resolusi tenaga rendah pemproses visual X7 menyingkirkan pemprosesan imej intensif dari GPU. Ini membolehkan GPU untuk memproses hanya 1/3 kadar bingkai dan 1/4 resolusi permainan, dengan pemproses Pixelworks menyiapkan baki pemprosesan imej untuk mencapai kandungan ditayangkan pada 120fps dan resolusi 2K. Akibatnya, pengguna akhir menikmati pengalaman bermain permainan berkadar bingkai tinggi yang sangat immersif dengan perincian skrin rumit, serta mengekalkan penggunaan tenaga dan suhu peranti yang lebih rendah, serta masa bermain yang lebih lama. Seni bina penerangan teragih berkesan tenaga ini telah diadaptasikan kepada pelbagai permainan mudah alih popular, termasuk King of Glory, Game for Peace, League of Legends, Genshin Impact, QQ Speed dan Crossfire.

Untuk memastikan wakilan warna yang tepat dalam pelbagai scenario pandangan, OnePlus 12 juga menggunakan penyelesaian penyesuaian warna berbilang kecerahan Pixelworks, yang membaiki kepekatan warna dalam pelbagai mod warna dan keadaan pencahayaan. Dengan menggunakan kaedah 3D LUT, teknologi ini menggabungkan penyesuaian warna maju untuk menguruskan banyak ciri skrin, termasuk tona, kepekatan dan kecerahan dengan menyeluruh dan tepat, menjadikan warna yang ditayangkan pada skrin kelihatan segar seperti yang dikesan oleh mata manusia di dunia sebenar.

Pengalaman Permainan IRX Mewakili Seni Membandingkan Antara Prestasi, Penggunaan Tenaga dan Penalaan Kualiti Imej Bagi Permainan Mudah Alih.

Permainan dianggap sebagai gabungan teknologi canggih dan seni visual. Mencapai keseimbangan optimum antara prestasi, penggunaan tenaga dan kualiti imej merentasi pelbagai senario visual memerlukan pendekatan berdimensi berbilang dan usaha penalaan khusus. Berbeza dengan penyelesaian mudah alih tradisional yang bergantung semata-mata kepada keupayaan penerangan pemproses aplikasi, Pixelworks telah mewujudkan penyelesaian penerangan teragih dan penambahbaikan imej IRX yang inovatif dan mudah disatukan. Selain menyingkirkan tekanan penerangan dari pemproses aplikasi, ia menggunakan keupayaan penerangan canggih dan kepakaran pengoptimuman kualiti imej yang dimasukkan dalam pemproses visual X7 Pixelworks, memberdayakan OnePlus 12 untuk menyediakan pengalaman permainan IRX yang menyerap dengan kadar bingkai ultra-tinggi, kualiti imej jelas dan penggunaan tenaga sistem agak rendah. Pengguna mampu menikmati keseimbangan seni prestasi, penggunaan tenaga dan penalaan kualiti imej ini yang dibenarkan oleh pengalaman permainan IRX Pixelworks dalam bilangan permainan mudah alih teratas yang semakin meningkat.

“Ia satu keseronokan bekerjasama dengan Pixelworks untuk membawa pemproses visual bebas X7 ke OnePlus 12.” kata Kinder Liu, Presiden dan Ketua Pegawai Operasi OnePlus. “Menyambut dasawarsa OnePlus, OnePlus 12 akan menjadi telefon pintar bendera tahun ini dengan keunggulan dalam setiap aspek inti. Berkenaan pengalaman bermain, penyerapan adalah faktor utama pengalaman pengguna muktamad. Itulah sebabnya kami bekerja bersama Pixelworks untuk membawa seni bina penerangan teragih dan pengalaman permainan IRX ke OnePlus 12. Dengan keupayaan penerangannya yang kuat dan pengalaman bermain yang licin di luar kepercayaan, kami percaya OnePlus 12 akan memberikan kesan pasaran dengan prestasinya yang tiada tandingannya dan kualiti imej luar biasa. Kami berharap peluang selanjutnya untuk meningkatkan pengalaman bermain mudah alih dengan Pixelworks untuk pengguna kami.”

“Setia kepada matlamat berani Tidak Pernah Bersettle, OnePlus sentiasa mencipta peranti dan perisian berkualiti premium yang memberikan pengalaman pengguna terbaik.” kata Ting Xiong, Presiden Pixelworks China. “Ia satu penghormatan bekerjasama dengan OnePlus untuk menyediakan pengguna seluruh dunia dengan visual sepenuhnya menyerap melalui skrin terbaik. Sebagai peranti disahkan IRX, OnePlus 12 mewakili kelebihan teknologi pemprosesan visual profesional Pixelworks, prestasi permainan mudah alih mendalam dan kepakaran penalaan kualiti imej. Kami menghargai keterbukaan OnePlus untuk menerima teknologi dan penyelesaian baharu serta komitmennya untuk menyediakan pengalaman keseluruhan terbaik kepada pengguna akhir. Kami berharap kedua-dua syarikat kami dapat terus melepasi sempadan pengalaman visual untuk pengguna dengan penyelesaian pemprosesan visual inovatif dan kualiti skrin premium.”

Mengenai OnePlus
OnePlus ialah jenama berprestasi dan berinovasi di bawah OPPO. Syarikat ini menggabungkan kumpulan jurutera yang berani mencabar had industri, mengejar teknologi canggih, dan memberi perhatian kepada perincian kualiti. OnePlus mengekalkan semangat “Tidak Pernah Bersettle” dan menyediakan peranti dan perisian direka dengan cemerlang yang menyediakan pengalaman pengguna tertinggi.

Mengenai Pixelworks
Pixelworks menyediakan penyelesaian penciptaan, penghantaran dan pemprosesan imej terkemuka yang membolehkan pengalaman pandangan yang sangat autentik dengan kualiti visual unggul, di skrin sinema hingga telefon pintar dan seterusnya. Syarikat ini mempunyai sejarah lebih 20 tahun menyediakan inovasi pemprosesan imej kepada pembekal elektronik pengguna, skrin profesional dan perkhidmatan penghantaran video.

Pada Julai 2023, Pixelworks mengumumkan jenama pengalaman permainan IRX baharu. Sebagai jenama tertumpu kepada pengguna telefon pintar, IRX berlandaskan kepakaran pemprosesan visual dan penerangan Pixelworks bersama-sama perkhidmatan penalaan mendalam dengan mempertimbangkan ciri permainan. Kombinasi ini memanfaatkan kepakaran Pixelworks untuk mengoptimumkan prestasi dan kualiti skrin bagi pelbagai permainan mudah alih, dengan itu menyediakan pengalaman bermain mudah alih tanpa tandingan kepada pengguna akhir.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web syarikat di .

Nota: Pixelworks, MotionEngine, IRX dan logo Pixelworks adalah tanda dagangan Pixelworks, Inc. Qualcomm dan Snapdragon adalah tanda dagangan Qualcomm Incorporated, berdaftar di Amerika Syarikat dan negara-negara lain. Qualcomm Snapdragon ialah produk Qualcomm Technologies, Inc. dan/atau anak syarikatnya. Semua tanda dagangan lain adalah hakmilik pemilik-pemiliknya masing-masing. 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.