Ping An Health Menang Anugerah Reka Bentuk Baik untuk Reka Bentuk Inovatifnya

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Nov. 29, 2023 — Ping An Health baru-baru ini dianugerahi Anugerah Reka Bentuk Baik Jepun, yang biasanya dikenali sebagai “Anugerah Oscar Orientasi Reka Bentuk”, kerana reka bentuk inovatif dan mesra pengguna yang cemerlang.


Diiktiraf sebagai salah satu anugerah reka bentuk terkemuka di dunia dan yang paling berprestij di Asia, Anugerah Reka Bentuk Baik Jepun memilih berdasarkan kriteria utama termasuk “Kemanusiaan”, “Esensi”, “Kreativiti”, “Daya Tarikan”, dan “Etika.” Penerima anugerah dipuji untuk inovasi dalam reka bentuk, menawarkan penyelesaian kepada cabaran umum ketika mencari perkhidmatan perubatan.


Selari dengan tema tahun ini, “Daya untuk Membaikkan Masyarakat,” Klinik Satu Minit Ping An Health menjadi bukti reka bentuk berpusatkan manusia. Inisiatif ini secara khususnya merupakan klinik perubatan dan kesihatan pintar beroperasi komersial pertama di China. Kecil dalam reka bentuk, klinik itu hanya menjangkau kurang daripada 3 meter persegi, menampung almari perubatan maju dan ruang perundingan peribadi. Klinik ini memanfaatkan keupayaan diagnostik dan rawatan berpandu-AI Ping An, digabungkan dengan teknologi pengenalan suara terkini dalam bidang kesihatan. Susunan ini menghubungkan pengguna secara licin kepada rangkaian hampir 50,000 pakar perubatan dalaman dan bersekutu, merangkumi doktor, pakar kesihatan, ahli nutrisi, dan kaunselor kesihatan mental dalam 22 jabatan. Klinik Satu Minit merupakan lambang kecekapan, menawarkan pelbagai perkhidmatan daripada perundingan dalam talian dan pengeluaran preskripsi kepada perolehan ubat-ubatan, semuanya dalam satu platform bersepadu.

Akibatnya, Klinik Satu Minit Ping An Health menerima pengiktirafan dan pujian yang signifikan daripada beberapa juri pertandingan. Mereka memuji reka bentuk inovatifnya sebagai terminal jauh serba guna, membolehkan pesakit mengadakan perundingan perubatan dan membeli ubat-ubatan di lokasi tunggal dan mudah. Pentingnya, platform itu sangat bermanfaat bagi penduduk kawasan terpencil dengan sumber terhad, menawarkan laluan baru untuk mendapatkan perkhidmatan kesihatan. Ini dibuat mungkin melalui kolaborasi berkesan dengan pembekal teknologi dan perkhidmatan kesihatan.

Ping An Health terus komited kepada etos berpusatkan pesakit, melaksanakan model perniagaan inovatif yang mengintegrasikan Perkhidmatan Doktor Keluarga, Program Ahli Doktor Keluarga, dan Perkhidmatan Kesihatan Online ke Offline (O2O). Teras model ini adalah Ahli Doktor Keluarga, yang menyusun campuran licin perkhidmatan dalam talian dan luar talian, menghubungkan rawatan dalam dan luar hospital, serta merangkumi rawatan perubatan dan pengurusan kesihatan keseluruhan. Pendekatan ini mencapai sistem pengurusan perkhidmatan bersepadu dan berkitar penuh. Disokong oleh rangkaian pembekal yang kukuh, struktur perkhidmatan maju, pelbagai kaedah pembayaran, dan ekosistem yang kuat, Ping An Health dengan pantas meluaskan ke pasaran pengurusan kesihatan korporat. Ini membolehkan penyediaan perkhidmatan pengurusan kesihatan profesional, berkualiti tinggi dan menyeluruh yang diselaraskan untuk memenuhi keperluan pelanggan korporat.

Berkomitmen kepada pertumbuhan berkualiti tinggi dan mampan, Ping An Health terus memacu inovasi dalam bidang kesihatan. Dengan memanfaatkan kemajuan sains dan teknologi, disertai reka bentuk kreatif, syarikat memberi tumpuan kepada penambahbaikan berterusan tawaran. Strategi ini bertujuan meningkatkan kecekapan dan kebolehgunaan perkhidmatan kesihatan, menangani keperluan pelbagai segmen penduduk.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.