PERKHIDMATAN DES MOINES MENGAUMKAN KEBUTUHAN STRATEGIK 2024 DI MAKAN MALAM TAHUNAN

(SeaPRwire) –   GREATER DES MOINES, Iowa, Feb. 1, 2024 — The Greater Des Moines Partnership mengumumkan Prioriti Strategik 2024 dan berkongsi pencapaian 2023 di Majlis Tahunan pada Khamis, 25 Januari di Community Choice Credit Union Convention Center di Iowa Events Center.

Keputusan 2023 The Partnership menunjukkan pertumbuhan dan momentum yang meningkat di Greater Des Moines (DSM). The Partnership mengumumkan kerja pembangunan ekonominya dengan rakan-rakan negeri dan tempatan yang menghasilkan 31 projek pemindahan dan peluasan dan $2 bilion pelaburan modal di DSM.

The Partnership juga mengumumkan Laporan Tahunan 2023 untuk menekankan kejayaan tahun lepas di Majlis Tahunan. .

“Komuniti kami telah lama berjaya kerana beribu-ribu orang yang telah melangkah ke hadapan apabila tiba masanya untuk memimpin. Kami bekerja bersama untuk menyediakan masa depan, untuk mencipta visi bersama, dan untuk bekerja sebagai satu pasukan untuk mendorong perkembangan dan membuat kawasan kami semakin kuat,” kata Mike McCoy, CEO NCMIC Group dan Pengerusi Lembaga 2023 The Partnership. “Pada 2023, wilayah Greater Des Moines menyaksikan kemajuan besar dalam pembangunan ekonomi, penglibatan bakat inovatif dan sokongan untuk projek pembangunan tempat seperti terminal Lapangan Terbang Antarabangsa Des Moines.”

Semasa program itu, Pengerusi Lembaga The Partnership 2024 David Stark, Ketua Hal Ehwal Kerajaan & Filantropi UnityPoint Health, mengumumkan enam Prioriti Strategik The Partnership pada 2024.

Prioriti Strategik The Partnership 2024 ialah:

  • Pembangunan Ekonomi: Meningkatkan projek pembangunan ekonomi, meluaskan saluran prospek, membantu lokasi perniagaan dan peluasan, mempromosikan program DSM RFI Ready dan dengan sengaja memanfaatkan data untuk memacu usaha pembangunan ekonomi.
  • Pembangunan Bakat: Memperluaskan program pemantauan dan pembangunan kepimpinan untuk membesarkan bakat tempatan dan mengaktifkan syor DSM Workforce Collaborative. The Partnership akan bekerja dengan Principal Financial Group® dan Principal® Charity Classic untuk mencipta program pembelajaran berdasarkan kerja baru untuk menyediakan pelajar sekolah menengah untuk masa depan pekerjaan. The Partnership juga akan melancarkan program baru yang menghubungkan bakat berpotensi yang sangat terlibat dengan DSM super penghubung dan duta.
  • Projek Pembangunan Kualiti Hidup Tempat: Memperkasakan kehidupan DSM melalui menyokong projek pembangunan kualiti hidup serantau. Bantu keperluan projek yang akan membawa kepada pembangunan, sumber pendanaan, mesej, penceritaan, advokasi dan penglibatan serantau untuk projek.
  • Kajian Bakat Global DSM: Menjalankan kajian bakat global DSM. Dari 2010 – 2020, wilayah DSM meningkatkan penduduk asingnya hampir 50% – kadar tertinggi kedua di negara. Keutamaan ini akan membina momentum itu dengan langkah sengaja yang boleh diambil untuk membantu menarik dan mengekalkan bakat dari seluruh dunia.
  • Mengaktifkan Pelan Tindakan Capital Crossroads: Menyokong pelaksanaan pelan tindakan Capital Crossroads dengan rakan serantau. Pengisian komuniti adalah salah satu unsur kejayaan komuniti. Rakan serantau telah mendedahkan Capital Crossroads: Jalan ke Peluang dan Kesejahteraan Untuk Semua Central Iowa.
  • Penceritaan Cerita Serantau: Memperkasakan cerita DSM USA dengan lantang, berani dan meluas melalui hubungan media dan usaha laman web untuk penceritaan strategik dan melaksanakan strategi pengintegrasian komuniti serantau baru untuk maju hubungan luar bandar, pinggir bandar dan bandar.

“Ini adalah keutamaan yang diminta oleh Pelabur, Dewan Persatuan Gabungan dan Ahli kami, dan kami bersedia untuk menangani mereka sebagai Satu Partnership,” kata Stark. “Mengekalkan komuniti sihat memerlukan usaha berterusan. Kami perlu terus mengenal pasti peluang dan bertanya “apa lagi” untuk kekal di hadapan sebagai tempat terkemuka untuk pembangunan ekonomi dan penarikan bakat.”

Pelajari lebih lanjut di .

The Partnership juga mengumumkan Lembaga Pengarah dan Lembaga Eksekutifnya. Selain peranan Stark sebagai Pengerusi dan peranan McCoy sebagai Pengerusi Terdahulu, Jeff Rommel dengan Nationwide dan Miriam Erickson Brown dengan Anderson Erickson Dairy akan berkhidmat sebagai Naib Pengerusi, Rowena Crosbie dengan Tero International, Inc. akan berkhidmat sebagai Setiausaha dan Rick Tiwald dengan Deloitte akan berkhidmat sebagai Bendahari. Lembaga Pengarah dan Lembaga Eksekutif The Partnership 2024.

Pembentangan utama Majlis Tahunan tahun ini dikepalai oleh bekas pemain sukan Alex Smith. Smith bermain selama 16 musim di NFL untuk San Francisco, Kansas City dan Washington, dan dipilih ke tiga Piala Pro sebagai salah satu pemain terkemuka di liga. Beliau berjaya berkongsi mesej kerja berpasukan dan mengatasi rintangan walaupun pulih dari kecederaan yang mengancam nyawa.

Mengenai Greater Des Moines Partnership
Greater Des Moines Partnership adalah pertubuhan pembangunan ekonomi dan komuniti yang menyokong Greater Des Moines (DSM), Iowa. Bersama-sama dengan 23 Dewan Persatuan Perdagangan Gabungan, lebih daripada 6,500 Ahli Serantau dan lebih daripada 400 Pelabur, The Partnership memacu pertumbuhan ekonomi dengan satu suara, satu misi dan sebagai satu wilayah. Melalui inovasi, perancangan strategik dan kerjasama global, The Partnership membesarkan peluang, membantu mencipta pekerjaan dan mempromosikan DSM sebagai tempat terbaik untuk membina perniagaan, kerjaya dan masa depan. Pelajari lebih lanjut di .

Hubungi:
Kyle Oppenhuizen

(515) 286-4972

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.